Coupe des Bains 2017

 

Victor Ekarv utmanar Lausannes målvakt

AIK är med i Coupe des Bains i Yverdon i år. Pantern, som förövrigt är AIK:s premiärmotståndare hemma, är tillsammans med AIK nedbjudna till denna cup.

Lausanne, Zvolen oh Lugano är AIK motståndare och Pantern får möta Lugano, Fribourg och Lausanne.

AIK mötte Lausanne i första matchen. En match laget förlorade med 1-4. Innan man nu börjar oroa sig för att det blev förlust, Lausanne är bra, riktigt jäkla bra. Fick en pratstund med Frazze efter matchen och Lausanne har värvat riktigt bra spetsspelare och jobbar stenhårt för att ta ett nytt steg i år. Förra säsongen slutade laget på en fjärdeplats i högsta ligan.

Matchen då. AIK stod upp riktigt bra i spel fem mot fem men i powerplay, blev det tufft. Pass på blad, pucken på ett snöre och pang, skott. När spelare som Nicklas Danielsson står på blå som point, då vet man att det kommer skjutas därifrån, och det gjorde han. Två mål från hans klubba.

Imman låg tät i nästan hela matchen pga värmen!

Att spela på en is som är som sandpapper, då värmen gör allt för att smälta isen inne är inte lätt, men ju skickligare spelare man är så är det lättare att få iväg pucken. En bra lärdom att ta med sig. Det ska vara stenhårda pass på bladet, då kommer passet fram, 0avsett hur isen ser ut.

Måste ge en extra eloge till Källgren. Vilken match han gör. Även om han släpper in fyra mål så gjorde han några galna räddningar också. Jakobs, Frödén och Marklund såg vassa ut. Eric Norin blev målskytt med assist av Robin Axbom.

På torsdag ställs AIK mot Zvolen. Zvolen förlorade sin första match mot Fribourg med 6-2.

Pantern förlorade också sin första match mot Lugano, men den blev jämnare målmässigt. Slutresultatet blev 5-4 till Lugano men den tidigare AIK-spelaren Calle Åsell gjorde två mål.

AIK börjar ikväll mot Zvolen klockan 17:00 och efter spelar Pantern mot Fribourg. Efter matchen ikväll kommer nerresta supportrar träffa laget för lite mingel. Det kommer mer information om detta på Smokinglirarna.se i resedagboken.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, Allmänt, Bortaresor, Hockey och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.