Tröjor i taket, det är dags nu

Vi borde vårda våra hjältar bättre!

Vi borde vårda våra hjältar bättre!

Mats Thelin, är spelaren som för alltid kommer att förknippas med #2 i AIK. Ingen annan spelare har haft detta nummer sedan Thelin la skridskorna på hyllan, det har Roger ”Roggan” Andersson sett till och det är väl så det ska förbli också, kan tyckas.

Vi pratar om hjältar och vad vissa spelare har gjort för klubben. Är det inte dags att vi börjar ta hand om dessa hjältar också. Jag tänker självklart på David Engblom, som jag på något sätt känner inte fick den hyllningen han var värd och framför allt så tänker jag på många av våra hjältar som var med och tog två SM-guld med AIK säsongerna 1982 och 1984.

För två säsonger sedan satte AIK upp kriterier för vad som krävdes för att få sin tröja hissad i taket. Det kändes som att man gjorde det enbart för att just, David Engbloms tröja #33, inte skulle hamna där. Många av oss supportrar blev otroligt besvikna på hur man från styrelsen bara körde över Engblom. Men om man nu ska gå efter dessa kriterier så finns det spelare som verkligen är värda att bli hyllade som hjältar och en av dessa är Mats Thelin

Det här är kriterierna för att få sin tröja hissad:

  • Genuin AIK:are
  • Stora meriter som spelare och ännu hellre medaljer i AIK och Tre Kronor
  • Haft stor betydelse för lagets prestationer i såväl AIK som Tre Kronor
  • Spelat betydande antal matcher i AIK
  • Andra faktorer som väger tungt är utmärkelser som stor grabb och Guldpucken

Vi är alldeles för dåliga i Sverige på att ta hand om våra hjältar och AIK är absolut inget undantag. Idag hänger det tre tröjor i taket.

#1 Leif ”Honken” Holmqvist,
#5 Bert Ola Nordlander
#11 Peter Gradin.

Det borde vara fler och här kan du läsa om Thelins meriter samt en tidigare intervju

med ”Mördarn”

Mats ”Mördarn” Thelin

Mats Thelin

Mats Thelin

Hjältar

Som jag ser det är Mats Thelin en stor hjälte i AIK och bör också hyllas som en sådan. Jag hoppas – eller faktiskt nästan kräver – att vi framöver tar hand om spelare som verkligen har satt avtryck i klubben. Jag tänker återigen på David Engblom. Engblom som har rekordet i antalet spelade matcher i AIK. Ingen annan spelare kommer någonsin att slå det rekordet. Han var dessutom med att rädda klubben 2004 när vi blev degraderade. Dick Tärnström är också en spelare som har gjort så enormt mycket för klubben som spelare.

David-Engblom-och-Magnus-Gaumlstrin-

Att som spelare, bli hyllad på Hovet, är nog bland det största och finaste man kan få vara med om. Att se sitt tröjnummer hissas och veta att INGEN annan spelare någonsin kommer att använda detta i klubben, det är nog en fantastisk känsla.

Vi supportrar är nog de som kan få detta att hända. Vi kan vara med och påverka och gör vi det, så kommer det garanterat fyllas på med tröjor i Hovets tak.

Den senaste tröjan som hänger i taket är alltså Peter Gradins #11. Nu står Peter Gradin i båset och har han om många unga spelare som har spelat i AIK som juniorer. Att kunna visa dessa spelare att vi – i AIK – bryr oss lite extra om spelare som gjort avtryck i klubben är ett sätt att visa de yngre att klubben verkligen bryr sig om dig som spelare och de avtryck du har gjort för klubben.

Det är dags att ändra kriterierna för att få sin tröja hissad i taket. Du ska veta som spelare att blir du AIK trogen så kommer du bli belönad för dina insatser.

 

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, AIK A-lag, Allmänt, Hockey och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.