AIK:s juniorer dräpte NHL-laget

Kvällens spelare! Mattias Janmark / Jesper Zerman

Det var Janmark show ikväll i Ö-vik. Främlingslegionen stod som koner och tittade på när Janmark snurrade upp den ena efter den andra på läktaren.

Sorry alla om ni tror att det blir en lång och fin matchrapport, för det blir det inte. Det blir bara lovord till Mattias Janmark, Edgars Klavins och Björn Melin och inte att förglömma, Jonas Liwing, Tobias Viklund och Daniel Larsson.

Edgars Klavins, Björn Melin och Mattias Janmark, vilken kedja. Den här kvällen levererade de så det stod härliga till. Ja till och med Björn Melin fick näta, men först efter det att Janmark inlett ”Så här snurrar vi upp NHL-spelare”. Ett hattrick från ”Janis” och den kedjan levererade tillsammans ÅTTA poäng.

Känns extra kul när jag följt denna spelare under väldigt lång tid och verkligen pratat mig varm för honom. Att ta sig upp från juniorerna är ett bevis på att vår juniorverksamhet fungerar och den fungerar bra. Egentligen är det märkligt att Janmark inte fick chansen mer, förra säsongen med tanke på att han faktiskt vann poängligen i HELA SuperElit.  Men det är väl som man säger, bättre sent än aldrig.

Att vinna mot ett lag som fullständigt skitit i det blå skåpet om man lyssnar på klubbar runt om i Elitserien, ja förutom då Frölunda som kommer på besök på söndag, när det gäller detta med NHL-spelare, det känns faktiskt extra skönt. Det bevisar, i alla fall för mig, att det hjälper inte att bara köpa sig till ett lag, det måste finnas så mycket mer!

Jag är oerhört stolt över laget och vad dem presterar nu efter den usla inledningen de hade. Vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag.

Tack och lov är jag Gnagare, för det är en kväll som denna som gör livet så fantastiskt.

AIK:s juniorer dräpte NHL-laget med 12 utlänningar och 9 nationaliteter!

Framtiden levererar!

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, J20 och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.