Juniorerna har inlett på bästa sätt

J20-vinst även i det andra derbyt för säsongen

J20-vinst även i det andra derbyt för säsongen

Försäsongen har börjat för våra juniorer. Första träningsmatchen spelades mot Sveriges J18-landslag och i onsdags och torsdags spelades säsongens första derbyn.

J20 har inlett bra. Första matchen mot J18-landslaget förlorades med 2-0, men matcherna mot dif, blev segrar. 2-0 i matcher vilket nog inte har hänt en enda försäsong tidigare. Enligt Marcus Karlström så var det en helt okej match i onsdags, inget mer. Kan ju bara gå på andrahandsuppgifter eftersom jag själv befann mig i Örebro. Däremot var jag på plats igår och det jag såg, så kommer vi att ha ett riktigt bra lag i J20 den här säsongen med tanke på att flera ordinarie spelare inte ens var med.

Dif tog ledningen efter 7:42 men AIK kom tillbaka genom Henrik Rommel som på ett läckert sätt skvätte upp en målvaktsretur rätt upp i krysset med en snygg backhand. Marcus Karlström ökade på ledningen till 2-1 i powerplay.

AIK fortsätter att trampa på och Linus Pellfolk sätter 3-1 också på ett vackert skott rätt upp i krysset. Sen vette tusan vad som hände. AIK äger matchen men börjar slarva och framför allt, slappna av vilket straffar sig stenhårt. Dif både reducerar och kvitterar. Det på mindre än 25 sekunder.

Skärpning i ledet och AIK får ett powerplay som hjälper till att få ordning och reda i spelet. Ingen utdelning men väl bättre spel efter det. Tyvärr så har Djurgården precis som tidigare en benägenhet att köra på våra målvakter och samma visa igen. En ful påkörning renderar självfallet i utvisning, men en av våra spelare snear till ordentligt och ger igen. Spel fyra mot fyra och det blev bara grinigare och grinigare.

En djurgårdare åker ut för en tripping och hela deras bås skriker samtidigt som att en djurgårdare blir förbannad på isen och skickar iväg pucken ner i offensiv zon. Domaren sätter pipan i munnen varvid en linjeman skriker; -ÅK OCH HÄMTA PUCKEN! Så kan det gå när man inte tänker.

Under detta powerplay gör dessutom *Victor Ekarv mål, 4-3. En retur och återigen rätt upp i krysset.  Efter det blir det ännu lite grinigare och Ebbe Sionäs blir påkörd igen. Den här gången lackade Kristoffer Brun ur och gav igen, så två man botbänken från varsitt lag ytterligare en gång.

AIK håller i alla fall undan och vinner även det andra derbyt för säsongen. Då ska man veta att flera spelare för närvarande huserar i A-laget och Theodor Lennström och Johan Sellerstrand som båda är skadade för tillfället.

Det blir till att följa både J18 och J20 även denna säsong. Tror att vi har ett gäng guldkorn i våra led.

Laget som ställdes mot Djurgården igår den 8 augusti.

Målvakter
#35 Ebbe Sionäs -95
#37 Viktor Forslund -96

1:a femma
#7  Henrik Nordström -95
#14 Rasmus Sörgardt -94

#22 Daniel Wahl -94
#20 Sam Matini -95
#10 Sebastian Knösch -94

2:a femman
#29 Robin Karlsson -94
#8  Marcus Karlström -95

#19 Henrik Rommel -94
#26 Viktor Ekarv -94
#18 Fredric Anderberg -94

3:e femman
#6 Philip Åhlström -94
#3 Kristoffer Brun -94

#16 Jesper Bengtsson -95
#17 Rasmus Kronstrand -95
#15 Linus Pellfolk -95

4:e femman
#2 Fredrik Eriksson -95
#4 Kevin Hermansson -96

#12 Christoffer Ursov -95
#9 Felix Holmberg -94
#13 Felix Fjälkeborn -96

*Rättelse till Victor Ekarv istället för Rasmus Sörgardt. Tackar läsare för hjälpen.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i AIK, Derby, J18, J20, Träningsmatch och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Juniorerna har inlett på bästa sätt

 1. Rasmus Hellgren skriver:

  Bra rapportering! Har tyvärr inte sett någon match än men vilka ser mest lovande ut? Är det något som sticker ut lite extra från mängden?

  • Black Indeed skriver:

   Det finns flera spelare som är riktigt bra. Två av dessa var med A-laget i lördags. Henrik Rommel och Rasmus Sörgardt. Kommer fortsätta att skriva så jag hoppas få lite mer koll ju längre säsongen går.

 2. Bret skriver:

  Hej, kanon att du skriver, uppskattas som fan. En rättning: sista målet gjordes av Viktor Ekarv. Mvh

Kommentarsfältet är stängt.