Förändringens tid är här

Anders Gozzi aka musslan / Jesper Zerman

Anders Gozzi aka musslan / Jesper Zerman

Anders Gozzi slutar som sportchef. Den nyheten nådde alla idag, men egentligen var väl inte detta direkt oväntat.

Anders Gozzi har sedan 2004 varit sportchef i AIK. Han började med att försöka signa ihop ett lag efter vår degradering. Spelare flydde hals över huvud från klubben, ja förutom David Engblom och Mattias Pålsson. Inte det lättaste jobbet men Gozzi klarade av det med väldigt små medel.

Resan gick genom HockeyAllsvenskan med väldigt blandade resultat och tränare som inte var de bästa man kunde tänka sig. Tränare fick sparken under säsongerna och nya skulle in. Allt detta bör ha tagit rätt hårt på Gozzi redan då.

Vem minns inte Jan-Åke Tiensu? Tränare under Div 1 som fick sparken efter en match borta mot – hör och häpna – Tierp! Laget spelade med huvudet under armen och efter den matchen fick Gozzi nog.

Ny tränare blev då Bobo Simensen som förde laget till HockeyAllsvenskan. Bättre spelare kom in och jakten på Elitserien hade börjat. Bobo hade hand om laget fram till säsongen 05/06 men sen gick den resan till Rögle.

Dags för ny tränare igen och det var nog väldigt många som höjde på ögonbrynen när Daniel Broberg tog över. En period inom AIK Hockey som inte var den roligaste, om man säger så. Tror fasen inte vi vann en enda match mot Bajen och säsongen efter så fick – äntligen – Broberg sparken efter ytterligare en förlust mot just Bajen.

Ny tränare in igen och den här gången klev Gozzi och Rikard Franzén ner i båset men inte hjälpte det inte. Nu var goda råd dyra och AIK satsade enormt på nya spelare och tränare.

2008/2009 kom vändningen. Roger Melin tog över tränarjobbet och Dick Tärnström kom tillbaka till AIK. Den här säsongen kom även Christopher Heino-Lindberg in som förstekeeper och flertalet spelare som hade lite rutin.

Säsongen slutade med spel kvalserien efter att ha kommit tvåa i HockeyAllsvenskan. Det blev en tredjeplats men satsningen fortsatte.

Sen kom då säsongen som blev en enda stor eufori. Det var verkligen en berg- och dalbana i känslor men när AIK till slut blev klara för Elitserien så visste glädjen inga gränser. Total lycka med otroligt många känslor.

Själv satt jag på läktaren och storgrät efter matchen. Alla känslor kom fram i ett nafs och det gick helt enkelt inte att kontrollera. Lyckan var total. Anders Gozzi hade lyckats få AIK Hockey tillbaka i finrummet.

Två säsonger gick sedan över all förväntan med slutspel som följd. Vi i AIK vill alltid sikta högt, men kanske blev det på tok för höga förväntningar samt felspekulationer inom hockeysektionen.

Publiken kom ”bara” när det vankades slutspel för att sen försvinna lika snabbt. Den gångna säsongen var precis som de tidigare. Dåliga publiksiffror och ett lag som blev enormt skadedrabbat gjorde säsongen till ett rent helvete. Målet var att förbättra sin position i Elitserien och det blev precis tvärtom. Laget fick spela med kvalserien jagandes i hälarna hela tiden. Det var inte många matcher som laget hade en ordinarie uppställning utan det fick fixas och trixas mest hela tiden. Något som med all säkerhet påverkade Gozzi enormt.

I Ängelholm svimmade Gozzi på läktaren och säsongen började sätta stora avtryck på Gozzi. Eftersom målet var att komma bland de fyra bästa och att ta ett stort kliv så blev allt ett misslyckande och det kan inte vara det lättaste att veta vilka målsättningar man har haft och sen se allt gå åt fanders.

Att AIK klarade av att hålla sig borta från kvalserien och sluta nia måste ha varit en lättnad utan dess like. Att vi är en stomme av trogna supportrar som älskar AIK Hockey räcker inte i dagsläget. AIK behöver pengar och med tomma läktare kan det inte vara lätt att få ihop ett slagkraftig lag i Elitserien.

Vi hade ett bra lag om man ser till försäsongen och förväntningarna laget hade på sig själva. Alla dessa skador och sjukdomar  och sparkad tränare – igen – så gick det helt enkelt inte och det är nog en stor anledning till att Gozzi nu inte orkar längre.

Det jag vill göra är att tacka Anders Gozzi för det han har gjort för vår klubb. Han har betytt oerhört mycket och utan Gozzi hade vi inte spelat i Elitserien och vi hade förmodligen inte ens haft ett hockeylag. Så betydelsen av Anders Gozzi är nog inte ens mätbar.

Nu återstår arbetet med att få in en ny sportchef och jag är inte orolig när det gäller den rollen. Vi har mycket kompetens inom sektionen som bland annat, Mattias Norström, Rikard Franzén eller Daniel Rudslätt som idag är tf sportchef.

Jag är inte orolig för den rollen, däremot så känns marknadssidan oerhört viktig för utan en riktigt bra marknadsavdelning så lär vi få det jobbigt att få ihop ett riktigt bra lag med tanke på de tomma läktarna.

TACK ANDERS GOZZI FÖR ALLT DU HAR GJORT FÖR VÅR KLUBB!

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.