En klassisk vändning

Å sen var det där med vändningen

Vi har sett det förr och vi har sett det mot Leksand tidigare. Det här är inte den enda gången AIK legat under med 0-4 men vändningen idag, ja den höll även hela vägen.

¤¤¤¤¤

Först måste jag bara tacka ”Klabbe” för skjutsen till stan och hans galna humor. När han kom fram till Norrtälje så anlände även Leksandsbussen. Spelarna kliver ur bussen och Klabbe – rapp i käften som han är – frågar; –Jaha, så ni åker buss hit? -Ja svarar spelaren rätt glad varpå Klabbe direkt replikerar: –Så det blir inget tåg den här säsongen heller?! Varvid spelaren först suckar sen vänder och han garvar. Klabbe i ett nötskal.

Det andra jag måste få ur mig är den riktigt osmarta Leksandstjejen som får tokhybris när Leksand gör både ett, två, tre och fyra noll. Att heja på sitt lag är helt okej, men att kliva över gränsen när det sitter en hel hop med Gnagare nedanför, är inte smart.  När vi fick totalnog av hennes tjatter så sa vi ifrån, och vi sa ifrån ordentligt! Vi såg inte tjejen sen.

¤¤¤¤¤

De flesta undrade nog var AIK tog vägen i första perioden, för spela match det hade dem totalt glömt bort. Det var faktiskt helt enkelt uruselt. Man började undra om dem fick vattenskalle efter Modomatchen och om dem faktiskt inte var så bra som vi trodde från början, ja vi som sett alla matcherna så här långt, men det blev som tur var en vändning.

Egentligen är det ingen idé att skriva om första för Leksand gjorde precis vad dem ville i vår zon och med tanke på att man från AIK-håll sagt att man har tränat defensiven hela tiden, ja då kan ni ju tänka er hur man mådde. Niklas Lundström fick ingen hjälp och det gjorde ju inte direkt saken bättre. Leksand vann skotten i första med 13-8 enligt Stefan Persson. Sekreteriatet hade något annat, jag litar på Persson.

Så jag går över till andra perioden som fortfarande är darrig i egen zon men där man ser att spelarna skärper till sig mer. Alla börjar helt plötsligt ta för sig på ett helt annat sätt. När sedan Andreas Frisk blir neddragen- finns bildbevis –  så höjer domaren händerna över huvudet och AIK tilldöms straffslag. Esa Pirnes gör ju inte någon besviken när han tar fart – rätt lugnt faktiskt – mot målvakten, svänger av lite till vänster från målvaktens håll, vänder tillbaka och skickar in ett hårt skott lågt som tar i stolproten och in. I och med detta så vet vi nu att vi i alla fall har EN straffskytt i säsongens lag.

Där började upphämtningen och det som är riktigt grymt är att vi gör TVÅ mål i boxplay. Kommentarerna lät ju inte vänta på sig utan det blev: -”Ta ut en kille hela tiden och spela fyra mot fem, det är ju bättre”.  Det var inte heller några skräpmål utan riktigt snygga mål och det som jag gillade mest var när Mattias Janmark – i numerärt underläge – får tag på pucken strax utanför egen blå och drar iväg mot Leksands målvakt men viker av och tar ett VARV i Leksands zon och spelar fram Victor Ahlström som reducerar till 3-4. Vilken prestation av Janmark. Hörde jag någon säga att vi inte har spelare från juniorerna som inte kommer att platsa?

Riktigt skön vändning och det som kändes oerhört gott ikväll var att täppa till truten på alla självgoda Leksingar som befann sig i hallen. Ja det fanns nog en hel del trevliga också, men dem hittade inte jag. Oavsett var dem märkligt tysta efter matchen.

¤¤¤¤¤

Första perioden går som sagt knappt att ge någon spelare något betyg alls, för så dåligt var det. Efter andra så såg det plötsligt bättre ut och jag säger det igen, Esa Pirnes! En ledare på isen som kommer bli grymt viktigt. Björn Melin, Christian Sandberg, Fredrik Hynning, Ahlströmarna, Janmark, Blomdahl och våra juniorer icke att förglömma. Ingen av dessa gjorde bort sig och då menar jag inte dem som redan har kontrakt utan även Christoffer Gozzi och Edgars Klavins. Finns fler att hämta från J20 ifall någon undrar.

Bland backarna är Tobias Viklund, Daniel Josefsson och Andreas Frisk bäst ikväll. Tobias Viklunds spiken-i-kistan-mål var helt galet och jag tycker härmed att det ska skapas en ramsa till hans ära. Han gör en sådan där tokresa genom allt och alla igen och sätter dit 5-4.

Det märktes att Fredrik Carlsson och Dick Tärnström var lite ringrostiga i sin första ordentliga träningsmatch. Det blir med all säkerhet bättre ju fler matcher de får spela.

På forwardssidan saknadeNiklas Jensen, Broc Little och Joakim Nordström. Jensen får väl inte för Vancouver. Broc är snart i spel om jag förstått allt rätt och likaså Nordström. Dennis Nordström var med som 13:e forward.

På backsidan fattades Josh MacNevin och Filip Windlert.

Pris till bäste AIK:are….. MATTIAS JANMARK! Hörde jag att vi inte har tillräckligt bra med juniorer?

Kom ihåg nu!

En vinst i en träningsmatch är en MYCKET BRA genomförd match. En förlust är lika med, en simpel träningsmatch.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Foto: Magnus Neck

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, J20, Träningsmatch och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till En klassisk vändning

 1. Ping: Hopeless, it’s not hopeless… « AIK är hockey, hockey är AIK !!!

 2. Janne skriver:

  STORT TACK FÖR DENNA RAPPORT TACK OCKSÅ TILL MAGNUS NECK SOM TAGIT BILDERNA !

 3. M skriver:

  Hur tycker du Perra sköter sig i båset?

  • Black Indeed skriver:

   Tycker det pratas en hel del i båset mellan alla tränarna. Ska sanningen fram har jag nog inte kollat in honom specifikt. Ska bli kul att kolla i Sundsvall när man sitter när båset.

Kommentarsfältet är stängt.