AIK gav bort tre poäng

AIK gav bort segern ikväll mot Frölunda / Jesper Zerman

AIK gav bort segern ikväll mot Frölunda / Jesper Zerman

Det tog 2 minuter och 46 sekunder för AIK att ge bort segern i matchen mot Frölunda. Efter en helt otroligt usel insats i powerplay bäddade AIK för att Frölunda skulle åka hem med tre härliga poäng.

AIK började första perioden riktigt bra och fick på så sätt även med sig en utvisning som tack för bra spel. Vad gör laget då? Jo då passar man på att spela med huvudet under armen och säsongens sämsta insats så här långt är ett faktum.

Till att börja med kan man inte slå en icing i powerplay. Gör man det så ser man i alla fall till att spela pucken ur zon efter tekning när man är en man mer på isen. Det var mer eller mindre skrämmande att se agerandet på isen och spelarna åkte omkring som yra höns och verkligen GAV bort mål. Ett mål är en sak, men TVÅ, det är INTE okej någonstans. 22 sekunder mellan målen och spelarna har nog lite att tänka på efter den här insatsen.

När AIK i alla fall gör 1-2 i powerplay, så känns det som att man är på väg in i matchen igen. Självfallet händer det som inte får hända efter 14 minuter,  Frölunda utökar till 1-3. Besvikelsen visste nästan inga gränser efter första perioden och vi på läktaren hade all rätt att känna så också.

I andra perioden är AIK riktigt bra, efter det att laget i två och en halv minut knappt kommit ur zon, men där man sen skärpte till sig ordentligt sen.  Det blev fart och laget tog kampen och Oscar Steen fick äntligen sätta sitt första mål för säsongen med ett skönt handledsskott. Målet kommer också väldigt psykologiskt med 24 sekunder kvar av perioden. 2-3 är ingen fara och alla kände nog att här fanns chansen inför den tredje.

I tredje perioden, när laget återigen har spelat riktigt bra så blir det tekning i egen zon och direkt på tekning så gör Frölunda det så viktiga 2-4. Då kändes verkligen matchen körd och inte blev det bättre av att både Oscar Ahlström och Daniel Josefsson åker på varsin utvisning samtidigt. Fem mot tre för Frölunda i två minuter och det var tack och God Natt.

I just detta boxplay så blundar domarna för en solklar interference innan målet när man nu varit så petiga i domslutet precis innan när man plockade två AIK:are.  Att som Frölunda enkelt plocka bort vår tredje spelare och kan då mycket enkelt sätta 2-5. Spelar ingen roll att Frölunda var det bättre laget eller att vi inte hade kunnat hämta upp underläget, den utvisningen var så solklar och gav samtidigt Frölunda ledningen med 2-5. Det är en rätt stor skillnad på 2-4 och 2-5 oavsett.

Domarna höll en bra nivå i princip hela matchen för att sen blunda och det är trist att det ska få sådana konsekvenser. Nu vet ingen hur matchen hade sett ut om AIK hade fått med sig den utvisningen men att inte ta för solklara utvisningar är sådant jag reagerar på. Ska man döma ska man göra det hela matchen oavsett vilket lag som är bäst eller vilket lag som leder. Stoppar du en spelare som jagar puck så är det interference, så enkelt är det. Spelar man då dessutom tre mot fem så blir det väldigt kännbart.

Förlusten har inget med domarinsatsen att göra utan den får hela laget ta på sig även om det var samma backpar som var inne på båda baklängesmålen. Bedrövligt agerat helt enkelt.

Jonas Liwing fick då ingen bra comeback. Inne på fyra baklängesmål och även om han inte kunde göra speciellt mycket på de första målen,  så lär det kännas ordentligt. Dags att börja spela Liwing med Josefsson igen kanske. Något måste göras på backsidan nu, för som det såg ut idag, var helt bedrövligt.

Det sista från denna match är ju att Frölunda faktiskt inte är bra. Okej de vann, men det var inte Frölunda som spelade bra utan AIK som var bedrövligt dåliga.

Nu är det dags att ta fighten fullt ut kommande matcher / Jesper Zerman

Nu är det dags att ta fighten fullt ut kommande matcher / Jesper Zerman

Nu är det två matcher som är oerhört avgörande för fortsättningen av serien. Först Örebro och sen Brynäs. Jag brukar inte vara negativ, men tar vi inte Örebro hemma på onsdag, ja då börjar till och med jag bli lite halvt orolig. Örebro är sist på 23 poäng – fick stryk av Leksand ikväll – och vi har 25. Ovanför strecket återfinns FBK och HV och båda lagen är inom räckhåll med tre respektive två poäng mer än AIK, så en vinst är ett måste.

Nu kommer jag inte ihåg hur det såg ut efter förra säsongen vid den här tiden på säsongen och efter 22 spelade matcher, men att hålla på att ge bort matcher och jaga konstant efter tidigt insläppta mål, det håller inte. Dessutom är egentligen laget för bra för att ligga efter Örebro och Leksand. Släpps pucken så är det match och då åker man skridskor och jobbar stenhårt, som det har varit nu ett par matcher och då kan man inte ge bort två mål som ikväll. Det är alldeles för kostsamt på alla sätt och vis i det här läget.

Det som var riktigt positivt idag var klacken och den övriga publiken, där visade man riktigt hjärta idag och gjorde i princip allt för att lyfta laget. På onsdag är det som dags igen och det är bara att hoppas att vi på läktaren gör vårt och sen att spelarna tar sitt ansvar och spelar hockey i 60 minuter. Då blir det vinst!

¤¤¤¤¤¤

AIK Dam har även spelat matcher och där går det betydligt mycket bättre. I onsdags vann laget mot Brynäs – 2-0 – och idag var det Munksund/Skuthammar som fick sig en rejäl omgång av tjejerna. Slutresultatet skrevs till 6-1 och tjejerna återfinns på en tredjeplats i tabellen efter Modo som toppar med 34 poäng och LHC som har 31 precis som AIK.

Imorgon spelar laget en riktigt viktig match. Serieledarna kommer på besök och vill ni stötta tjejerna så börjar matchen 15:00 nere på Ritorp.

Bilder från matchen mot Brynäs / Eddie

11.1 11 11mål 67 adikdam2

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, Damlaget, Domare, Elitserien, SHL och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till AIK gav bort tre poäng

  1. Hampus Bergman skriver:

    Ja det som måste göras på backsidan är att VÄRVA IN DUGLIGA BACKAR. Dumsnål som Rudslätt varit har aldrig funkat. Om inte Rudslätt är man nog att sätta samman ett bra lag ska han avgå!

    • Black Indeed skriver:

      Nu var det nog inte värvningar jag tänkte på eftersom det inte finns några pengar utan snarare ändra i backuppställningen. Att Rudslätt inte kan värva för pengar som inte finns, trodde jag att alla visste vid det här laget. Vi måste försöka göra det bästa av det vi har.

Kommentarsfältet är stängt.