Tennissiffror i Pinbackshallen!

AIK gör sig redo för match emot Modo

AIK körde över Modo i den första riktiga träningsmatchen på söndagen. Efter att laget börjat väldigt trögt så satte man sen in högsta fart och segersiffrorna är inget att snacka om.

Pinbackshallen känns som att den ligger i världens ände. Rätt ut på landet – sorry alla Märstabor – men det är verkligen en avkrok. Tar ju hur lång tid som helst att ta sig ut dit. Men med pendeltåg och pigga och friska ben så ankom vi i god tid innan match. Det som var det stora kruxet just då var att försöka kolla in vilka spelare som egentligen var med.

Matchprogrammet

Matchprogrammets laguppställning hade man helt enkelt plankat rakt av från AIK:s hemsida eller något så det stämde inte alls. Att stå och peka och kika på nummer både på tröja och hjälm och försöka se vilka juniorer som var med var inte lätt, men vi löste det till slut.  Tur att man följer juniorhockeyn. Dem har ju som tur är sina egna hjälmar.

Det var mycket lättare att se vilka spelare som INTE var med. Dick Tärnström (skulle varit med enligt alla men vilade), Fredrik Carlsson, Josh MacNevin, Broc Little, Niklas Jensen, David Lillieström-Karlsson, Niklas Lundström och Joakim Nordström. En hel del spelare alltså, men de killar som fick chansen från juniorerna, ja dem tog verkligen möjligheten att göra bra ifrån sig.

Edgars Klavins, Christoffer Gozzi och Dennis Nordström. Alla tre gjorde riktigt bra ifrån sig även om Dennis började med att dra på sig en utvisning.

¤¤¤¤¤

Hela laget började i och för sig riktigt illa och kom inte ur zon och det var just då jag undrade hur stora siffror det här skulle bli, till Modo. Modo tog ledningen genom Morten Madsen, efter bara någon minut efter en riktigt felstuds och det kändes långt ifrån bra. Sen hände något och det var framför allt juniorerna Gozzi, Janmark och Nordström som började trampa på ordentligt och då såg man hur stabbiga Modos spelare var. Sen gick allt av bara farten.

Formationerna var kanon för dagen och den formation som imponerade väldigt mycket på mig, var den med tvillingarna och Pirnes. Det såg ut som om dem inte gjort något annat än att spela ihop. Hoppas verkligen att det håller i sig framöver också.

Inget snurrande i sarghörnen utan rakt på mål. Dem hittade varandra helt perfekt. Egentligen ska man nog inte bara hylla den formationen för de andra kedjorna var också riktigt bra. Sandberg tillsammans med Björn Melin och Edgars Klavins. Oscar Steen – som faktiskt var lite osynlig denna match – tillsammans med Patric Blomdahl och Fredrik Hynning och sen juniorkedjan. Backarna skötte sig också väldigt bra och Tobias Viklund och Daniel Joesefsson kommer att bli oerhört viktiga den här säsongen. Bra speluppfattning och kan de inte spela någon, ja då tar man väl tag i pucken och drar varenda Modospelare, som Viklund gjorde och gör mål helt enkelt.

Stefan Johansson skickar in 6-1 / Magnus Neck

Två riktigt bra offensiva backar som ändå står upp ordentligt i egen zon. Kul förresten att se Stefan Johansson idag. Förra säsongen hade mycket att önska från hans sida men som det ser ut nu, ja då tar han ett kliv till.

Filip Windlert räds inte någon och gör också en riktigt bra match och som sagt, egentligen går det inte att säga att någon är direkt dålig efter denna utskåpning. Självfallet kan man inte dra enorma slutsatser av denna match men en liten fingervisning på hur laget vill spela, det såg man allt. Snabba uppspel och rakt på mål. Inga krusiduller.

Målskyttar för AIK:

Christian Sandberg 1-1, Daniel Josefsson 2-1, Esa Pirnes 3-1, Oscar Ahlström 4-1 efter lekstuga i Modos zon, Tobias Viklund 5-1 (efter en soloraid från egen zon) och Stefan Johansson 6-1.

Det kommer att bli många utropstecken den här säsongen och alla nu som vill ha ytterligare forwards innan säsongen har kommit igång, till er säger jag bara: -Ha is i magen! Det här har Gozzi & Co full koll på. Dessa herrar skulle aldrig riskera att inte ha något som helst understöd och nu får även juniorerna chansen att bevisa att dem är beredda att jobba sig uppåt.

Idag stod Daniel Larsson och jag kan tänka mig att nästa match så kommer man eventuellt att låta Alexander Hamberg och Niklas Lundström att stå. Hamberg var med idag som andrekeeper. En målvakt som jag tror kommer att göra allt för att ta en spade i laget.

¤¤¤¤¤

Jag har en undran också. Vad i hela friden tänker Modo med? Dem har TOLV utlänningar i laget och idag var NIO av dessa med. Kan säga att dem har en hel del att jobba med men jag förstår ändå inte. Varför satsar man så mycket pengar på spelare som inte har något som helst hjärta för klubben och låter sina egna juniorer inte ens få chansen? Tack och lov är jag Gnagare.

¤¤¤¤¤

Sist men inte minst måste jag få citera en Modokille på läktaren i tredje perioden.

”Det ser ut som Modo har fem kadaver på isen”. Det säger rätt mycket om hur det såg ut i matchen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vill ni se mer bilder så kika in här hos Magnus Neck

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i AIK, Elitserien, Träningsmatch och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tennissiffror i Pinbackshallen!

  1. Kaj Bjerlöw skriver:

    Härliga reflektioner o bilder. Starkt jobbat Marie du e navelsträngen till hockeyn för oss bönder.

  2. Janne skriver:

    Väldigt trevligt att läsa det du skriver uppskattas enormt ska du veta.

Kommentarsfältet är stängt.