J20 drar igång sin säsong

Oliver Ödman Hadzinikolic sätter 5-4 i bronsmatchen mot HV71.
Foto: BildandIT

AIK J20 avslutade på allra bästa sätt förra säsongen. Laget knep bronset i SM-slutspelet, efter en bedrövlig start – minst sagt!

Den här säsongen är det Peter Nylander som ska leda laget. Oscar Dahlgren är tillbaka i SDE – vilket är trist – för tillsammans skapade dessa tränare ett lag från noll i princip. Värvningarna från start kanske inte var det allra bästa utan man fick jobba med det man hade och sen få spelarna att alltid ge allt. Men tränarna aldrig gav upp utan fortsatte att jobba stenhårt för att nå sitt mål, slutspel, vilket man även klarade av.

Man är nyfiken på laget,men än så länge är det rätt okänt hur det ser ut då ingen spelartrupp är publicerad. 97:orna har lämnat så nu är det dags för 98:orna att visa vägen.

Det kommer att vara ett ungt lag som ställs inför en tuff utmaning kommande säsong om AIK nu inte har värvat ordentligt. Hela 20 spelare har lämnat från förra säsongen. De flesta överåriga men även spelare som har bytt klubb. En spelare som är med och som varit med länge nu är Felix Dahlgren. En spelare som till mångt och mycket påminner och Christian Sandberg. En spelare med stort hjärta och som alltid ger allt på isen. Skulle bli mycket förvånad om han inte tar hand om kaptensrollen efter Sebastian Cederbrant.

Talanger finns det gott om i AIK. Många spelare födda 99 och senare. Hur laget sammansätts lär vi få se under söndagen då laget åker till Västerås för sin första träningsmatch. Matchen spelas i ABB Arena, 14:00 om ni har möjlighet att vara på plats.

En kortare sammanfattning av matchen kommer senare under kvällen.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i AIKJ20, BildandIT, J20 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.