Stödet kan avgöra streckstriden

Nu hjälper vi laget till slutspel

Nu hjälper vi laget till slutspel

Alltid detta tjat om stöd på läktaren men just nu, så är nog det viktigare än någonting annat. Alla vet vilken stämning vi kan skapa och ALLA vet hur det har gått när laget haft ett galet stöd, det har hjälpt laget till slutspel två säsonger på raken.

Efter en säsong som har varit en riktig berg-och-dalbana så har laget verkligen tagit sista chansen att försöka nå ett slutspel. I och för sig förlust igår mot Skellefteå men innan dess, fem raka vinster vilket har gjort att Brynäs inte kan slappna av på sin åttondeplats.

AIK är som en blåslampa i baken på Brynäs och det är antagligen en riktig obehaglig känsla. Laget har TRE grymt viktiga matcher kvar hemma på Hovet. Dessa matcher kan avgöra om laget går till slutspel eller inte.

Vet inte om man med ord kan beskriva hur mycket publiken kommer att betyda för laget i detta skede och det är ju inte vilka lag som helst som kommer utan, Färjestad, Växjö och Brynäs.

Vad säger man om dessa tre lag. Familjen FBK behöver väl inte någon närmare presentation direkt och de kommer nog vara heltaggade inför denna match med tanke på att de nu jagar andraplatsen bakom Skellefteå.

Växjö! Jag hoppas att ALLA AIK:are vet att Mr No Name kommer till Hovet den här matchen om han inte sjukskriver sig förstås. Det borde vara anmälningsplikt på Hovet den 26 februari, och jag tror – det borde vara så –  att de flesta vet historien och sveket mot AIK. Det känns som att det borde ligga i alla och envars intresse att visa hur man gör och inte gör mot den klubb som lyft honom från ingenting till den han blev i AIK.

Sen är det då ”bara” Brynäs kvar. Det är ju inte direkt ”bara” utan den kan vara helt avgörande om vi går till slutspel eller inte. Brynäs har i skrivande stund sex poäng fler än AIK och innehar åttondeplatsen tillika slutspel. AIK jagar på nionde.

AIK  möter   

Färjestad 21/2 (hemma)
Frölunda 24/2
Växjö 26/2 (hemma)
Luleå 28/2
Brynäs 2/3 (hemma)
Timrå  5/3            

Brynäs möter:

Skellefteå 21/2 (borta)
Rögle 24/2
HV 71 26/2 (borta)
Modo 28/2
AIK 2/3 (borta)
Linköping 5/3 (borta)

Kan egentligen gå precis hur som helst men det som är det viktiga nu är att VI kan hjälpa laget till segrar i rätt tuffa hemmamatcher. Skulle det bli en sista avgörande omgång så har BA visat intresse att köra en buss upp till Timrå.

AIK Hockeys erbjudande i jakten på slutspel!

Vill man köpa biljetter till de tre sista hemmamatcherna – i grundserien – så har AIK tagit fram ett riktigt kanonpris. Det är bara att följa denna länk för att ta del av erbjudandet.

Tumrazzia

Kan inte låta bli att lyfta fram Tumrazzia som blivit en total succé. Även om en i panelen har tokhybris så är det verkligen värt att lyssna på denna AIK-podcast. I det senaste avsnittet gästar Chris Lindberg aka Christopher Heino-Lindberg panelen och berättar om åren i AIK och mycket annat.

AIK Dam gjorde det!

Tjejerna hade chansen att ta en direktplats till semifinalen om man vann över Segeltorp i sista matchen och att Brynäs inte gjorde för många mål i sin match mot Leksand. I 57:e minuten gör Line Bialik Öien, 4-0 vilket räckte till en andraplats på samma poäng som Brynäs med med ETT mål tillgodo. Kan väl säga att det målet kan vara värt ett GULD!

Grattis tjejer till semifinalplatsen och nu finns det bara två hinder kvar. Det grejar ni!

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, Elitserien och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.