Säsongen är igång

AIK:s första träningsmatch säsongen 17/18

Säsongen drog igång på allvar på torsdagskvällen då AIK mötte Örebro i i Märsta. AIK vann med 4-2, men att dra några växlar av resultatet är kanske att gå ett steg för långt, även om AIK faktiskt gjorde det bra.

Att dra några växlar av en försäsongsmatch är inte att rekommendera även om jag vet att många gärna vill göra det. Allt kan hända på vägen fram till seriestart, för att inte tala om just serien. Där kan allt hända med skador och annat och det är något man borde ha lärt sig efter tidigare säsonger.

Nu gjorde AIK en bra match, ja i alla fall i första perioden och en bitvis i andra. Sedan såg man hur tröttheten tog över mer och mer och benen följde liksom inte med. Exakt samma sak för Örebro, men kul ändå att se intentionen från spelarna och att få se vad nyförvärven gick för, så här i början.

Kul att se formationerna! Sandberg till exempel som spelat flera säsonger tillsammans med Trkulja och Lindqvist, får helt plötsligt två nya spelare vid sin sida. I och för sig var det nu inte två helt nya utan Thelin och Frödén som tog över i denna match och gjorde det bra.

Kul att se Thelin spela powerplay. Det känns som att detta kan bli hans säsong. En intressant detalj är att Thelin gjorde lika många mål som Trkulja förra säsongen men hade inte tillnärmelsevis lika mycket speltid och framför allt inte i powerplay. Den här säsongen känns det som att Thelin får chansen att spela i just PP.

Finns många att nämna i laget och varför inte ta upp Ekarv, Lindholm, Jakobs, Höglander, Frödén, Norin, Ullman, Windlert och generalen Fernholm. Spelare som verkligen kan göra skillnad.

Det flesta nyförvärven gjorde bra ifrån sig men det är ju som sagt rätt svårt att dra några som helst växlar efter en match. Gillar dock vad jag såg av Marklund, Holm, Ullman, Claesson och Axbom. Ivarsson Hamberg tror jag också kan bli bra, även om man inte har en susning om han blir kvar eller inte.

Éric Castonguay och Andreas Hjelm vilade denna match.

På fredag den 18 augusti är det dags för länsderby mot SSK i Södertälje.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, AIK A-lag, BildandIT, Träningsmatch och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Säsongen är igång

  1. Mary skriver:

    Såklart, men då måste han även vara med på försäsongen 🙂

  2. Castonguy borde vara med i omröstningen, en legoknekt på ett år som är här för att producera.

Kommentarsfältet är stängt.