Vi är bättre än förra säsongen

AIK har gjort fler mål än förra säsongen, så här långt / Jesper Zerman

AIK har gjort fler mål än förra säsongen, så här långt / Jesper Zerman

Märklig rubrik kanske, men så är det. AIK Hockey har fler poäng, fler gjorda mål, färre insläppta och faktiskt även mer publik än förra säsongen efter 22 omgångar.

Med tanke på gårdagen och vårt tabelläge så kände jag mig tvingad att gå in och jämföra emot förra säsongen och hur det då såg ut efter 22 omgångar. Det enda som inte blir riktigt korrekt är publiksnittet och det beror på att vi har enbart spelat tio hemmamatcher denna säsong så här långt jämfört mot säsongen 12/13.

AIK säsongen 2012/2013 fram till omgång 22.

Vi hade på 22 omgångar spelat ihop 23 poäng. På dessa matcher hade laget gjort 48 mål och släppt in 69 en målskillnad på -21. AIK hade vunnit sex matcher under ordinarie tid och förlorat tolv matcher. Det blev fyra oavgjorda matcher där EN av dessa gav två poäng.

Publiksiffran var totalt 49 334 med ett publiksnitt på 4 486 på elva matcher.

AIK säsongen 2013/2014 efter 22 omgångar

Vi har spelat tio hemmamatcher – en färre än förra – och har idag en total publiksiffra på 47 376. På tio matcher har vi ett snitt på 4 737 vilket inte är en jätteökning, men ändå en ökning.

Vi har vunnit fem matcher, förlorat tio och spelat sju oavgjorda och totalt spelat in 25 poäng. Utav de oavgjorda har vi vunnit tre på straffar, förlorat tre på straffar samt förlorat en i sudden, vilket är bättre än förra säsongen. Totalt har det blivit 25 poäng vilket är tre poäng mer än 12/13.

Vi har under dessa 22 matcher gjort 51 mål och släppt in 66. Laget har alltså gjort tre mål mer och släppt in tre färre vilket i sin tur blir en målskillnad på -15 jämfört med -21 säsongen innan.

Skillnaden är att laget 2012/2013 hade vunnit en match mer än vad som hittills skett. Däremot var förlusterna fler och de oavgjorda färre.

Det här är ju ”bara” statistik men så här är statistiken efter 22 omgångar jämfört mot förra säsongen.

Från omgång 23 – 30 förra säsongen (åtta omgångar) tog laget ytterligare 13 poäng. De gjorde 19 mål och släppte in 19. Det blev tre stycken 3-poängare, en 2-poängare och två matcher där vi fick 1 poäng. Total efter 3o omgångar hade laget fått ihop 36 poäng, gjort 67 mål och släppt in 88. Det är något vi kan ta med oss i kommande omgångar.

Fyra hemmatcher fram till omgång 30 och vi har då Örebro, Brynäs, LHC och Skellefteå. Kommande bortamatcher är ju rätt tuffa med FBK, Frölunda och Växjö så det vill verkligen till nu att laget fick ett ”Wake Up Call” igår.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, Allmänt, Elitserien, SHL och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vi är bättre än förra säsongen

  1. Ping: Avståndet krymper | Black Indeed

Kommentarsfältet är stängt.