Grinigt när J18 vann mot Espoo

AIK - Det räcker / Jesper Zerman

AIK – Det räcker / Jesper Zerman

Igår spelade AIK J18 sin andra match på försäsongen. Första matchen vann laget mot SSK och igår spelade laget mot Espoo.

Det första jag tänker på när jag ser våra juniorer och kanske framför allt killarna som spelar i J18, är att de är stora. Ett exempel är Pontus Jigemark. Killen är född -97 och är 186cm i strumplästen. Man undrar ju vad vissa ungar matas med.

Ibland så går det nog lite väl fort att växa på längden, för det verkar vara rätt jobbigt att få ihop kroppen och få den att fungera som helhet. Ibland verkar det vara som att huvudet säger en sak, men benen något helt annat. När säsongen drar igång så tror jag att det blir bättre men igår såg det rätt lustigt ut emellanåt. Det som är väldigt positivt att vi i AIK faktiskt har lite större spelare nu för tiden.

En annan sak som också känns oerhört bra är att flera juniorer kommer TILL AIK och inte tvärtom. Ett gäng spelare har lämnat Djurgården för att gå på AIK:s hockeygymnasium och det är ett riktigt gott betyg till de personer som slitit för att nå våra mål, med egna spelare, som AIK utbildar, till A-lagstruppen när den tiden är inne.

Matchen mot Espoo blev som sagt en lite grinig historia men AIK kunde ändå vinna matchen med 2-1. Det var många utvisningar för båda lagen och det blev inte bättre när inte domarna hade ordentlig koll. Känns som att det vore bra om domaren redan i första perioden sätter gränser och det ordentligt när det från start känns grinigt. Vi på läktaren märkte detta direkt, men tyvärr inte domaren.

I första perioden så var det väldigt mycket Espoo även om AIK kom upp i ströanfall. Det var inget ordnat spel alls egentligen från något av lagen, utan det var mest grinigt. Perioden slutade 0-0.

Andra perioden bjöd på bättre spel från AIK-håll vilket till slut resulterade. Ett snyggt pass av Antonio Norberg från sarghörnet rätt in i slottet där Niklas Lindholm Schmidt står rätt omarkerad och skjuter direkt. Klockan stod då på 36:28. Andra målet lät inte vänta på sig utan 37:44 var det dags igen. I princip samma scenario förutom att pucken gick från Andreas Soulas till Felix Holmberg som skickade in pucken i slottet och den här gången var det Roberts Locans som direktsköt.

I en situation som egentligen ingen förstod blir en AIK:are hakad när han åker sig fri och domaren skickar upp armen i vädret, men har inte kylan att låta bli att blåsa i pipan och i samma sekund så sitter pucken bakom den finske målvakten. AIK:arna ville ha målet men domaren ville ha straff. Gissa vad som hände? Självfallet brändes straffen.

tredje perioden kunde Espoo reducera och nu var det riktigt grinigt med ruff och gruff vid varje avblåsning i princip. Det jag fortfarande är väldigt tacksam över är att i AIK:s bås är det ingen som står ock skriker utan man ser vad som händer, snackar med killarna i båset och försöker hålla dem lugna så gott det går i alla fall. Som tur är så hinner det inte rinna över totalt innan slutsignalen ljuder men efter den så är Espoo-spelarna irriterade och det uppstår en fight i mittzon. Nu lugnar till slut alla ned sig och AIK:s spelare kan i alla fall luta sig tillbaka och njuta lite av den andra segern på försäsongen.

Det finns flera mycket bra spelare i J18, men en som jag blev väldigt imponerad av var Christian Blomqvist. Riktigt bra skridskoåkning och puckhantering. En spelare som ska bli väldigt kul att följa framöver.

Viktor Forslund gör en riktigt stabil insats i målet och det verkar vara som tidigare att AIK behåller den fina traditionen att förvalta målvakter.

I morgon kväll spelas match mot Huddinge nere på Ritorp. Matchstart, 19:00

AIK J18:s trupp är under uppbyggnad men håll till godo som den ser ut, på ett ungefär i dagsläget.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i AIK, J18, Träningsmatch och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.