Vill du ge det en chans

DSC_4179

Igår kväll spelade AIK Hockey seriefinal på Hovet och efter straffar tog AIK hand om serieledningen. Storpublik och det är sjukt kul att så många äntligen fått upp intresset för vårt hockeylag. Det ger mersmak på många sätt och stödet är fantastiskt på många sätt.

I helgen som kommer spelar AIK Hockey Dam två matcher. Efter dessa återstår det endast en hemmamatch i grundserien. AIK har en jättechans att knappa in på lagen som är placerade 1 – 3. Luleå toppar tabellen på 67 poäng, tätt följda av Linköping 66 och Djurgården 60. Därefter följer AIK på 57

Ni vet precis som jag att många väljer bort Damhockeyn på grund av olika anledningar, men vissa av dessa anledningar är inte överensstämmande med verkligheten längre.

  • Inga tacklingar!
  • Tråkig hockey

Inga tacklingar:
Det är egentligen inte mycket som skiljer herr och damhockeyn längre. Regelboken är densamma förutom att inga Open Icetacklingar är tillåtna. Du får ej heller tackla mot en spelare framifrån, men i övrigt är det precis som vanligt. En icing är en icing. En slashing är en slashing och en roughing är en roughing. Precis så är det, sen att domarna ibland kan lägga sig på en mjukisnivå, är inte spelarnas fel utan snarare att domarna inte har dömt tillräckligt med dam-matcher. Tjejerna vill spela mer fysiskt och nu har även domarna höjt sin nivå, till allas stora glädje

Tråkig hockey:
Det är ofta man hör att det är tråkig hockey, men ofta är det sagt av personer som aldrig sett en dam-match tidigare. Visst har man förutfattade meningar men tråkig hockey det är det inte. Det är bra fart, mycket teknik och faktiskt mycket fysiskt spel numer. Spelet har utvecklats massor och det tack vare bra tränare och att många tjejer har spelat med killar i unga år.

DSC_5700

På söndag kommer med all säkerhet Robin Kovács stå i båset och coacha damerna. Den tid han lägger ner på laget är helt fantastiskt. I lördags exempelvis åkte han med laget upp till Gävle, var med och coachade laget till seger mot Brynäs och åkte hem privat. Bara en sådan sak. Robin är alltså inte bara grym på straffar, han är även grym på att stötta vårt damlag.

Vill du ge det en chans men känner att du kanske inte har råd att gå, men ändå är lite nyfiken så har jag nu TIO stycken fribiljetter som jag kommer att lotta ut till matcherna i helgen. Det är kanske lättare att ge det en chans om inträdet är gratis. För att få en biljett så behöver du bara skicka ett mail till aikdam@aik.se och skriva anledningen till varför du INTE gått tidigare men att du är villig att ge det en chans.

Den första matchen mot Luleå spelas 18.30 på lördag och på söndag är det nedsläpp 17.30. Inträde: 60 kronor.

~J20 Topp 10~

När J20 spelar, och även Damerna så filmas alla matcher och sänds på Live Arena. Ibland är det svårt att få ihop allt runt omkring med filmning så här kommer en efterlysning. Robin Blidstrand (Målvaktstränare i Dam, J20 och J18) behöver hjälp med att filma, eller rättare sagt, att någon står och styr kameran i helgen. Vill du vara med och hjälpa till, skicka gärna mail till Robin Blidstrand

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i AIK Dam, Damhockey, Riksserien, SDHL och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.