Den här jäkla affären

Det kommer att låta när Rosén kommer tillbaka till Hovet / Jesper Zerman

Idag skriver krönikören Peter Sibner på Hockeysverige om det här med Rosén-affären, men ibland blir det lite fel när man inte har hela historien klart för sig, samtidigt som jag kan förstå honom, lite grann.

Jag och Kjell Häglund fick oss en skopa idag för att vi ältar detta med Rosén på Twitter. Med tanke på att vi är rätt olika, Häglund och jag, så tar jag inte åt mig nämnvärt av vad Häglund har skrivit om Roséngate för vi skiljer oss en hel del från varandra. Häglund är journalist och jag är en enkomt en supporter som gillar att skriva. Däremot kommer jag antagligen fortsätta att skriva om den här jäkla affären så länge korten inte ligger på det berömda bordet.

Peter Sibner har idag skrivit en krönika  om denna affär och tycker att vi bör vara nöjda med att få fem miljoner för Rosén och självfallet är det så. Jag blir jättenöjd den dagen jag VET att vi får dessa pengar. Rosén är inte ens värd dessa pengar, men det är fortfarande AIK som har gjort honom till den han är idag och det är väl knappast för ”honom” vi får de eventuella pengarna utan för hur allt har skötts egentligen. Vilket pengarna är ett bevis på att det har skötts illa, milt sagt.

Jag håller med Peter Sibner om att vi ska vara jäkligt nöjda med pengarna vi får för Rosén och jag kommer att bli det NÄR det blir officiellt vilket det inte är än. Håller även med Sibner när han skriver att detta är illa skött utav agent och Växjö. Det är också skönt att läsa att Sibner kan förstå hur vi supportrar och AIK känner oss och att vi är förbannade på allt som hänt men det är sen som våra åsikter går isär.

Sibner fortsätter i krönikan och skriver att det inte är första gången en spelare vantrivs i en klubb och vill flytta ”hem” och det är där våra går åsikter skiljs åt, för det är ju inte alls så allt har framställts och speciellt inte av Rosén själv. Han skyller ju på sin flickvän, att det är HON som inte trivs och hade Rosén pratat med Gozzi om detta så hade Gozzi med 100 procents säkerhet löst detta.  Rosén och Gozzi har ju suttit och förhandlat om ett vidare kontrakt och då har det inte varit något snack om att han inte trivs. Sen helt plötsligt, som en blixt från en klar himmel så vill han flytta hem för att hans tjej inte vill bo kvar, det är ju det som är det ”the big issue”.

Som jag har skrivit tidigare så är det med all säkerhet så, att det är agenten – Jakob Hedin –  som försökt att få detta se ut som ett social grej och på så sätt komma ur kontraktet och jag hoppas verkligen att Disciplinnämnden gör något åt detta, med Hedins agerande.

När AIK hade samling inför kommande säsong så valde helt enkelt Robert Rosén att sjukskriva sig och det är ju här det blir väldigt konstigt. Rosén sjukskriver sig fast det är hans tjej som inte trivs, hur går detta ihop? Efter ett tag när allt detta kommer ut till supportrar så sägs det att det har förekommit hot mot Rosén. De så kallade hoten har alltså kommit till EFTER det att Rosén sjukskrev sig. Att svika AIK är kanske inte som att svika någon annan klubb för i AIK lever vi på traditioner och det är en ära att spela i klubben och att då agera som Rosén har gjort, det kommer aldrig att glömmas av oss, så enkelt är det, oavsett om vi får fem miljoner eller inte.

Vi säger nog egentligen ingenting om att Rosén eventuellt längtar hem, frågan är varför han inte sa det från början i så fall? Varför ljuga ihop en story som inte håller? Varför ljuga för Anders Gozzi som verkligen gjort ALLT för att Rosén ska trivas, vilket han, enligt egen utsago också har gjort, trivts alltså. Hur ska han – Rosén – någonsin kunna titta sina forna lagkamrater i ögonen efter allt detta? Det känns som att han inte tänkte riktigt klart innan detta drogs igång och jag tror att nästa gång – gud bevars om det händer igen – så tänker han nog efter både en och två gånger innan han gör något liknade. En sak är i alla fall säker, han har ju inte direkt stärkt sina aktier i hockeysverige efter det här, för vem vill anställa en spelare som helt plöstligt vill bryta kontraktet och som ljuger sin arbetsgivare rakt upp och ner, inte många inte.

Har i alla fall haft en givande diskussion på Twitter i eftermiddag med både Peter Sibner och Robert Petterson från Hockeysverige.se. Allt kan diskuteras så länge man håller en bra ton, vilket vi har gjort och det är intressant att höra andra ”utifrån” och deras åsikter och som det verkar, så håller de flesta med oss att det här är riktigt uselt skött.

Fick även svar av Sanny Lindström på twitter gällande den här affären med tanke på att SICO har blivit involverade. Han lovade mig att spelarna aldrig kommer att sätta det här i system att bara bryta kontrakt och gå till en konkurrerande klubb. 

Lindström skriver även han är för dåligt insatt i fallet men att han tycker att själva övergången är ovanlig och att det känns – som han skriver – konstigt. 

Är så sjukt trött på den här jäkla affären nu med Rosén så det är väl på tiden att Växjö går ut officiellt att de betalar AIK fem miljoner och helst av allt ska man erkänna att man har skött det här på ett vidrigt sätt.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i AIK, Allmänt och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Den här jäkla affären

 1. sune skriver:

  ”En sak är i alla fall säker, han har ju inte direkt stärkt sina aktier i hockeysverige efter det här, för vem vill anställa en spelare som helt plöstligt vill bryta kontraktet och som ljuger sin arbetsgivare rakt upp och ner, inte många inte.”

  Det behöver han ju iaf inte bry sig om dem närmase 5 åren..

  Angående Robins funderingar om ”skäl” och ”AIK-hatare”, kan hålla med om att AIK inte är den största boven i dramat men inte heller Växjö. Jag tycker precis som ni att RR borde tagit upp sin situation med AIK först, om han inte gjorde det, det är det ingen som vet. Kanske han inte hade tagit kontakt med Växjö förren Gozzi gick ut offentligt med att RR ville lämna i första skedet.. Det är sånt som ingen av oss någonsin kommer få veta.. och just där tycker jag Gozzi skulle varit tyst. Hade Gozzi inte gått ut offentligt med att RR inte ville vara kvar så hade dem kunnat hålla en dialog i det tysta och förhandla. Att Växjö sen plockar hem en hemvändare tycker inte jag är konstigt.

  För övrigt så tror jag att RRs skäl är sanna men även att han fått hemlängtan.. Det ryktas ju exempelvis att han betalat en del av utlösningssumman ur egen ficka vilket tyder starkt på att det inte handlar om att Lakers gett honom ett kontraktsförslag i första skedet.

  Sen tycker jag inte att man ska kalla folk för slödder för att dem uttrycker sin åsikt (robins kommentar), det är ingen som tar dig på allvar om du inte kan hålla en normal diskussionston.

  • Black Indeed skriver:

   Du svarar ju själv på det. Du skriver att RR har fått hemlängtan men det han sa till Gozzi var att hans tjej ville hem. Då sjuksrev sig RR men idag är det hans tjej som är sjuk? Men inser ni inte vilka vägar det här tar? RR betalar ur sin egen ficka? Herre… RR kommer att ha en lön på 370 000 i månaden men kommer att betala pengar från den lönen till Växjö. Det betyder att han kanske ”bara” kommer att ha 150 000 i månaden ett tag innan allt är löst med Växjö för du tror väl inte att RR har 2-3 milj i egen ficka?

 2. Nils skriver:

  Ibland r det spelaren som vill bryta kontraktet, och ibland är det klubben. AIK ville inte ha kvar Videll eftersom han inte passade in i lagbygget. Som skäl uppgav klubben att man behövde pengarna för att betala polisbevakningen på matcherna! Kontraktet bröts. Försök att inte blanda in så mycket känslor i ditt tyckande!

  • Black Indeed skriver:

   Skillnaden är enorm med tanke på att Videll ändå ville till KHL och båda var överens. Det är en stor skillnad. Här är ingen överens.

  • Robin skriver:

   Ännu ett slödder som inte är intresserad av att ta reda på fakta innan han uttalar sig. Alla visste att Videll ville till KHL och allt gick smärtfritt till.

   Det märks att det riktigt svider i AIK-hatarna att inte kunna hitta några skäl till att få måla ut AIK som boven denna gång. Inte ett endaste skäl finns det, vilket gör att fantasierna och lögnerna är fler än någonsin. Vik hädan!

 3. jolle skriver:

  haha precis när jag under namnet ”jens” kommenterat i sibners blogg kommer detta….lustigt.

  Synd också att AIK verkar målas upp som boven i dramat på många håll, har sett en del skrämmande kommentarer på vissa håll, en del skyller på att AIK inte vill betala högre lön, andra tycker det är ”svinigt” att AIK hänger ut flickvännen. Folk verkar inte fatta att detta är sabotage mot vårt lag likväl som synd att tappa en bra spelare dessutom har väl gozzi klart insinuerat att flickvännen bara är svepskäl.

  Att ersätta Rosèn och Bång med Röymark och Fabricius är knappast en vinst för oss.

Kommentarsfältet är stängt.