Lång väntan är över

Nu släpps pucken! / Jesper Zerman

Nu släpps pucken! / Jesper Zerman

AIK åker i morgon till Örebro och möter nykomlingen i SHL i säsongens första träningsmatch och självfallet kör Black Army och Smokinglirarna en buss dit så att vi kan stötta laget på bästa sätt.

Var nere på träningen igår och precis som tidigare så var det full fokus på fart. Den stora skillnaden mot tidigare träningar var nu att man börjar se formationerna. Alla i laget är inte på plats än så det kommer nog att bli lite av en testversion och framför allt på backsidan. Fredrik Svensson kommer nog inte att vara med och Derek Joslin anländer ju denna vecka till Sverige, så känslan är att vi kommer köra på tre backpar.

Det var mycket spel i tre mot fem och allt handlar om fart. Ska man in i offensiv zon så ska det vara med fullt fart. Inget ”åka på en skridsko” här inte. Det är något som Bäcklin är väldigt noga med. Det ska inte heller vara något lallande med puck utan den ska gå som på ett snöre. Det om något har sett riktigt bra ut. Självfallet är det skillnad på träning och match, men jag kan inte annat än bli imponerad av hur långt laget ändå har kommit på den här första veckan på is.

Det känns ju lite märkligt att vi faktiskt inte har några skador, peppar peppar. Den ende som tar det lugnt är Fredrik Svensson och det är helt rätt. Vi har ingen brådska med att få in honom på is än. Igår fick Dennis Nordström och Michael Lindqvist vara standin på backsidan när laget började träna i fulla formationer. Laget så ut som nedan.

Pirnes – Janmark – Nilsson
Dennis Nordström – Michael Lindqvist (Reservbackar)

Blomdahl – Steen – Hynning
Andersson – Josefsson

Melin – Sandbeg – Klavins
Carlsson – Aspeqvist

Ahlström – Hurtubise – Ahlström
Liwing – Spångberg

Kedjorna tror jag är ”rätt” klara men backsidan kommer att förändras så fort Joslin och Svensson är med i laget. Vi kommer ju även få in en PP-back som förmodligen tar Spångbergs plats. Spångberg förresten, kommer med all sannolikhet ta en plats framöver. En riktigt stabil back som är med för att lära just nu.
Även om Liwing och Josefsson för närvarande är splittrade så känns det som att dessa två kommer att spela ihop framöver.

Det finns en hel del som man kan lyfta fram och jag väljer att lyfta fram Björn Melin, Christian Sandberg, Patric Blomdahl och Daniel Josefsson. Spelare som verkligen visar vägen just nu. Det är så många som ser riktigt bra ut men dessa killar verkar ha fått en jävlaranammakänsla. Melin vinner varje race på isen till Sampas förtret och Josefsson ser ut att hittat glädjen nu när han är helt skadefri. Blomdahl har fått betydligt högre fart under skridskorna och den kedjan kommer bli vass.

För att ta ett exempel, så kördes det en övning med full fart där det inte spelade någon roll från vilka sida av zonen spelarna kom in ifrån utan det var bara, full fart mot mål och skott. Sandberg satte alla sina fyra första skott, det femte plockade Hamberg. Sandberg visade sin frustration genom att så klubban i plexiet och skrika – FAN! Varje moment som tränas ska var perfekt. Det ska vara mål på friläge, man ska vara först när det körs tempo, så träningarna har verkligen varit ett nöje att beskåda.

 

Nu får vi se om farten håller i sig även när det är match. I morgon släpps i alla fall pucken i Örebro och för första gången får vi se hur laget är uppbyggt på den här korta tiden. Ni vet väl att det avgår en buss från Klarabergsviadukten klockan 15:45 i morgon. Black Army och Smokinglirarna kör gemensamt och än finns det platser kvar, så haka på till Örebro vetja. 200:- + 100: matchbiljett (fås på arenan). Ett tips. Det är 18 grader i hallen så ni vet. Ta med er jacka eller liknande om ni inte vill frysa 🙂

Förresten så träffade jag Daniel Bång i lördags. AIK:are som han är så hade han självklart varit och hyllat Daniel Tjernström i hans sista match. Frågade – av naturliga skäl – hur det ser ut kommande säsong och han var lite osäker, eller så ville han inte berätta, men jag tror på det förstnämnda. Han vill så gärna spela ”där borta” men har inget klart än. Han har kontakt med Rudslätt så vi behöver inte vara oroliga på den fronten, kommer han hem så spelar han i AIK, även om bland annat Lakers har varit på honom och erbjudit en sjuhelvetes massa pengar. Han har gjort klart för sin agent att det inte är lönt, han kommer inte att spela där, oavsett pengarna. Så antingen är vi väldigt egoistiska och ser att han kommer till AIK eller så önskar vi Bång ett stort lycka till där borta om det nu blir så, eller, så gör vi både ock.

Det kommer att läggas upp omröstningar i bloggen framöver.

Den första – publiceras lite senare under dagen – blir om vem som tar hem hem poängligan under försäsongen, där jag har valt ut ett visst antal spelare. In och rösta.

VI SES DÄR LAGET SPELAR

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, Bortaresor, SHL, Träning, Träningsmatch och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lång väntan är över

  1. Lela Rivas skriver:

    Talangerna Dennis Nordström, Jacob Spångberg och Michael Lindqvist har flyttats upp från J20-laget till A-laget på ett sommarkontrakt. – Vår förhoppning är ju att de ska ta klivet och få en hel del istid senare i höst, säger tränaren Mats Lindgren.

  2. Dragskott skriver:

    Äntligen träningsmatchsdags !

Kommentarsfältet är stängt.