J18 utklassade Huddinge

Powerplay för AIK

Powerplay för AIK

Träningsmatch igen för J18 och ikväll stod Huddinge för motståndet. Ett Huddinge som började rätt hyfsat, föll hårt efter att AIK fullständigt spelade ut dem stundtals.

Det kändes från start att det här kunde bli en rätt jämn tillställning. Huddinge började bra mycket bättre än AIK. AIK var helt enkelt inte med frånbörjan och att Huddinge tog ledningen kom därför inte som en överraskning. Nu skärpte laget till sig och kunde både kvittera och ta ledningen efter första perioden. Felix Fjälkeborn och Roberts Locans gjorde AIK:s mål.

Huddinge startar sen andra perioden på sämsta tänkbara sätt, men bra för AIK. Efter bara några sekunder åker en Huddingespelare ut och det tar bara 14 sekunder innan Felix Holmberg gör 3-1. Sen rinner det bara på. 4-1, Locans. Huddinge reducerar men strax därefter sitter även 5-2 genom Andreas Soulas. 6-2 sätter Christian Blomqvist och därefter jämnade spelet ut sig lite. AIK slappnade självfallet av lite för mycket och Huddinge kunde återigen reducera.

Nu hjälpte inte den reduceringen speciellt mycket då AIK 1.50 in i perioden gör 7-3 genom Felix Lindgren. Det målet var ett av det vackrare jag har sett när det gäller assister. Fjälkeborn glider in framför målvakten, vänder sig helt om så att han står med ryggen mot målvakten. Klubban mellan benen och sen lyfter han pucken med en backhand som gör att pucken landar – i princip – på Lindgrens klubba. Det var nog egentligen menat att pucken skulle direkt in i mål av Fjälkeborn, men hela situationen var så otroligt vackert att allt bara blev perfekt.

Roberts Locans gör sen 8-3 efter en soloåkning i offensiv zon. Kedjan med Lindgren, Fjälkeborn och Blomqvist hade en riktigt bra kväll och när Blomqvist spelar fram till Lindgren så förvaltar han det på bästa sätt, 9-3. Kan väl lugnt säga att man kunde se på hela laget att man ville göra tvåsiffrigt och det blev det också. 10-3 sätter slutligen Kevin Hermansson-Axh från blå.

Vi har som sagt väldigt många bra spelare i laget, men en femma som verkligen lyfte sig ikväll var femman med, Kevin Hermansson (b), Nicklas Sjölund (b) Felix Lindgren (c), Felix Fjälkeborn (f) och Christian Blomqvist (f). De hittar varandra bra. Riktigt bra skridskoåkning och får den kedjan spela ihop sig till säsongsstart, då blir den riktigt farlig.

En annan spelare jag fick upp ögonen för var Niklas Lindholm-Schmidt. Han är inte den snabbaste på rören, men vilken kämpe. En spelare som placerar sig framför målvakt. Tar stryk och får med sig utvisningar.

lördag fortsätter J18:s träningsmatcher. Då är det HV som lagets ställs emot, om jag är rätt underrättad.

Tyvärr är det lite dåligt med bilder från juniorlagen men håll till god med klippet från 9-3. Blomqvist lägger pucken bakåt i slottet i stället för till den spelaren som står närmast målvakt.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i AIK, J18, Träningsmatch och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.