Träningar med fokus på fart

Genomgång med tränarna

Genomgång med tränarna


Det är väl inte annat än att man funderar på hur laget kommer att se ut framöver men innan dess så är det fullt fokus på skridskoåkning och fart från Bäcklins håll.

Att vi har en tränare som fokuserar på skridskoåkning med fart råder det inga som helst tvivel om. Riktigt kul att stå och kolla på men säkert inte alls lika kul att hålla på med. Det är fartövningar och där gäller det att ta emot pass, på bladet. Lite förvånande att så många, för att inte säga 99%, av alla pass verkligen satt på bladet. Fjärde träningen på is och jag blev positivt överraskad. Tidigare har det varit lite lall-lall med farten in i offensiv zon men här är det verkligen full fart som gäller.

Det lär inte vara en enda spelare som kan fuska sig igenom Bäcklins träningar. Han har full koll på alla och är det inte full fart, så får spelaren veta det också, garanterat.

Kul att se att de äldre gardet verkar ha fått ett riktigt lyft. Ta en spelare som Melin. Jag känner knappt igenom honom. Full fart på skridskorna och vilka skott han skickar iväg.

Det är samma sak med Blomdahl och Hynning. Riktigt bra fart från båda spelarna och efter träningen nämnde jag för Hynning att jag tyckte det såg riktigt bra ut. Svaret jag fick; – Kul att du tycker det, mina fötter gör det inte.

Det finns nog inga formationer klara än, men att några spelare verkar spela ihop mer än andra är rätt klart. Exempel på det är att Liwing och Josefsson spelat tillsammans på varenda träning. Mark Hurtubise har spelat center mellan Ahlströmarna. Blomdahl har kamperat ihop med Hynning och Melin. Den kedjan är för den delen riktigt bra, ja i alla fall nu. Sen har det varit lite rörigt att hålla stenkoll på alla men spelare som Pirnes och Sampa lär ju gå i varsin kedja. Spännande är det i alla fall.

Tre spelare som verkligen fick köra idag var Ahlströmarna och Oscar Steen. Vad dom slet med skridskoåkningen. En fallskärm fäst i brallorna och sen köra järnet. Ni kan ju kolla nedan.

Oscar Ahlström

Oscar Steen

Blomdahl – vit tröja – kör skottövning

Ni vet väl att ni kan köpa biljetter till AIK – Leksand nere på kansliet på Ritorp. Fyll hallen med AIK:are!

Black Army och Smokinglirarna kör minst en buss till Örebro nästa vecka. Bara att haka på. Billig peng också. 200 riksdaler, endast!

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, SHL och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Träningar med fokus på fart

  1. Sara skriver:

    Superbra inlägg! 🙂
    Vad kostar biljett till Leksand-matchen?

Kommentarsfältet är stängt.