När saker och ting sjunker in

Mattias Janmark kvitterar / Jesper Zerman

Två matcher i söndags, ni vet, Supersöndagen där AIK fotboll först krossade dif och sedan hockey på Hovet, det tar ett tag att smälta.

Först och främst är man ju så sjukt nöjd och AIK-hybrisen vet inga gränser när det gäller fotbollen. Vinst eller kross är ett bättre ord faktiskt,  i derbyt och sen nästa Napoli?! Men fatta att det tar ett tag att sjunka in. Inte direkt varje vecka man kan skriva sådant. Å bara för att fortsätta lite så kommer Allsvenskans FÖRSTA tjejbuss rulla ner till Norrköping också (läs mer). Varför nöja sig med mindre när man kan vara AIK:are?!

Hockeyn hade ju också match och nu vet jag att man alltid ska tro på vinst men lite orolig var man i alla fall när AIK ställdes mot klubben som de flesta av experterna tror ska ligga väldigt högt upp i tabellen om inte ta SM-Guldet när serien är slut.  Med tanke på avslutningen i matchen mot Timrå så fanns det i alla fall hopp om att det skulle bli en betydligt mycket bättre genomförd match av AIK, och det blev det också.

Daniel Larsson har spelat riktigt bra / Jesper Zerman

Det finns kvalitéer i det här laget, det syns. Ta bara Daniel Larsson. Han skulle axla manteln efter Viktor Fasth och ALLA har varit på honom hur mycket som krävs och han går in och gör en kanonmatch, igen. Daniel Larsson vill tillbaka till den absoluta toppen och han kommer att greja det i AIK, jag är helt säker.

När man låter saker sjunka in och man börjar fundera på hur det såg ut i matchen egentligen, så inser i alla fall jag att det här kan bli riktigt bra till slut. Låter man laget jobba på som dem gör nu och låter laget svetsas samman så kommer även denna säsong bli oerhört rolig.

Niklas Jensen / Jesper Zerman

Jag tänker på Broc Little och Niklas Jensen. Dessa två killar har aldrig spelat på denna nivå tidigare. Låt dem få känna på och lära sig vad man kan och inte kan göra. Det kommer att släppa – målmässigt – för båda spelarna. Hörde klagomål på Jensen under matchen och det enda jag kunde tänka var att hallååå, killen är född 1993,  ge honom tid.

Ta spelare som Björn Melin och Esa Pirnes som har varit skadade på försäsongen och matchotränade. Det tar ett tag för dem också att komma in i kostymen. Eftersom Pirnes är den som ska vara tredjelänken med tvillingarna så kommer också resultaten att komma när han kommer in i tempot.

Kolla blicken på Björn Melin / Jesper Zerman

Nu tycker säkert många att det är uselt att han inte är i tempo redan och att han borde ha så mycket rutin att han ska fixa det ändå, men så enkelt är det nog inte. Det var dessutom ett tag sedan som Pirnes spelade i Elitserien.

I matchen mot FBK var även två av AIK:s absolut bästa backar i powerplay borta. Dick Tärnström på grund av feber och Stefan Johansson på grund av en operation. Det märktes att dessa var borta och det märktes främst i uppspelen i powerplay. Jag tror ändå att våra nya backar kommer komma in i detta också och det är ju ändå ett tag sedan som Daniel Josefsson spelade i ES, så han lär komma igång han också.

Att ge saker och ting tid är väl inget som vi AIK.are är kända för, men jag tror att man måste göra det med ett nästan nytt lag. Vi har många nya spelare och det tar tid att spela ihop laget. Man fick ju inte chansen på försäsongen med tanke på skador och sjukdomar men nu har man alla möjligheter och matchen mot FBK var absolut ett steg i rätt riktning. Ska man dessutom dra några växlar på att AIK spelade mindre bra, så är det faktiskt riktigt bra gjort att ta poäng av FBK ändå. Det kan bara betyda en sak och det är att det här laget kan nå toppen det också.

Mattias Janmarks första mål i ES / Jesper Zerman

Jag fick höra tidigare att man trodde att Mattias Janmark skulle göra 20 poäng den här säsongen. Vad tror ni? Jag är benägen att hålla med. Tillsammans med Jocke Nordström så kan den kedjan med Patric Blomdahl bli hur bra som helst.

Får vi även igång Björn Melin tillsammans med Fredrik Hynning och Oscar Steen, så ser även den kedjan bra ut. Christian Sandberg verkar vara på ett riktigt härligt spelhumör och jag tror att han kan göra sin bästa säsong den här säsongen. Får han fart på Little och Jensen så kan den kedjan bli svårslagen  när det gäller poäng och slutligen då tvillingarna med Pirnes. Ser man det så här så ser det bra ut och som sagt, jag är övertygad om att det kommer bli bra också.

Vi har ju även David Lillieström Karlsson också, så nog har vi bra med spelare alltid.

Nu tar vi emot Brynäs som vi var sånär på att spela SM-final emot. Ett fjuttigt skitmål i en förlängning avgjorde att det inte blev så. Brynäs har ju rätt mycket nya spelare också men härförare är väl Järnkrok den här säsongen när nu Silfverberg har dragit över till NHL.

Brynäs började med en en vinst på straffar mot Växjö – tack för kaffet – och sen en förlust på övertid mot HV71.  Så även Gävlelaget har två oavgjorda matcher innan detta möte. Skillnaden är en straffvinst. Går denna match till förlängning eller kan AIK ta hem sin första trepoängare för säsongen, ja det återstår att se.

Optimist som jag är, även om det är med ett litet darr på manschetten så tror jag på vinst i morgon kväll.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i AIK, Elitserien, Match, Tjejbuss och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till När saker och ting sjunker in

  1. Cartman skriver:

    Skönt med andra som kallar matcher med 1 eller 2 poäng för oavgjord. Gillar inte att alla kallar extrapoäng på straffar eller i förlängning för en vinst. Det är en 2-poängare och oavgjort. 🙂
    Nu måste man se till att köpa lite biljetter till Hovet så man inte missar så mycket som förra sässen. 😀

  2. Ping: Anonym

Kommentarsfältet är stängt.