Totalt stiltje

Totalt stiltje

Silly existerar inte längre. Det är total stiltje från AIK just nu även om jag i princip är 100 procent övertygad om att det kommer in fler spelare. Blir det inte klart med nya nu, så lär dem blir klara till hösten. Hur är det man säger? I det lugnaste vatten ….

Egentligen inget konstigt med det. Precis som förra säsongen så kan vi få förstärkningar i september, oktober. Rastislav och Kent kom in sent i truppen och inget säger att det skulle vara annorlunda den här säsongen.

Även om Anders Gozzi säger att truppen är klar, så är han självfallet medveten om att vi har en juniorkedja som ingen vet hur de klarar sig. Att spela några matcher hit eller dit är en sak, men att spela hela matcher, det är en annan.

Truppen består idag av tre målvakter, tio backar och tolv forwards. På backsidan finns då Aspeqvist och Windlert. Aspeqvist kan även spela forward, det vet vi som såg honom förra säsongen. En spelare som verkligen kan ta chansen den här säsongen. Filip Windlert kommer med största sannolikhet få spela en hel del kommande säsong och då menar jag inte i J20. Det Windlert visade upp när han gjorde sin debut i A-laget och i ett derby, talar för sig självt. Den spelaren kommer att ta för sig, jag lovar.

På forwardssidan så är det fullt. Ja om man nu enbart ska ha tolv forwards och det kommer inte att hända. Förra säsongen så hade vi totalt 21 forwards. I och för sig blev en spelare såld men då lånade vi in ett gäng blev inlånade från Almtuna och en del fick prova på A-lagsspel från J20 och inte att förglömma Rasti och Kent.

Säsongen 2010/2011 hade vi 20 forwards. En del kom sent och en del lånades upp från J20.  Samma visa säsongen när vi gick upp till elitserien, 20 forwards. Så varför vissa är så oroliga just nu, det har jag svårt att ta in.

Visst har det blivit fel några gånger med värvningarna, men dessa felvärvningar är i alla fall väldigt lätträknade. Har det blivit fel så har man rättat till felet och gjort rätt.

Jag tror eller rättare sagt, jag känner mig rätt övertygad om att Gozzi vet precis vad han gör. Han vill hitta rätt karaktär som ska passa in i laget och samtidigt ha den kvalitén att spelaren kan tillföra laget det där som saknas, vad det nu är i dagsläget.

Tror helt fullt ut på Fredrik Hynning, Björn Melin, Esa Pirnes och Broc Little. Ingen av dessa kanske är målsprutor av världsklass, men vilken spelare var det – med facit i hand – innan förra säsongen? De flesta trodde att Sandberg och Bång skulle ta klivet, men icke. Det var inte många som hade höga tankar om Gynge och inte heller om den numer onämnbare.  Vi hade ett rätt mediokert gäng – enligt nästan varenda expert – som ansåg att vi skulle vara glada om vi klarade oss från kvalserien, den andra jobbiga säsongen.

Svaret har vi och även om vi har blivit av med riktigt bra spelare, så känner jag mig i alla fall lugn så här långt. Jag tänker tillbaka på Färjestad som torskade ett helt gäng med matcher i inledningen av förra säsongen men sen fick dom ordning på laget, som vanligt. Varför skulle inte vi få det?

Kommer ihåg hur mycket det klagades på, Bång, Sandberg, Salmonsson, Ahlströmarna, Rudslätt och en hel bunt spelare till när säsongen var igång. Sen, när det drog ihop sig till slutspel och dessa började leverera, ja då helt plötsligt glömde man bort alla kommentarer man tidigare haft om dessa spelare. Minnet är kort och dåligt, ibland.

Jag vågar säga att det bästa är att hålla ut och se vad som händer. Det kommer i alla fall att bli riktigt roligt att se laget från allra första nedsläpp även denna säsong. Varje spelare ska specialstuderas och sen, efter det, så ska jag komma med kritik, om det nu behövs.

Så innan någon har sett laget spela tillsammans så kanske man ska spara lite röstresurserna och klagomålen och kanske invänta och se vad som händer på isen. Det kommer i alla fall jag att göra.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i AIK och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Totalt stiltje

 1. henna tirkkonen skriver:

  Hej,

  När jag letade efter sport , poker och casino sidor så hittade jag er hemsida och nu undrar jag om ni skulle
  vara intresserade av att ta emot gästartiklar?

  henna.tirkkonen@omruk.co.uk

 2. Joel skriver:

  Hur ser du ut med Nemeth, Om man inte tar plats i Dallas blir det NHL eller kan det bli tal om utlåning till Gnaget?

 3. jens skriver:

  vi är oroliga för att marginalerna är så små, en förlust i första omgången mot timrå kan vara skillnaden på kval eller ej. Att ta in spelare senare hjälper inte för de matcher som redan gått och det är onödigt att ge handikapp till de andra lagen.

  Att det klagas under säsongen beror väl på att då kämpar vi för livet, i slutspelet kan man inte bli nedflyttade. Minnet är inte kort, det handlar om två helt olika förutsättningar.

  Men visst kan det bli bra, pirnes lär göra minst 30 pinnar, melin likaså. Hynning kan ju inte bli sämre utan borde hitta tillbaka till tvåsiffrigt i både mål och ass kolumnerna, little lär väl slå kentas poängskörd som sämst. Kan då sandberg slå igenom och bröderna bli mer jämna ser det hyfsat ut. Har vissa förhoppningar på DLK också, Väldigt fundersam över backarna dock, 10 man men i princip bara en enkelt spelade fysisk kille och ingen likvärdig avlastare i offensiven för tärna trots det stora antalet.

Kommentarsfältet är stängt.