Hockeyfest, sen drar det igång

Björn Melin i radarpar med Ramstedt och Janmark kan var guld värt / Jesper Zerman

Björn Melin i radarpar med Ramstedt och Janmark kan var guld värt / Jesper Zerman

Den 5 mars 2013 tog förra säsongen slut för oss AIK:are. En kort säsong blev det av olika anledningar, men nu är det snart dags igen.

Det var riktigt jobbigt när säsongen tog slut så pass tidigt med tanke på att under många år – förutom ett – så hade vi varit med och spelat i kvalserien, även om det har varit i olika divisioner. Dessa säsonger spelade vi i alla fall fram till april och lite längre, men nu var det slut i mars.

Jag trodde att det skulle bli ett långt lidande men tiden har gått förvånansvärt fort. På lördag nästa vecka drar det igång igen och det är:

  1. Det är lördagsmatch!!
  2. Det är mot HV
  3. Matchen börjar 16:00

Kan det bli mycket bättre än så? Har du inte köpt säsongskort, passa på att göra det. Slippa köa för att köpa biljett. Ha strul med Ticnet. Alltid ha biljett före alla motståndarna. Det finns bara fördelar med säsongskort.

Hockeyfest!!

Innan det är dags för nedsläpp den här säsongen så kör även Black Army och Smokinglirarna ett Pre season party med hockeyn för första gången, förmodligen inte den sista.

Nya ledare inklusive sportchef Daniel Rudslätt kommer att vara på plats. Du får träffa spelare så som, Janis, Blomdahl, Hynning etc. Du har chansen att vinna otroligt fina grejer i lotteriet och det blir uppträdanden och DJ. Så.. vill du ta chansen att snacka lite med spelare eller ledare är det här helt rätt för dig. Allt detta händer på lördag den 7 september på Taket (Hornsbruksgatan) och du betalar ENDAST 100 kronor! Allt överskott går till AIK Hockey. Så in och boka på AIK Hockeystore nu.

¤¤ Sista träningsmatchen ¤¤

Imorgon kväll spelare AIK sin sista träningsmatch innan säsongen drar igång. Jag kommer att missa den till mitt stora förtret men hoppas att laget fortsätter på den inslagna vägen som man visade upp stundtals mot SSK igår kväll på Hovet.

Ramstedts tröjnummer #46

Ramstedts tröjnummer #46

Det känns som att man börjar hitta rätt nu i kedjorna och inget blev ju direkt sämre när Teemu Ramstedt dök upp som ”gubben i lådan” mellan Björn Melin och Janmark. Helskottas vilken kedja. Får vi behålla – ALLA BER TILL HÖGRE MAKTER – Ramstedt så har vår ledning gjort en helt sjukt bra värvning. All cred till er oavsett hur det ser ut i morgon om Teemus vara eller icke vara i AIK.

Matchen igår var i alla fall ett fall framåt. Det som märktes från början av vårt powerplayspel var att det var nya formationer där. Så en veckas träning till kommer att bli perfekt och återigen, med Ramstedt i den uppställningen, ja då är det bara att tacka och ta emot.

Läste någonstans att Strömvall tyckte matchen var jämn. Jag undrar bara, när då? Kändes som att SSK inte hade mycket att sätta emot. Vad det betyder i framtiden vet vi inte men det som är klart är att AIK har mycket mer i sig. Det har laget visat upp dels mot Skellefteå och dels mot Espoo, även om det blev förlust i dessa matcher.

Daniel Rudslätt sa igår i en av periodpauserna att AIK fortfarande är ute efter en back till. Det viktiga är att det blir en spelare med rätt karaktär som passar in i laget och just detta är så himla rätt tänkt. Defensivt kan det vara lite rörigt, men det är nog ingen som kan klaga på vårt boxplay. Inte många mål laget har släppt in i den spelformen.

Även om det kan se lite rörigt ut så får aldrig motståndarna till några direkta farligheter i vår zon. Det om något har laget verkligen arbetat med. Ut med motståndarna i hörnen och jobba därifrån om man inte ”snor” åt sig pucken som de gjorde många gånger i gårdagens match och får till bra spelvändningar.

Offensivt ser laget riktigt bra ut och även om media nu – precis som vanligt – skriver ner oss så kan vi ju ta med i beräkningen att Tomas Ros alltid kommer att se oss som ”Sämre än Väsby” så det är inget att ta någon notis om.

Har man som Ros tippat Leksand (Ros favoritlag) som ett slutspelslag med tanke på deras försäsong och sen sitter och talar om hur svagt AIK spelar, då undrar jag vilka kriterier han går på. Förmodligen det att Leksand faktiskt vunnit i sudden mot Brynäs. AIK har inte vunnit mot ett SHL men däremot nollade vi SSK. Leksand fick stryk mot SSK med 5-2.

En fråga eller man kanske ska säga tanke som kom upp igår var hur lagen som spelar ET kommer att reagera när det kommer till den nya domarnivån här hemma. Har en känsla av att de inte har en aning om vad som väntar dem. Kan bli en ”trevlig” överraskning för dessa lag.

¤¤¤

Några saker om J20 också när jag ändå är på gång. Flera spelare har nu fått chansen att visa upp sig i A-laget och senast i raden var Fredric Anderberg. Ny från Djurgården den här säsongen. Vilken spelare och som han tog för sig i matchen mot Espoo. Mycket imponerande när han gör sin första match i A-lagströjan. J20 har ett riktigt bra lag den här säsongen och det ska väl vara själva den om man inte lyckas komma långt nu. Det gör man om man inte slarvar bort segrar.

J20 drar igång sin säsong på fredag den 13 september på Ritorp mot Skellefteå, ifall ni är nyfikna på ett lovande lag.

¤¤¤¤¤

Nu ska jag hålla tummarna för att Teemu Ramstedts fru/flickvän har bestämmanderätten hemma och får sin vilja igenom. Eftersom hon är elitsimmare så tyckte hon att Stockhom var helt perfekt och framför allt då, Eriksdalsbadet. Så vänligen Teemu, lyssna på din tjej!

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, Allmänt, Elitserien, J20, Träningsmatch och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.