Är du AIK:are, då jävlar är du det

Daniel Larsson fick hålla nollan / jojjesplejs.com

Är det någon som kan säga emot den meningen? Orden kommer från Perra som verkligen har förstått kärleken och passionen inom AIK.

Efter segern mot Luleå så jublades det självklart i högan sky. Helt plötsligt så är det inga: -”avgå Perra” utan det är en förståelse för laget. Laget som knappt har spelat en enda match tillsammans utan som har haft oturen att få spelare efter spelare antingen blivit skadade eller att spelare drabbats av sjukdom. Då är det inte lätt, oavsett tränarens namn.

Roger Melin hade också sådana problem och hade precis lika svårt att leda laget till seger vid dessa tillfällen. Det är lätt att glömma att första året i ES så var det på ”det berömda håret” att vi gick till slutspel. Andra året bättre, men så fort skadorna gjorde sig påminda så  hade laget enorma problem.

Från och med matchen mot Linköping så har Anders Hultin tagit hand om backarna. Låter kanske märkligt att han inte gjort det tidigare, men man lär väl sig något med tiden. En forward – Mats Lindgren – borde vara självklar att ta hand om forwards och powerplay, men så har det alltså inte varit alltså utan Lindgren har haft backarna och pp-spelet. Bara att hoppas att spelet i egen zon fortsätter att vara enkelt, för då lär poängen komma, precis på samma sätt som att vi får tillbaka skadade och sjuka spelare.

Var det vändningen vi fick se? Ingen kan nog svara på det men spelet lovar mycket och vi tog faktiskt den första vinsten mot Luleå i serien på mycket länge. Inte ens Melin klarade av det.

Tycker nog att det är dags att släppa Roger Melin lite nu. Han ledde laget till något helt fantastiskt men samtidigt måste man gå vidare. Man kan ju inte leva på gamla resultat utan nu är det nuet som gäller med både spelare och ledare och ju fler som stöttar laget, desto bättre blir det.

Jensen sätter 2-0 efter ett underbart pass av Klavins / jojjesplejs.com

Två juniorer utmärkte sig igår. Edgars Klavins som var direkt en bidragande anledning till tre poäng och sen Jonathan Andersson. Klavins fixar fram en utvisning när han skrinnade ifrån Luleåbackarna varvid Esa Pirnes kan sätta 1-0 bakom Gustavsson i powerplay. 2-0 kommer från Klavins klubba när han skickar ett elegant pass bakåt in i slottet till en fristående Nicklas Jensen. En rätt okej match av Klavins, om man inte tar till överord.

Jonathan Andersson var också riktigt bra och de som såg matchen mot Linköping upptäckte nog den lille spelaren som skolats om av Anders Hultin från forward till back. Två riktigt bra matcher från Andersson och fortsätter han så här, ja då behöver han nog inte knacka på dörren till A-laget länge till utan den kommer att stå öppen.  Det viktigaste nu är, att han verkligen fortsätter att ge allt och att han även ger allt i J20.

Det klagades på att man låter juniorer ta sådan stor plats, men med facit i hand så känns det rätt skönt att junisarna visar ”det långa fingret” åt alla som inte tror på dessa spelare. Jag rekommenderar starkt att man kollar in både J18 och J20 framöver för då ser man vilken kvalité det finns bland dessa killar.

Självklart ska inte dessa killar gå in och dominera, men ta för sig, vara en avlastning etc för laget, det ska de vara och som igår, där dem visade att dem verkligen vill spela i laget. Ingen som viker ner sig och ingen som är rädd utan ut och kör bara.

¤¤¤¤¤

Vilodagar för laget nu vilket känns oerhört välkommet. Match borta mot Brynäs först på onsdag. Får vi tillbaka ett gäng spelare nu och även de som är sjuka, så kan vi nog slå vilket lag som helst egentligen, bara viljan finns.

Daniel Larsson fick äntligen chansen att hålla nollan. Säkerheten själv i målet och när det inte stämde helt så var backarna framme och hjälpte till. Daniel Larsson börjar hitta tillbaka till sin gamla form.

En spelare som har vuxit enormt är Jonas Liwing. Han har allt som oftast fått stå i skymundan av poänggörarna men fasen vilken säker back han har blivit. A:et på hans bröst har gjort honom ännu bättre än förra säsongen.  Samma sak med Oscar Steen som aldrig får det stora rubrikerna. Även om han inte gör en massa poäng så är han så sjukt viktig i laget. Dessa två spelare är numer så värdefulla och jag tror att när de övriga i laget som inte har varit med nu på ett tag, ser deras ledaregenskaper så vill nog alla vara med på den resan framöver. Man ska helt enkelt VÅGA VINNA!

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, Elitserien, J20 och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Är du AIK:are, då jävlar är du det

  1. idebenone skriver:

    Det klagades på att man låter juniorer ta sådan stor plats, men med facit i hand så känns det rätt skönt att junisarna visar ”det långa fingret” åt alla som inte tror på dessa spelare. Jag rekommenderar starkt att man kollar in både J18 och J20 framöver för då ser man vilken kvalité det finns bland dessa killar.

  2. Eddie skriver:

    Synd att inte fler supporters kan lära sig men nu har vi i varje fall en styrelse som fattar vikten av egna junisar. Att Gozzi gör det råder det ingen tvekan om.

    oavsett hur det går i nästa match så tror jag att vändningen kom i Linköping, det var AIKs 2 mål där som stod för det vi såg på Hovet i Lördags

Kommentarsfältet är stängt.