Avståndet krymper

Får AIK Brynäs på fall igen? / Jesper Zerman

Får AIK Brynäs på fall igen? / Jesper Zerman

Brynäs och Linköping är två lag som har det riktigt jobbigt nu. Vi kan tycka att vi har det jobbigt, men att slå ur underläge verkar ändå vara vår melodi.

Ni som brukar läsa bloggen vet att jag skrev om att AIK Hockey är bättre den här säsongen jämfört mot förra i dagsläget (samma omgång). Efter matchen mot Örebro så ökade vi på målproduktionen ordentligt och har även börjat en sakta klättring i tabellen. Självfallet är det nu som det är viktigt att fortsätta trenden och det är där just DU, kommer in i det hela.

På söndag är det nämligen dags för omgång 24 och det är nu det är så enormt viktigt att minska avståndet uppåt, som faktiskt inte är så stort längre. Det är – efter kvällens omgång – nio poäng upp till Luleå som ikväll vann mot Brynäs. Det är FYRA poäng upp till Brynäs som ikväll återfinns på sjundeplatsen. Linköping är på fritt fall efter sin förlust mot FBK som passerade just LHC med en poäng. Det skiljer alltså fyra poäng mellan lag sju och lag tio.

På söndag är det dags för den tredje raka hemmamatchen på kort tid och för många så kan det bli lite väl mycket hockey, men är det någon match som kan vara riktigt kul att se, så är det just denna, för nu är det Brynäs som står för motståndet.

Hör och häpna, men det var exakt vad som hände förra säsongen i omgång 24. Den 20 november 2012, var det 4 822 åskådare som såg AIK vinna på straffar mot Brynäs och är det något som känns oerhört viktigt nu, så är det just extra stödet på läktaren.

Tar AIK tre poäng på söndag så kommer det att skilja max fyra poäng upp till Brynäs. Det kan även vara så att det skiljer ENDAST EN ENDA futtig poäng om AIK vinner mot Brynäs på söndag och att Brynäs förlorar mot FBK dagen innan.. Brynäs har ett rätt tufft spelschema i och med sin bortaturné som startade ikväll. Ikväll mötte de Luleå borta (förlust 5-3). På lördag har de Färjestad och på söndag, ja då är det dags för AIK. som med ett riktigt bra stöd i ryggen kan ta in väldigt viktiga poäng på alla lag som just nu är placerade ovanför AIK i tabellen.

Så har du inga planer för helgen? Boka in dig på AIK – Brynäs klockan 17:00 på Hovet. Biljetten/-erna kan du boka här till ordinarie pris, men AIK har även riktigt bra erbjudande om du är snabb att bestämma dig. Fram till imorgon klockan 12:00 så har du möjlighet att köpa ”Boka-tidig-biljett”

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

På lördag är det återigen dags för J20-derby nere på Ritorp. Klockan 15:00 släpps pucken och jag vet att det är många som undrar hur vi har det ställt på juniorfronten och vad kan vara bättre än att ta sig till Ritorp och kika. Så har du inget att göra på lördagen eller om du så vill, strunta i alla förpliktelser och kom ner till oss andra och hjälp laget till vinst i de få derbyn vi numer spelar.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

AIK J18 vann ikväll mot Huddinge med 7-4. En hygglig vinst då Huddinge återfinns på en fjärdeplats i tabellen. AIK ligger tvåa men med en match mer spelad än Almtuna. AIS har dock betydligt sämre målskillnad än AIK, så siktet för laget borde vara att behålla sin andraplats.

Sportcitatet

”Kanske kan det bli mål om de får in den i nätet”

Lasse Kinch

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, Elitserien, J20, SHL och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.