Tuff sista träning på Ritorp

Fullständigt utpumpad Hamberg

Om det var ett intensivt tempo igår på träningen med mycket tvåmålsspel så var dagens träning ursinnig.

Det var ungefär samma spelare idag som igår. De som saknades från igår var Dick Tärnström och Christian Sandberg. Varför har jag inte en aning om.

Det jag kanske missade att skriva igår var ju att Bång var med och körde. Samma sak idag. Vi har ju tre spelare som kommer att åka över till respektive camp och när den är, det vet jag inte.

Försökte specialstudera Nicklas Jensen idag, men det gick så där. Spelarna var uppdelade i fyra grupper mestadels så det blev mer målvakterna som jag kollade in och både Alexander Hamberg och Daniel Larsson var lysande i mål. Hamberg är en väldigt följsam målvakt som det inte är speciellt lätt att göra mål på. Nu tänker väl många att; – jaha inga snipers den här säsongen, men då har man fel. Vi har däremot riktigt bra målvakter.

Spelarna gjorde förresten nästan allt för att Larsson ska få införskaffa en ny mask. Tror det blev fyra eller fem skott som tog rätt i pannan, men man får se det positivt, för då vet man i alla fall att spelarna skjuter högt.

Man körde flera olika övningar och en bestod av att forwards körde på sitt håll och backarna åt det andra. En sak är säker och det är att vi har väldigt skridskoskickliga backar med bra skott.

Broc Little körde mer idag än vad han gjorde igår. Det var mer specialövningar där man skulle köra rätt snäva svängar och sen dra pucken mot mål.

Allt är verkligen helt annorlunda från tidigare säsonger för idag är det mer tempo och hur man ska göra för att komma ur kniviga situationer.

Det sista som kördes – av två timmars träning – var en skridskoövning som kördes i fyra grupper. Fyra spelare stack verkligen ut när det gäller fysik. Blev oerhört imponerad av, Pirnes, Melin, Viklund och Josefsson. Ingen av dessa spelare visade en min utan bara körde på medan andra grinade riktigt illa. Värst var det för Alexander Hamberg som föll ihop fullständigt och kippade efter luft när övningen var över. Då tyckte jag faktiskt synd om laget, för den övningen var absolut helt galen. Man kan ju tacka sin lyckliga stjärna att man inte är Elitseriespelare för man blev ju helt slut bara genom att titta på stackarna på isen.

Nästa vecka börjar laget träna på Hovet igen. Tror det blir rätt skönt för laget att vara på ”hemmaplan” och köra och framför allt är det mycket lättare för våra materialare.

Nästan all utrustning finns numer på Hovet så gott folk, snart drar det igång på allvar.

Full fart på träningen idag igen

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tuff sista träning på Ritorp

 1. Henrik skriver:

  Var och kollade in träningen tillsammans med sonen (shorts var kanske inte bästa klädseln..). Precis som du skriver var ju sista övningen helt galen. Tyckte också att det verkade vara skön vajb mellan tränarna.. Och de verkade vara extremt fokuserade.. Känner mej ganska trygg med tränarbiten faktiskt.. Tyckte jag såg Nordström och Fish i vanliga kläder i kafeterian under sonens glasspaus(!) vid 11-snåret.. Undrar varför?

  • Black Indeed skriver:

   Fish fick ju en smäll på foten under Slitehelgen och Nordström har tidigare lite problem med, jag tror axeln men är oerhört osäker. Fish väntar nu bara på att det ska läka ut. Tärnström var ju inte heller med, likaså Sampa. Kul att se Broc köra på. Märsta på lördag eller?

   • Henrik skriver:

    Visst såg Broc mkt bra ut. Kan bli hur bra som helst.. Trodde AIK-Modo var på söndag och har tyvärr förhinder.. Om det är på lördagen däremot är det ju helt klart en möjlighet – måste ju skola in sonen.. 😉

   • Black Indeed skriver:

    Matchen mot Modo är på söndag.. Det blir ju fler. Matcherna mot Byske och Salavat..

 2. Kaj Bjerlöw skriver:

  En liten fråga. Är det möjligt att du skulle kunna hjälpa oss med att kirra bilj till den 18 aug. Att närvara vid AIK – leksand ä både häftigt o en skyldighet för oss. Om du kunde lägga ut för bilj så sänder jag stålar.
  M.v.h Kajan o Persson.
  Svara gärna på GH

Kommentarsfältet är stängt.