Nu är det igång

Nu är det igång / Kilminster

Mitt under brinnande fotbollssäsong, där AIK spelar både i Allsvenskan och Europaspel så drog hockeysäsongen igång på allvar igen.

Efter en helt oförglömlig helg i Slite på Gotland så känns det verkligen att hockeyn dragit igång på allvar. Även om det inte var den bästa hockeymatch jag sett i mina dagar, vilket var rätt väntat så fick jag ändå se härlig hockey.

Vi var ju ett rätt stort gäng som åkte till Gotland i fredags morse. En riktigt tidigt morgon för alla inblandade men desto tidigare kom vi ju till Slite vilket var målet. Vet inte om Sliteborna riktigt förstått vad som hände än, men kul hade vi.

Enligt en liten tjej så skulle överresan ta…. 45 minuter, vilket då inte riktigt stämde, ja om man inte hade flugit över till öjn då. Vi åkte också hela 45 000 mil(?!?) för att ta oss till öjn, enligt vissa också och då kanske ni har en aning om vilken stämning det var på denna resa. Väl installerade i grymma Drömstugor – tack Magnus – så började festen. Lyckliga jag som fyllde år en dag som denna. Vad mer kan man begära än att vara tillsammans med fantastiska vänner och AIK Hockey, inte mycket inte.

Perra skapade gemenskap

Strålande sol och fotboll / Kilminster

Fredagen bjöd på fotboll med hockeylaget där Graip stod som motståndare. Graip tog ledningen med 1-0 men Björn Melin kunde kvittera och matchen hade kunnat slutat oavgjort om det inte varit för oss supportrar som i princip krävde straffläggning, av någon outgrundlig anledning. Det var kanske inte det bästa draget eftersom den förlorades stort.

Perra gjorde succé i fotbollen / Kilminster

Det som kändes riktigt roligt var att Perra var med i laget. Han gjorde entré i målet men fortsatte sen som utespelare. Det om något är att skapa gemenskap med killarna i laget. Han visade känslor så det hette duga och klacken var inte sena att haka på. Ramsorna ljöd runt omkring fotbollsplanen och både spelare och folket runtomkring hade enormt roligt åt dessa. Var det inte ”avgå” som ljöd som var det ”efter matchen ska ni …” Det föddes även en ny ramsa, ”Ottosson har inga pengar” vilket fick en del av spelarna att vika sig av skratt.

Fick äran att få några ord med både Fredrik Hynning och Andreas Frisk. Två spelare som verkligen har AIK-hjärtan. Hynning tyckte att det var extremt roligt att vara tillbaka och likaså Frisken.

Det var många stela ben efter fotbollen och det är kanske inte direkt konstigt med tanke på att laget kör en rätt hård och tuff träning just nu. För att nämna någon så hade Christian Sandberg lite problem med gången efter fotbollsmatchen beroende på väldigt stela vader och är det någon som har vader, så är det just Sampa.

Vad som hände efter matchen lär ni få undra, för åkte man inte med, ja då blir man utan denna information. Det enda som kan sägas är att även Peter Mellqvist var imponerad över att vi var så många som åkte från Stockholm till detta event. Vem vet, nästa år kanske vi blir bortåt en 100 personer vilket kan bli riktigt bra och från att vi var fem personer förra säsongen där tre stannade för fotbollen till detta, ja det kan bara bli succé.

Bara en liten bild på hur bra vi bodde.

Lorpan och Yvonne med all packning sista dagen efter storstädningen

Jag lovar, sämre kan man ha det!

Hockey, hockey, hockey

Lördagen bjöd sedan på den efterlängtade hockeyn. I sista minuten så kom även PROZAC över till Gotland. Att han ”självklart” var där vid första nedsläpp, kändes lite som en sanning med modifikation med tanke på att han inte var där förra säsongen. Just saying 🙂

Hockeyn är igång!

En av mina favoriter i dagsläget är utan tvekan Esa Pirnes. En tvåvägscenter som kommer att bli oerhört nyttig för laget. Det som var lite extra roligt denna dag var att Daniel Josefsson och Pirnes fått samma tröjnummer i laguppställningen och att det var vissa – inga namn – som hade lite svårt att skilja dessa spelare åt. Jag menar, den ene är finne, den andre svensk. Finnen är kortklippt med ljust hår och svensken är mörk med långt hår. Finnen är dessutom center och svensken är back. Ja alltså blev det lite missförstånd på läktaren för hur ska man kunna skilja dessa åt? Kanske genom att kika på tröjnumren 🙂 #27 Daniel Josefsson och #47 Esa Pirnes.

Matchen har ni säkert kunna läsa om på AIK:s officiella hemsida så jag lär inte gå in på den speciellt mycket med tanke på att det inte var speciellt mycket att skriva om. Det som var kul var att se våra nyförvärv. Esa kommer som sagt – enligt mig – bli en oerhört nyttig spelare, likaså Björn Melin. Även om vi har blivit av med bra spelare så som en onämnbar och Gynge så har vi fått in skickliga spelare med muskler och det kan man väl knappast anklaga den förstnämnde för. Apropå det.. hur i hela världen kan man bara sätta på sig en tröja så som nedan? Sprätta loss siffrorna för i hela friden. Det är en styggelse att gå i den tröjan.

Denna tröja ska inte få visas officiellt

För att återgå till något roligare så fick ju målvakterna stå en varsin period. Larsson och Lundström släppte in varsitt mål medan Alexander Hamberg var säkerheten själv. Den målvakten lär vi få se mycket utav framöver.

Vi som var där på fredagen fick även reda på att Stefan Persson kör en specialträning med målvakterna nu. Går inte in på vad det är, utan konstaterar bara att målvakterna ska ”känna pucken” framöver.

Broc Little var med laget – även om han inte spelade – vilket måste betyda att det inte är ett artistkontrakt på honom, däremot så kanske den nya expertskatten har trätt i kraft. Det innebär ju i så fall att han inte behöver skeppas över till ett annat land i slutet av säsongen.

Vi fick även möjlighet att prata lite med Perra efter matchen och min känsla – just då – var att vi blir sexa. Anders Gozzi tippade att vi hamnar på någon placering där VI får välja lag. Jag gick emot det för det känns som att det skulle vara väldigt bra att få det fjärdeplacerade laget. Finns inte en chans att något lag vågar välja Gnaget en gång till, ni vet. ”Dumt att välja Gnaget”

Över 700 i hallen

Fler än mot bland annat Linden

Det finns ett rätt stort intresse för hockeyn mitt i sommaren och det är många Gotlänningar som är Gnagare – vad annars – men det var riktigt roligt med så pass mycket folk.

Slutligen så kan jag bara konstatera att denna resa till Gotland blev en total succé. Så börja planera till nästa säsong, för vi kommer tvinga AIK att återvända till Slite 🙂

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i AIK, Träningsmatch och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Nu är det igång

 1. Happy Gilmore skriver:

  Härlig läsning! Blir verkligen sugen på att hänga med nästa år. Tack!

 2. Kaj Bjerlöw skriver:

  Härligt att läsa 🙂 Ja tänk om detta blev en upptakt även för fansen.

 3. Cartman skriver:

  Tack för en kul blogg!

 4. PROZAC skriver:

  Ha ha… Klart att man ska få sig en känga. Jag hade spikat Slite i god tid, tro mig… Det vara bara frågan om hur sent jag skulle landa. Sedan var det lite kul att låta er sväva i ovisshet. Ingen hade ju räknat med att jag skulle dyka upp… bara så där. 😉

Kommentarsfältet är stängt.