Vad händer nu?

Anders Hultin / Jesper Zerman

Anders Hultin fick lämna sin tränarpost igår och självklart börjar spekulationerna ta fart och det är inget konstigt egentligen när det blir så fåordigt från AIK.

Anders Gozzi gick rakt in i väggen häromdagen när han ramlade ihop nere i Ängelholm. Förmodligen är det den här senaste tidens usla resultat från laget, krav på värvningar etc som fått honom att inte stå pall.

Finns det inga pengar så kan man inte värva, det är nog de flesta rätt överens om. Nu verkar det ju ändå som att man har lagt undan pengar eller om det kommer hjälp utifrån med tanke på att Kristian Huselius verkar vara väldigt nära ett kontrakt.

En fråga nu är hur allt detta med sparkad tränare och placeringen påverkar Huselius vara eller icke vara i AIK. Får hoppas att detta inte påverkar honom det minsta utan att han verkligen vill vara den som lyfter hela laget till bättre placering framöver.

När det gäller Anders Hultin så är det svårt att ta in hur AIK har tänkt i denna fråga. Hultin var ju den tränare som först var klar för AIK. Många säger att det berodde på Hultin att inte Roger Melin blev kvar. Andra säger att det berodde på att Gunnar Persson inte fick vara kvar och några säger att det berodde på att Melin ville ha ett större ansvar än bara som huvudcoach och att det inte passade in med Gozzis planer.

Tror att de enda som verkligen vet är de inblandade oavsett hur spekulationerna går. Det som i alla fall har märkts och det rätt tydligt också är att Hultin inte varit med i tränarstaben på ett sätt som har sett bra ut. Det har alltid varit Lindgren och Johnsson som har pratat med varandra och Hultin har stått lite vid sidan om. Det här har alla sett redan från början av den här säsongen. Vad detta berott på, ja det kan man bara spekulera i det också.

Vår akilleshäl var från början defensiven. Nu har det även varit det offensiva med tanke på att vi inte gör några mål. Vi hade från början ett riktigt bra powerplay men det försvann det också i takt med att förlusterna började komma och självförtroendet sjönk i samma takt hos spelarna.

Kommer den här förändringen på ledarsidan rätta till allt när det gäller spelet? Vi får hoppas det. Många skriver om Hultins hårda sätt att vara och att spelarna inte köpt den biten. Det om något har jag svårt att ta in med tanke på att han inte har haft så mycket att säga till om, vilket alla borde ha sett.

Det som också känns, är att det är Hultin som har fått våra juniorer att växa så enormt. Han har haft stenkoll på vilka som är mogna att ta steget upp och har följt dessa killar under en mycket lång tid.

Vi får se vad som händer och jag hoppas verkligen att AIK nu har ”sparkat” rätt tränare. Fortsätter kräftgången så har AIK enorma problem framöver och krisen kommer att bli ännu djupare.

Det är bara att hålla tummarna nu att den här förändringen ger laget den boost som behövs. Hoppas att man nu åker upp till Luleå och visar både för sig själva och för Anders Gozzi att den här lösningen var den bästa.

Vad jag vill se idag är att laget tar med sig det fysiska spelet. Jag vill se Björn Melin fortsätta ta fighter om det behövs.

Jag vill se ett aggressivt spel framför Luleås målvakt.

Jag vill se ett aggressivt spel framför vår målvakt.

Jag vill se ett lag som åker skridskor

Jag vill se tacklingar

Jag vill se AIK ge allt i alla situationer

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, Elitserien och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vad händer nu?

 1. Idebenone skriver:

  Vad jag vill se idag är att laget tar med sig det fysiska spelet. Jag vill se Björn Melin fortsätta ta fighter om det behövs.

 2. Andreas Ferm skriver:

  Va är det med AIK Hockey och denna jävla tystnad? Hemlighetsmakeri, maktbegär och en dålig kommunikation med supportrar…

  Tänker bara på hur AIK fotboll var en gång i tiden, ungefär samma som hockeyn är nu. ”Vi i styrelsen” mot ”dem supportrar”.. Fotbollen bestämde sig (med nytt folk i styrelsen osv osv) för att vara så transparent som det bara går. Öka kommunikationen med supportergrupperna och den ”breda” supporterskaran och verkligen lyssna. Det har lyckats rätt bra.

  AIK Hockey känns idag som en företag (!) och inte en förening av supportrarna för supportrarna. Är verkligen alla i styrelsen AIK:are..? För rykten säger annorlunda och det känns som att så är även fallet. Transparensen måste komma till hockeyn också. Låta oss komma närmare dem och låta oss vara med och bestämma…
  Eller vad säger du Marie?

  • Patrik Thomas skriver:

   Andreas!
   Det är precis min åsikt! Och vad jag vet har det varit alla vi Hardcore AIK hky gnagares åsikt ända sen Globen tiden….Det måste bli mer öppenhet för att slippa läsa skit i kvällstidningarna som man inte vet stämmer eller inte och också för att slippa spekulationer och för att sluta samman supportrar/AIK!

  • Black Indeed skriver:

   Kan bara hålla med och som det är nu med alla skador etc, så känns det som att kommunikationen är livsviktig

 3. Patrik Thomas skriver:

  Fan vad illa det här är.
  Man sparkar inte en TREDJE tränare först utan jävligt legitima skäl.
  Så länge han varit i klubben borde alla veta vad för typ av personlighet han är.
  Hur kan Perra/Mats sitta så säkert? Varför görs det här nu när det just varit uppehåll och vi vann senast men Gozzi är sjukskriven? Frågorna hopar sig…Jag blir TOKIG på den här ”mussel” föreningen…Kör med öppna – raka – tydliga- besked så skulle ju folk säkerligen (eller inte) sluta upp bakom och vips..slut på snacket…all den här tystnaden och skiten leder ju bara till funderingar och misstro! MORRRRRRRRRRRR

Kommentarsfältet är stängt.