Vad lite som behövs

Jonas Liwing / Jesper Zerman

Jonas Liwing / Jesper Zerman

Efter att början på 2013 börjat i totalt mörker så fick vi äntligen med oss en seger. En seger som betyder ett steg längre bort från kvalstrecket och lite mindre ångest.

Helt galet egentligen att vi ska leva med denna ångest som har varit den här säsongen. Laget är ju faktiskt inte så dåligt men allt som har varit med sjukdomar, skador och allt jävelskap så känns det på något sätt som att man har tagit det som en ursäkt i stället för att visa att: ”vi kan ändå”. Flera spelare som jag personligen trodde skulle visa vägen har spelat på sin absoluta lägstanivå och det har inte direkt hjälpt.

Igår spelade laget med hög frenesi, man offrade sig, man tacklade (offensivt), man köttade vilket i sin tur gjorde att man kunde spendera mer tid i offensiv zon än i den defensiva. Laget visade att det går när man visar vilja och ger sig fan på att ”vi ska klara av det här”.

Det började med att FBK satte en enorm press och det kändes efter deras alla stolpskott att: -Det här kommer att gå käpprätt åt h-e. När laget sen vaknar till liv, så sätter man in en hög press och som tack för kaffet, kommer även ledningsmålet. Snyggt var det också.

Riktigt bra att tvillingarna får börja leverera. De behöver det efter alla lägen dem har haft och där inget har gått som de vill. Fyra mål vardera på 39 omgångar måste kännas väldigt tungt och det är ju rätt självklart att sådant sätter sig i skallen på killarna. Hoppas nu att dem känner att de verkligen kan och fortsätter på den inslagna vägen.

¤¤¤¤¤

Laget som ställdes på isen igår visade även att det faktiskt ville vinna och det är exakt så vi även vill se laget spela på Hovet. VÅGA VINNA! Flera spelare var borta men ändå så visade man viljan och att man vägrade att ta en förlust till.

Igår var det inte en enda indianare i egen zon utan man spelade enkelt och det är bara en sak jag saknar riktigt mycket med spelet i egen zon, tacklingar. Att stanna en halv meter från motståndarna i stället för att smälla på ordentligt, det vinner man inget på. Vi måste spela mer fysiskt än vad vi gör, det är fakta.

Jonas Liwing gjorde en sån där riktigt bra match igen. Kapten som han är i Tärnströms frånvaro så tog han verkligen på sig sin kaptensroll och ledde laget med sitt spel. Igår var det inga dribblingar på blå i offensiv zon utan det var direktskott, vilket även resulterade.

Det håller inte att man som back – ingen nämnd ingen glömd – står med klubban i vädret och visar att man vill skjuta och sen börja dribbla på blå i stället för att skicka på ett direktskott. Ska det skjutas så ska man göra det direkt och oannonserat.

Spelare som får ett extra plus i kanten efter matchen igår av mig är, Edgars Klavins, Daniel Larsson, Broc Little, Ahlströmarna. Klavins borde ha spelat till sig ett ES-kontrakt till nästa säsong. Finns ingen spelare i laget som kan fixa så många utvisningar för motståndarlaget som Klavins. Igår fick han med sig två tack vare att han åker skridskor.

Säger bara, -”Mer Klavins åt folket”

¤¤¤¤¤

Men betänk ändå, vad lite det är som behövs för att få oss må bra. En seger där man ser hur spelarna tar i. Hur man verkligen vill vinna i stället för att ”ge upp”. Säger som Wikegård, ”-Käka puck” och ge järnet. Garanterat att stödet kommer som ett brev på posten då. Man kan förlora en match, men förlorar man när man har gett allt, ja då är förlusten inte lika svidande som det har varit tidigare denna säsong.

Galet bra klackstöd igår / Robban Larsson BA

Galet bra klackstöd igår / Robban Larsson BA

 Tack till er ALLA som åkte till Karlstad igår och skapade en stämning som tog knäcken på kaffeklacken. Att se bilder på deras klackledare försöka få igång deras klack men där alla i den klacken hade hakorna nere i bröstet och bara stod och gapade av avundsjuka, det kändes ofantligt bra. Helt galet skönt att ni hördes och som ni hördes.

Tänk vad ett bra stöd kan göra / Robban Larsson BA

Tänk vad ett bra stöd kan göra / Robban Larsson BA

Där ser man hur ett riktigt bra stöd kan hjälpa laget och som Victor Ahlström sa i första periodpausen, -”Dem är helt underbara att ha i ryggen”.

På torsdag borde det bli: ALLA TILL HOVET!

¤¤¤¤¤

Janne Karlssoneffekten kom direkt igår när Rögle tog emot Lakers. Den effekten gillade jag igår, men nu kan den ta slut också. Riktigt härligt att Lakers tappade poäng och att vi kunde kliva förbi i tabellen. Lakers har förlorat de sju senaste omgångarna och den trenden får mer än gärna fortsätta. Hallameffekten verkar vara helt borta och inte gör det mig något.

¤¤¤¤¤

Måste även berömma AIK-dam som åkte upp till Ö-vik och vann mot tabellettan igår. Två bra målvakter höll siffrorna nere ordentligt och matchen slutade 1-0 till AIK. En urviktig seger i jakten på slutspel. Idag klockan 12 spelar laget match mot Munksund och det är nästan så att det krävs seger i den matchen för att man ska kunna utmana Brynäs om direktplatsen till slutspel.

¤¤¤¤¤

I princip så är alla lag på gång nu. J18 möter HV71 hemma i skrivande stund och har förnärvarande en andraplacering men då har laget en match mindre spelat än vad ledande SSK har. Vinst idag och laget toppar tabellen. En bra start för laget som egentligen kan gå hela vägen.

 J20 har börjat sin resa i fortsättningsserien på ett riktigt bra sätt. Laget leder serien efter tre spelade omgångar.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, Elitserien, J18, J20 och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.