Juniorerna inledde med vinst

2 x Jonathan. Andersson och Skoglund

AIK J20 spelade sin första träningsmatch för säsongen nere på Ritorp idag och matchen mot LHC fick avgöras på straffar.

Att komma ner till Ritorp är alltid en härlig känsla. Här ”luktar” det hockey. Atmosfären är ljuvlig. Fiket är öppet och som alltid – numer – trevlig personal. Rätt många hade faktiskt släppt OS för ett tag för att se AIK J20:s första träningsmatch. Eller släppt och släppt förresten, det finns ju en STOR TV i fiket så idag blev det split vision hos rätt många.

¤¤¤¤¤

Det är väl inget understatement om jag skriver att det bjöds på mer Hawaiihockey än skönspel,  men det var ju den första matchen för säsongen. Full fart framåt och sen full fart bakåt. Inte mycket till spel sett till det stora hela men man kan skönja att det finns något i det här laget. Laget ligger i hårdträning och man kunde se att det på slutet av matchen blev några riktigt tunga ben. Det är ju precis som det ska vara vid den här tiden på säsongen, så ju fler matcher som spelas desto bättre kommer det att bli.

AIK har ju rätt många nya ansikten i laget med tanke på att alla 92:or nu lämnat. Här är några spelare som gjorde entré i AIK.tröjan:

Rasmus Sörgardt back från Östersunds IK. Hade inte full koll på denne spelare men han kommer ursprungligen från Väsby IK.

Jacob Aronsson back, Almtuna. En back jag gillade väldigt mycket, av det lilla jag såg. Stor back, 186cm och 84 kg och killen är född -94. Aronsson är på Try-out och är lillebror till Victor Aronsson som spelade med J20 förra säsongen. Skulle bli oerhört förvånad om han inte spelar med J20 denna säsong.

Viktor Ekarv forward från Almtuna. Här har AIK hittat ett guldkorn. Vilken forward. I dagens match hade han dessutom fått trä på sig #26 vilket förpliktigar lite grann, men han gjorde verkligen bra ifrån sig. #26, ja Janmarks tröja sedan förra säsongen och hur det har gått för honom, vet vi ju.

Hampus Harlestam center från Lidingö Vikings. En spelare som enligt mig liknar Rasmus Palm i spelstil. Inte speciellt stor men skicklig. Förra säsongen gjorde Hampus 44 poäng i Divsion 2.

Eric Söderberg back från SDE. Samma sak med denne back. Såg inte så mycket utav honom för att få en känsla, men kontraktet verkar vara i hamn.

Många av spelarna är ju upplockade från AIK J18 och det märks att vissa har spelat ihop en längre tid. Sen har vi en back/forward (?!) #7 Jonathan Andersson från Almtuna – som var med och spelade på Gotland med A-laget – som imponerar väldigt mycket på mig. Han är ingen som viker undan när det smäller och han har en riktigt bra skridskoåkning. Det sjuka är att han står uppställd som back, spelade back, men är forward?!? Det där ska undersökas ordentligt.

#23 Edgars Klavins kommer bli oerhört nyttig för laget om han börjar hitta målet, för idag var det si och så med det. Spelsinne har killen så det räcker och blir över.

¤¤¤¤¤

Att AIK fostrar bra målvakter vet vi redan men det är nu man börjar fundera på: -Var ska alla ta vägen framöver? Vi kan ju inte ha alla dessa i A-laget, eller så är det så att snart är den stunden kommen där AIK enbart kommer att ha målvakter från egna ledet. Idag stod Måns Johansson i målet och även om spelet inte var det bästa så var det inget fel på skotten från LHC, men han tog allt. Det ska även sägas – för att det måste sägas – att LHC hade en riktigt duktig målvakt också. Jacob Johansson vaktade deras kasse och han fick se en puck bakom sig idag.

Ja så jämnt var det. 0-0 efter full tid och 0-0 efter förlängning på fem minuter vilket i sin tur ledde till straffar. Bra träning blev det i alla fall men det var – om sanningen ska fram – inte direkt några bra straffar. Den ende som överlistade Jacob Johansson var (kom ni ihåg vad ni läste högre upp på sidan) #26 Viktor Ekarv, men det tog hela fem straffläggningar innan något av lagen gjorde mål.

AIK ställde upp med följande lag mot LHC:

Målvakt
#30 Måns Johansson

1:a femman
#14 Rasmus Sörgardt – #13 Niklas Lindmark
#9 Dennis Nordström – #20 Christoffer Gozzi – #23 Edgars Klavins

2:a femman
#4 Jacob Aronsson – #7 Jonathan Andersson
#17 Jonathan Skoglund – #26 Viktor Ekarv – #10 Sebastian Knösch

3:e femman
#29 Robin Karlsson – #3 Kristoffer Brun
#28 Michael Lindqvist – #12 Hampus Harlestam – #19 Henrik Rommel

4:e femman
#6 Eric Söderberg –
#16 Casper Dyrssen – #8 Nick Hedemyr – #22 Daniel Wahl

Detta bildspel kräver JavaScript.

Foto: Kilminster

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i AIK, J20, Träningsmatch och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Juniorerna inledde med vinst

 1. Anita skriver:

  Gnagetmannen. Du borde kolla innan du slänger ut namn på bloggen. Söderberg kommer ursprungligen från Wings. Sista året i J18 spelade han med SDE och hade ett fantastiskt år där med en mycket duktig tränare. Dessutom var det några år sedan detta hände och tycker inte man ska hänga upp sig på gammalt utan titta framåt istället 😊

 2. Gnagetmannen skriver:

  Ska vi verkligen ta in spelare från SDE? Dessa vet ju inte vad fair play handlar om. Om jag inte missminner mig blev SDE utkastat från en turnering i Örnsköldsvik för att de försökt få enklare motstånd i kvartsfinalen. Söderberg ingick väl i det laget om jag inte missminner mig helt i hastigheten. Här kan ni läsa om det förresten. Spelare som håller på med såna metoder ska man absolut ta avstånd ifrån och inte låta deras influenser genomsyra övriga spelargruppen.

  http://www.svd.se/sport/ungdomslag-utkastat-fran-hockeycup_4007449.svd

  • Black Indeed skriver:

   Jag skulle kanske inte skylla sånt på spelarna utan mer på idiotiska ledare. Att en spelare lämnar ser jag som sunt förnuft att man inte vill hålla på med sådant fulspel. Broberg är väl fortfarande sportchef för den klubben. Ett dåraktigt beslut från laget.

 3. Niklas skriver:

  Så jävla tacksam för dina suveräna rapporter. Med vänlig hälsning Niklas

 4. Kaj Bjerlöw skriver:

  Härlig rapport skriven på en mkt god svenska. har du gått författarkurs i sommar ? Vilken förmån då man bor en bit bort att få följa laget via dig. Snyggt jobbat!

Kommentarsfältet är stängt.