AIK J20 visade klass

AIK sänkte dif i derbyt / Magnus Neck

AIK sänkte dif i derbyt / Magnus Neck

Efter att ha haft väldigt svårt för Djurgården i alla tidigare derbymöten så visade AIK J20 klass i dagens match. Alla i laget spelade för varandra och det gav till slut en stensäker seger med 5-1.

AIK har under flera säsonger haft otroligt svårt att vinna derbymatcherna emot Djurgården. Fråga mig inte varför, men så har det varit även om AIK haft det bättre laget. Det har varit ungeför som att när man sett klubbmärket på bortatröjorna har allt gått i baklås. Inget har fungerat men idag tog man rejäl revansch och spelade ut hela registret i två perioder.

Den här segern var dessutom oerhört viktig med tanke på att laget ligger utanför topp 10 för närvarande. Nu skiljer det ”bara” tre poäng upp till just Djurgården och fortsätter laget som idag, då finns det en stor chans att ta sig vidare till Topp 10.

AIK har tre matcher kvar att spela innan det är avgjort vilka lag som går till Topp 10, och då möter vi Djurgården den 5 december på Hovet.  Tre bortamatcher kvar. Timrå (9:a), Modo (3:a) och Djurgården (4:a) i dagsläget. Dif  spelar mot samma lag så chansen/risken är att det blir en direkt avgörande på Hovet är rätt stor.

Dagens match var i alla fall en fröjd att se. Lite si och så i första perioden där AIK fick jobba rätt hårt men där skridskoåkningen inte var på topp men man klarade av två boxplay på ett riktigt bra sätt och det kändes som att något var på gång.

Dennis Nordström hade en riktigt bra afton / Magnus Neck

Dennis Nordström hade en riktigt bra afton / Magnus Neck

Det tog bara 15 sekunder av andra perioden innan Dennis Nordström höll sig framme och kunde ge AIK ledningen. Bara för att han kunde så ökade även Dennis på till 2-0 också i powerplay. Dennis gjorde det väldigt jobbigt för deras målvakt vilket i sin tur skapade oreda, gruff och några tjuvsmällar här och där.

Priset tog i alla fall en pappa till en spelare i dif när han står på vår läktare, och skriker; -”Ta ut den där Gnagarjäveln”. Vet inte om jag ens behöver skriva hur reaktionerna blev men vi förklarade i alla fall att det är oerhört korkat att skrika sådant på vår läktare. Så sjukt dåligt omdöme att man blir paff, faktiskt.

Djurgården reducerar i pp, men inte ens då kändes det oroligt. Det var mer dif som började dra på sig utvisningar när de inte hängde med i AIK:s fartfyllda spel. AIK bosatte sig mer eller mindre i deras zon i tredje perioden och det gav även resultat. Sam Matini utökar AIK:s ledning till 3-1 i pp och 15 sekunder senare så sätter Robin Kovacs 4-1 efter att ha fått tag på pucken i mittzon vid offensiv blå och sätter den snyggt bakom dif:s målvakt.

Ett snyggt slagskott från Jacob Spångberg fastställde slutresultatet till 5-1 och det var som sagt inget snack den här gången. AIK vann fullt rättvist och visade vilken kapacitet som finns i det här laget när man arbetar tillsammans och FÖR varandra.

Statistik från matchen hittar ni här

AIK vann helt välförtjänt derbyt / Magnus Neck

AIK vann helt välförtjänt derbyt / Magnus Neck

Har ni inte sett en enda match med vår framtid så är matchen mot ”lillebror” den 5 december ett väldigt bra tillfälle att se den första. Matchen spelas på Hovet klockan 19:00.

Korrigering. AIK möter Västerås hemma den 12 december och det är den sista matchen innan Topp 10 eller fortsättningsserien drar igång. Detta är en match som har flyttats och därav missades. Dif spelar ett dubbelmöte mot Modo nästa helg så både AIK och dif har fyra matcher kvar.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i J20 och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.