J20 föll ordentligt

AIK förlorade stort mot SSK

När man vinner en träningsmatch, då räknas det som match och som en väl utförd match dessutom. När man förlorar, ja då är det helt enkelt bara en simpel träningsmatch.

Ikväll var det således en träningsmatch som utspelades nere på Ritorp. Ifall någon undrar så kommer jag även i fortsättningen skriva, just Ritorp och inte Ulriksdals IP. Det namnet kan jag inte förknippa med något egentligen, bara så ni vet.

Åter till träningsmatchen som började helt okej – som en bra match – när AIK tog ledningen efter 2:29. #12 Hampus Harlestam satte pucken snyggt bakom SSK:s målvakt Jesper Krigholm. Assisterade gjorde #19 Henrik Rommel och #21 Theodor Lennström.

Det tog inte speciellt många minuter för SSK att kvittera och målskytten – som enligt mig var bäst i SSK – #9 Sebastian Bengtsson var inte direkt sämre han när det gällde att sätta en puck snyggt bakom AIK:s målvakt för kvällen #35 Viktor Östlund.

Två minuter senare var det dags igen, ja för SSK. Efter mycket slarv i egen zon där AIK i princip ger bort pucken till #9 Bengtsson som snyggt spelar fram till #23 Jacob Wallin som i sin tur skickar pucken vidare till #36 Mattias Wigley som också gör ett vackert mål.

Skam gick på torra land ett tag i alla fall men när #16 Anton Seth, trippar en AIK:are och får sätta sig på botbänken så tog det inte mer än 26 sekunder innan AIK kunde kvittera genom ett mycket vackert pass från #20 Christoffer Gozzi till #27 Jacob Lager.

Riktigt kul förresten att se Jacob Lager igen. Tror det är första matchen han spelade sedan sin svåra skada i ett derby förra säsongen.

Nåväl SSK hade bra hjälp av AIK denna afton som inte verkade riktigt med och som återigen gav bort pucken och att ge bort pucken till #29 Willian Nylander är kanske inte det smartaste, men så skedde och mål i baken igen.

Det blev alltså fem mål på mindre än tolv minuter i första perioden sen avtog det mesta, förutom att #21 Theodor Lennström kör ett solonummer som var så galant att han var värd målet, som uteblev. Riktigt snyggt men det hade blivit en stor stjärna i kanten om det hade blivit mål också.

SSK gjorde mål på sina chanser och det gjorde inte, AIK. Det var ribbträffar hit och dit och vid ett tillfälle i andra perioden så ropades det på målkameror. Ett skott i undertaket som stack rakt ut, missade domaren, men å andra sidan stod vi rätt bra till för att se målet.

Om det var det som fixade raset ska vara osagt, men det blev ett ras och ett ordentligt sådant också. SSK vann till slut denna ”träningsmatch” med hela 6-2. Så inte speciellt mycket att skriva om förutom att vissa spelare är riktigt bra.

Det ska även sägas att AIK skulle spelat med tre backpar men en spelare kändes sig inte alls bra innan match, så det kom endast fem backar till soel. Man hade dessutom inte med Dennis Nordström, Klavins,  Jonathan Andersson etc.. utan man gick lite kort på folk och det är väl egentligen okej, för så kan det även se ut under säsongen också.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Ett litet tips till ALLA våra spelare. Ge fasen i att stoppa ner era tröjor i byxorna. Finns inte en själ som ser era namn och än värre är, när ni har tröjorna lösa så kan vem som helst dra tröjorna över huvudet på er ifall ni råkar i kurr. Tycker ni ska ta en spelares råd, och inte vilken spelare som helst utan Mats Christéen. Han sa ALLTID till sina lagkamrater att sätta fast tröjan i byxan, för då visste han att han skulle vinna fighten om han nu hamnade i en sådan.

¤¤¤¤¤

fredag tycker jag att så många som möjligt ska ta sig ner till RITORP för att se det första derbyt för säsongen. Bäst att passa på eftersom Djurgården visst spelar i en annan division när det gäller A-laget.

17.00 på fredag tar alltså vårt J20-lag emot difs dito. Jag hoppas och tror att AIK kommer att ställa bästa laget på isen då. Inga fler torskar mot dif, det fick vi nog av i juniorsammanhang förra säsongen. Det är bara att ta efter A-laget och helt enkelt köra över dem. Vi är ”BÄST I STAN” och det ska även in i skallarna på våra juniorer.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i AIK, J20, Träningsmatch och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.