Lycka till Viktor!

På återseende Viktor / Jesper Zerman

Även om säsongen inte är igång för hockeyn så berör AIK så oerhört mycket. Det är urladdningar i känslor som är svåra att hantera.

Den gränslösa kärlek som vi känner för Viktor Fasth är svår att förklara. Viktor kom in i våra hjärtan när han delade målvaktssysslan med Christopher Heino-Lindberg förra säsongen och jag tror att de flesta tog honom till sina AIK-hjärtan direkt.

2010-09-21 gjorde Viktor sin debut med AIK, en match mot Frölunda borta. I premiärmatchen i Elitserien motade Fasth 41 skott till Frölundas förtret. AIK vann i sudden och det var början på en helt sjuk säsong, sett med AIK-ögon.

Viktor fick chansen att spela med Tre Kronor efter sin Fasthastiska säsong och som han tog den. Blev VM-klar och spelade AIK till slutspel. När AIK slog ut HV i fyra raker matcher så var kärleken till Viktor Fasth gränslös. Det var inte bara vi AIK:are som såg vilken stor målvakt Viktor hade blivit, utan han fick även Guldpucken den säsongen.

Viktor blev allas vår AIK-hjälte och kommer alltid att vara det.

När Fasth sedan fick ett anbud från NHL så vet jag att det var många som mådde direkt dåligt. Skulle vi verkligen förlora vår målvakt när vi precis tagit honom till våra hjärtan? Vi var nog väldigt många som jublade över att Fasth valde att stanna hemma med familjen och alltså valde bort pengarna från NHL. Tiden att njuta med lilla dottern var mer värt. Det finns således spelare av den kalibern även om dem inte är speciellt många. Beslutet som Fasth tog spädde bara på den kärlek som vi har till honom. Både som person och som målvakt.

Viktor Fasth har den gångna säsongen blivit en stor ikon i AIK. Han har tillsammans med laget spelat oss till en semifinal för andra säsongen på raken. Att vi som var i Skellefteå den sjunde och sista semifinalen fick möjlighet att säga, tack och hejdå var så oerhört känsloladdat och det var nog ingen som var beredd på hur många tårar som skulle falla den där påskaftonen. Det spelade ingen roll om det var en tjej eller kille, alla mådde direkt dåligt på ett eller annat sätt. Vi fick möjligheten att säga tack och farväl även om vi inte visste just då att Viktor skulle lämna, även om vi alla hade det på känn.

Nu när Viktor fått det kontrakt som han efterlängtat så mycket, så kan vi inte annat göra än att önska honom lycka till. Även om det gör ont att inte se honom i AIK-målet den här säsongen så vet jag att Viktor Fasth ALLTID är välkommen tillbaka till AIK.

Du är en hjälte Viktor Fasth och kommer föralltid att vara en AIK-hjälte!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i AIK, Allmänt, Elitserien och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lycka till Viktor!

 1. ljummen skriver:

  Oj oj vilket hål du lämnar efter dig.. Nu står vårt hopp till en ex djurgårdare… Du är välkommen tillbaka alla dagar i veckan… Lycka till med Nhl karriären och ge Hiller en ordentlig match on förstespaden

 2. Micke C, Partille skriver:

  Fan vad fint skrivet, blir lätt fuktigt i ögat. Önskar dig all lycka Viktor, du är mer än välkommen tillbaka när du vill lämna det förlovade landet.

 3. Joel skriver:

  Kommer känns konstigt att kliva in på hovet inför matcherna och inte se han stå där och mota puckar! Han kommer alltid va i mitt hjärta!

 4. janmalmberg skriver:

  Jag kunde inte sagt det bättre själv. Klart att jag önskar honom all lycka i Ducks och önskar honom välkommen tillbaka till AIK när den dagen kommer. Go Viktor Go….

Kommentarsfältet är stängt.