Förlusten gav ändå mersmak

Janmark tar ledningen i poängligan / Jesper Zerman

Janmark tar ledningen i poängligan / Jesper Zerman

Okej, det blev förlust i säsongens första träningsmatch, men ändå gav den oss på läktaren mersmak på säsongen. Två perioder visade verkligen att det finns något i laget och med lite ”fila på detaljer” så ser jag ljust på säsongen.

AIK startade matchen på ett ruggigt bra sätt. Tryckte ner Örebro långt ner i skridskorna och hade möjlighet att vinna perioden stort, men efter första stod det ”bara” 1-0. En massa utvisningar förstörde lite av glädjen men det var inte bara lagen som hade sin första match utan även domarna. Det togs utvisningar på löpande band och framför allt en utvisning på Daniel Larsson är jag undrande över. Larsson räddar ett skott med klubban och för klubban utåt höger – från hans sida sätt – varvid en Örebrospelare faller på klubban när han genar nära Larsson. Det känns ju som att målvakten måste få ha lite space framför sin kasse, men inte i detta fall. Den utvisningen kom dessutom när vi redan hade en spelare på botbänken, vilket gjorde att AIK fick slita hårt i slutet av perioden, men klarade ändå av det riktigt bra.

Andra perioden började även den bra, men Örebro är riktigt bra i powerplay, vilket de visade upp klart och tydligt när de kvitterade. I och för sig en riktig skitpuck som hoppar och far och till slut hamnar bakom Larsson men det visade i alla fall att mot Örebro ska man inte dra på sig utvisningar. Det om något kommer att bli deras styrka denna säsong.

Daniel Larsson klev av i mitten på andra och Alexander Hamberg klev in mellan stolparna och fick direkt skott på sig som han lugnt kunde rädda. Christopher Aspeqvist kunde ge AIK ledningen igen efter framspel av Mattias Janmark. Snabbt skott från blå, som kanske inte var det hårdaste, men tillräckligt för att pucken skulle smita in i mål bakom en halvskymd Örebromålvakt.

I tredje blev det förändringar i formationerna då både Sandberg och Pirnes klev av. Två viktiga centrar försvann, vilket betydde förändringar i formationerna. Det blev lite halvrörigt och man kunde lätt se att dessa spelare inte hade tränat ihop. Melin gick bland annat in mellan Janmark och Nilsson

Janmark och Nilsson kommer att bli grymma att se den här säsongen.

Örebro har som sagt ett bra powerplay och nyttjade detta till kvitteringen. Efter ett misstag i mittzon så kunde Örebro öka på ledningen i tredje, vilket tydligen kändes för laget, för efter det, så tappade man rätt mycket av sitt spel. AIK försökte att forcera in en reduceringpuck i slutet när man tog ut Hamberg och pressade Örebro hårt, men den här kvällen räckte det i alla fall inte.

Det var i alla fall härligt att äntligen få beskåda en hockeymatch och flera på läktaren var riktigt nöjda, även om det nu blev förlust. En vän till mig som sett många träningsmatcher tidigare var lyrisk. ”Fart, stenhårda pass på bladen, fysiskt” var några ordval han använde. Han kommer definitivt kolla in mer på försäsongen, något han inte gjort på många år nu.

Lite humor när Örebro gjorde mål. Låten som spelades var, ”I love it (I don’t care)”. Mer en låt som jag kände var till för motståndarna om de gjorde mål.

Det var kanske 100 Gnagare på plats och vi hördes, kan jag lova. Den bästa ramsan för kvällen blev spontanramsan; -Efterfest hos Conny”. Örebroklacken var – rent logiskt – betydligt mycket större, men för att kunna överrösta oss AIK:are så fick de ta till en trumma och på jumbotronen kom det upp bilder på hur man klappar händerna. Nåja, vi vann den matchen i alla fall hur det än försökte.

Ikväll bör ni som vill se vår framtid pallra er till Hovet då vi möter Dif för andra kvällen på raken. J20 vann första matchen nere på Ritorp igår kväll med 2-1. Tyvärr inte så mycket rapporterat därifrån mer än att matchen var, okej!

Matchen startar 19:00 och jag vet inte om de tar betalt, vilket man kan tycka att de inte borde då det är en träningsmatch, men man vet aldrig.

lördag är det sen dags för säsongens andra A-lagsmatch, Då ställs laget mot ett heltaggat Västerås från HockeyAllsvenskan. Matchen spelas i Pinbackshallen i Märsta och HÄR kan ni läsa mer om hur ni får tag på biljetter, om ni inte redan fixat det förstås.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, J20, SHL, Träningsmatch och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Förlusten gav ändå mersmak

  1. Andreas skriver:

    Härlig rapport. Hur såg Spångberg ut nu när han dragit på sig en större kostym?

Kommentarsfältet är stängt.