Att se glädjen i en hockeyspelares ögon

Glädjen när man klarar av sitt mål även som uträknad / Eddie

Glädjen när man klarar av sitt mål även som uträknad / Eddie

Tänk dig att du spelar hockey och laget är totalt uträknat från allt. Det klagas och det skriks och till och med spelarna har slutat tro på att laget klarar av sina mål, då helt plötsligt ändras allt.

Nu kanske ni tror att jag skriver om AIK, men så är inte fallet, men det kunde lika gärna vara det. AIK är ju alltid uträknat överallt och har under många år fått slå ur underläge och nästan alltid knäppt experter och supportrar på näsan i sista stund när laget överraskar och gör det som ingen trodde var möjligt.

Igår upplevde jag i princip samma sak, men med Vallentuna Hockey. Nu kanske ni undrar varför i hela världen jag skriver om Vallentuna, men det har sin enkla förklaring. I Vallentuna spelar väldigt många killar som bland annat var med och tog AIK J18:s första – och hittills enda – SM-Guld.

När jag bestämde mig för att åka ut till Vallentuna och kolla matchen mot Bajen så hade jag inte en aning om hur viktig denna match var. Hade följt laget lite sporadiskt på nätet men sen föll det i glömska – ska erkännas – men nu valde jag helt rätt match att se.

Laget hade nästan räknat ut sig själva under säsongen då de drabbades av skador och låg långt efter en plats i AllEttan. Ett tag var det hela 15 poäng upp till det åtråvärda strecket som skulle ta laget till en fortsättning i AllEttan. På senare tid har laget spelat bättre och bättre och även fått hjälp av Wings som hade placeringen precis ovanför strecket och som hade börjat förlora en hel del matcher.

Så igår innan nedsläpp hade Wings platsen i AllEttan när de tog sig an Väsby på bortais. Wings hade 51 poäng och + 30. Vallentuna som skulle möta Bajen, hade 50 poäng och + 31. Ett scenario som var rätt spännande och som Arvid Skogh sa efter matchen: – ”Har nog aldrig varit så nervös inför en match som ikväll”.

Både Väsby och Bajen tog ledningen. Väsby drog ifrån Wings och ledde med 3-0 medan Vallentuna kämpade som galärslavar när Bajen hade tagit ledningen med 2-0. Just i detta ögonblick hade alltså Wings fjärdeplatsen och det såg riktigt mörkt ut för laget.

Patrick Nordström reducerar Bajens ledning och lite hopp tändes för laget. Efter detta börjar matchen spåra fullständigt. Domare Taskinen börjar tappa allt grepp om allt och när man har sett denna domare i J20-matcher och vet hur han är där, så kan jag lugnt säga att, det var inte ett dugg bättre i Div 1.

I andra perioden från ingenstans gör självfallet Bajen 3-1 genom Jesper Kokkonen. Han är helt klart Bajens bäste spelare men en spelare gör ju som sagt inget lag.

Vallentuna arbetar sig in i matchen och är redan från start betydligt mycket bättre än Bajen men har otroligt svårt att få till avsluten. Kevin Sandor reducerar i alla fall i mitten av andra perioden och efter en mycket märklig situation där en spelare i Bajen kör med full fart in i Vallentunas målvakt lätt hakad så skadas målvakten och Bajen får straff?!

Det blev ett långt uppehåll i matchen där det konstateras att Björn Fors inte kan fortsätta utan han ersätts av Patrick Hansen som helt ouppvärmd får gå in och ställa sig när Kokkonen ska lägga straffen. Det här blir verkligen matchavgörande då Hansen räddar och Vallentuna får extra energi och i ett powerplay kvitterar psykologiskt 39:10 genom Robin Aronsson.

I det här läget hade Vallentuna tagit in en poäng på Wings och genom att Väsby ledde med 3-0 så var laget förbi Wings i streckstriden. I tredje perioden hände något borta i Väsby och Wings började knappa in och kunde till slut kvittera. I just detta läge hade Wings återtagit fjärdeplatsen. Ni kan ju gissa om att folk bet på naglarna i hallen och som tur var, var vissa spelare i Vallentuna helt omedvetna om detta scenario.

När Michael Söderberg sätter 4-3 så är matchen nära sitt slut borta i Väsby. Matchen går till sudden och där tar Wings bonuspoängen. Så nu handlar det om att vinna för Vallentuna. Spelet blir därefter, när nervositeten slår till och Bajen får extra energi. Vallentuna blir tillbakapressade men lyckas klarar av pressen och 59:59 sätter Kevin Sandor 5-3 i tom kasse. Vallentuna därmed klara för AllEttan.

Den glädjen jag fick uppleva igår var helt makalös. Att se denna glädje i spelares ögon är något helt fantastiskt. Från att ha varit totalt uträknade till att ta en plats i AllEttan med massvis av spelare skadade var något helt osannolikt. Det är just det här allt handlar om. Att på ett sportsligt sätt ta sig vidare till en högre division och om ”gubbarna” i Hockeyligan kunde fatta detta så hade förslaget om ”Wildcards” aldrig nämnts. Ett av de mest korkade förslag som Hockeyligan kommit med och då har dem ändå kommit med rätt korkade förslag tidigare också.

Nåväl, förslagen från Hockeyligan får komma i ett annat inlägg för här har ni alla spelare som en gång i tiden har spelat i AIK.

Arvid Skogh och Jens Westerdahl från AIK som var med och tog SM-Guld / Eddie

Arvid Skogh och Jens Westerdahl från AIK som var med och tog SM-Guld / Eddie

#27 Fredrik Blomkvist, #26 Patric Gozzi, #9 Johan Rönning, #22 Arvid Skogh, #24 Jens Westerdahl, #10 Robin Aronsson, #20 Christoffer Gozzi, #13 Rasmus Holmén, #25 Pontus Hörnfeldt Ek, #14 Fredric Korduner, #11 Martin Lundberg, #18 Johan Lundmark, #23 Kevin Sandor, #16 Michael Söderberg och 28 Adam Wahlkvist.

Här har ni spelare som bör hållas koll på. Spelare med hög potential och stora AIK-hjärtan.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i AIK, Allmänt, J18, Match och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att se glädjen i en hockeyspelares ögon

  1. AIK skriver:

    Kevin Sandor är Gårdare….

  2. VBK skriver:

    Patrick Nordström spelade i AIKs 87or.

Kommentarsfältet är stängt.