Fem miljoner för en smutsig byk

Fem miljoner för en smutsig byk

Så var det äntligen klart, ja i alla fall med summan som Växjö fick punga ut för Robert Roséns byk. Nu är det bara att invänta vad förbundet säger om Växjös agerande.

Det finns nog ingen AIK:are idag som INTE är nöjd med pengarna som Växjö fick hosta upp för att ta över Roséns smutsiga byk. De flesta tackar nog Rosén för poängen förra säsongen och för pengarna men sen är du, Robert Rosén inte värd ett smack längre i våra ögon och du kommer nog aldrig stå med i några historieböcker när det gäller AIK i alla fall. Jo förresten, kanske som den smutsigaste, fegaste spelaren i AIK:s hockeyhistoria.

Jag struntar högaktningsfullt i vad den killen gjorde i AIK den här säsongen som var. AIK är fortfarande den klubb som gav honom ett förtroende med massvis av speltid vilket han inte fick i Modo. AIK var även den klubb som fick med honom i Tre Kronor men sveket från Rosén, det överskuggar precis allt.

Undrar egentligen vad smålänningarna tänker nu när Lakers betalar fem miljoner för en spelare samtidigt som klubben har en skuld till Växjö kommun på 256 miljoner?! Alltså, hallååå TVÅHUNDRAFEMTIOSEX MILJONER! Det är så skrämmande att man undrar hur i hela friden klubben ens får lov att existera.

Det här är alltså inget man kan snacka bort i kommentatorsfält i bloggen som vissa försökt sig på. nicket ”Sune” skrev som en liten kommentar, bland annat; ” Lakers har en god ekonomi pga starka sponsorer, ett publiksnitt som ligger på det dubbla jämfört med AIK (red anmärkning att AIK alltid skrivs med stora bokstäver) (borträknat derbyn då dem flesta är dif-are på dessa), höga biljettpriser och en ledning som kan ta hand om ekonomin”.

Men det är väl kanske så, att lever man i en bubbla som aldrig spricker, ja då lär man inte se skogen för alla träd heller.

Nu är Roséngate avslutad och det är med ett stort leende jag inser att AIK helt plötsligt blev 5 miljoner rikare och Lakers fick en skuld på samma belopp. Jag njuter, undrar om dem gör det.

¤¤¤¤¤

Lite Silly som grädde på moset. Nu har jag erfarit från många olika håll att Dick Axelsson verkligen ska vara på G. Det som just nu står i vägen är ett KHL-kontrakt. Med tanke på hur många det är som berättar samma story, så kan jag inte annat än tro på det.

Axelsson är inte enbart en bra hockeyspelare han kan dessutom spelar rätt fysiskt och det är något som jag saknat i laget.

Ett annat rykte är ett det är spelare från AHL som är på ingång. I det ena fallet skulle det vara en svensk spelare som är på väg tillbaka till Sverige och i det andra så är det en amerikan som just nu ansöker om dubbelt medborgarskap. Det andra medborgarskapet ska inte vara svenskt.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Fem miljoner för en smutsig byk

 1. Hej vänner, börjar så för att försöka få en bra ton på debatten.

  Ekonomi hit och ekonomi dit. Mycket är det som inte är god framför det ordet inom svensk hockey. Färjestad kan sätta god, Hv71 likaså men skulder det har alla klubbarna oavsett.

  Angående hela Rosengate-affären så är det i grund och botten inte rätt. Såklart! Rosén hade kontrakt med AIK över kommande säsong. Om det var han själv, Växjö eller till och med ”flickvännen” som tog initiativet till det hela lär nog ingen få reda på. Resultatet förblir det samma. Rosén spelar för Växjö och inte AIK kommande säsong. Fem miljoner kronor (eller vad nu slutsumman blir?!) byter ”ägare” från Växjö till AIK. Det är kostnaden för två bra elitseriespelare värda runda 100-120000kr/mån för en klubb med sociala avgifter etc. Per säsong.

  Växjös Arenastad (Vida, gamla Värendsvallen, nya fotbollsarenan, innebandy arena, friidrottsarena + ett par andra arenor alla ett stenkast från varandra) är en extremt tung satsning, framför allt för Växjö som kommun. Unik i sitt slag. Det ska spelas topp, elitidrott precis överallt på ett minimalt område. Växjö satsar enorma pengar på detta. Misslyckas det kommer Växjö bli Sveriges största parkeringsplats. Det kommer vara det ändå att göra isf, att asfaltera hela staden. Lyckas det kommer det däremot bli enormt upplyft och pengastarkt. Win-win-take-take. Do or die. Allt eller inget. Typ.

  Angående Frölunda så har man som förening verkligen lyckats briljera med sin ekonomi. Det är en saga i sig. Orkar som frölundait inte gå genom allt det där igen..

  Rosén ska dessutom kört fys på egen hand i Vida Arena senaste tiden. Mao har affären vart klar ett bra tag.

 2. sune skriver:

  1. Var har jag kastat skit på AIK? Har enbart kommenterat Växjö Lakers ekonomi. Läser jag något påhitt som är felaktigt så vill jag rätta det. Som jag redan förklarat så har Lakers lånat pengar (256 milj. + snart ett gäng miljoner till för utbyggnad) för att bygga en arena och kommunen går in som borgenär. Det ligger naturligtvis i kommunens intresse att det byggs en modern arena i en stad som har största tillväxten i Sverige näst efter sthlm, gbg och malmö.
  2. Som jag sa i mitt tidigare inlägg så är jag inte intresserad av att diskutera Växjö kommuns politik för det har inte med det här inlägget att göra. Vilket innefattar:
  ”har inte nån insyn”.
  ”dessutom är det moderat styre”.
  ”har inte lust att diskutera”.
  Vill du diskutera vård-, skola-, och omsorgsbudget så kan vi göra det i ett annat forum inte på en sportblogg.
  3. ”Chansar lite”, ja inte så konstigt man tror att dem har ett dåligt snitt när dem 3 sämsta publiksiffrorna 11/12 var i AIK:s regi. Jag ber om ursäkt för mitt felaktiga påstående om att dem hade halva lakers snitt, det var förhastat.
  4. ”berodde på nytt folk i styrelsen”, ja det var precis hur det var, minns inte exakt vilka personer det handlade om men vill minnas att Öman tog över igen efter 2008 och allt ordnade upp sig.
  5. Driver man en publik blogg på internet med ett öppet kommentarsfält så tar jag för givet att man vill göra sin röst hörd och höra vad folk tycker om det man skriver.
  6. Kan man inte diskutera ett ämne utan ord som ”djävla nolla” så vill jag ändå inte diskutera med dig så du behöver inte oroa dig för att jag inte kommer tillbaka. Det är just sånt som förstör så mycket för din klubb. Jag är vettig nog att förstå att inte alla AIK-fans är sådana men det finns alltför många människor i landet som drar alla över en kam och det förstör verkligen sporten. Rivalitet r naturligtvis viktigt för att höja stämningen, men ord som ”djävla nolla” känns bara barnsligt.

  • Black Indeed skriver:

   Svarar bara såhär. Har aldrig skrivit ”djävla nolla” men skriver man att Lakers har en god ekonomi så har man alltså fel.

 3. Alba72 skriver:

  Men kom igen nu, nivå ”dagis” på en del kommentarer här. ”Min pappa e starckare än din!”. Vilket lag i ES har inte en skit ekonomi? Vilka spelare som inte slagit igenom drar vidare när feta kontrakt äntligen dyker upp (för jag antar Rosén kommer att vara väldigt nöjd med sin lön hos Växjö.) osv. Hey, det är the name of the game. You win some you lose some. Jag är säker på att vi fyller luckorna. Jag kommer sakna Gynge mer än Rosén. Hoppas bara man förvaltar pengarna för Rosén på ett vettigt sätt och inte får hybris som APA IF och tar in avdankade NHL spelare, det blir fan aldrig bra. Nytt ungt AIK blood eller fynda i de lägre divisionerna, det tog oss nästan till final i år. Håller med någon (blogg/kommentar någonstans) om att vi behöver lite mer fysiska spelare, eller som Wikegården skulle säga, griniga lirare. Synd ockås att McDonell inte är kvar, han var lite så. Dicken är grinig, jobbig att möta. Skönt att den gamla trotjänaren är kvar.

 4. Robin skriver:

  @Raggar-Sune: Ni var nära konkurs 2008, det är fyra år sen. Växjö kommun tvingas skära ned på vård och skola samtidigt som ert hockeylag tydligen ska lira i Elitserien om ni så ska behöva gå över lik. Om vi bortser från ert lån på struntsumman 256 millar för arenan, var kommer alla andra pengar som ni handlar spelare ifrån? Enbart sponsorer och ”ett bra publiksnitt”? Man blir lite fundersam över hur en klubb under 3-4 år kan gå från att vara nära konkursbo till att plötsligt strö pengar omkring sig på ett sätt som, bortsett från Malmö IF tidigt 90-tal, saknar motstycke för en nykomling, eller för en svensk klubb över huvud taget.

  Angående att Växjö har ”ett publiksnitt som ligger på det dubbla jämfört med AIK (borträknat derbyn då dem flesta är dif-are på dessa) så var jag tvungen att räkna lite på detta:

  AIK’s hemmasnitt utan derbymatcherna inräknade var 4965.
  Växjö’s låg på 5099.

  Vi är själva medvetna om våra låga publiksiffror under delar av serielunken, men det är fult att ljuga, Sune.

  • sune skriver:

   Chansade lite angående publiksnittet, men visste att ni toppade bottenrekorden i publikligan, dessutom 2 miljoner invånare i sthlm.. Men hur som helst.. Det där med skola vård och omsorg, jaja, har inte nån insyn i kommunens vårdbudget och dessutom är det moderat styre så det förvånar mig inte, grejen är fortfarande att pengar ska ju avsättas till alla områden, men jag har inte lust att diskutera politik.
   Konkurshotet för några år sen berodde på nytt folk i styrelsen och man gick tillbaka till det gamla styret, det är en jävla skillnad.
   Skillnaden på klubbar som MIF jämfört med Lakers är att MIF köper spelare som är etablerade och dyra, Lakers har en utomordentlig sportchef som lyckas hitta ”billiga” spelare som presterar. Det kan ju inte vara bara tur när man lyckas värva in ett halvt lag tre år i rad och slutar topp tre i allsvenskan när alla elitklubbar roffar åt sig allsvenskans kompetens framåt våren.

   • Bo skriver:

    Skillnaden på klubbar som MIF jämfört med Lakers är att MIF köper spelare som är etablerade och dyra…
    Sune hur tänkte du där? Rosén kostar 5 miljoner och är väl hyfsat etablerad eller?

   • Robin skriver:

    ”Chansade lite”.
    ”har inte nån insyn”.
    ”dessutom är det moderat styre”.
    ”har inte lust att diskutera”.
    ”berodde på nytt folk i styrelsen”.

    Haha, djävla nolla! Växjö Lakers har naturligtvis ingen del i något negativt alls? En fläckfri förening? Och du har mage att komma och kasta skit på en klubb som AIK, som hyr in sig på Hovet och trots flera ekonomiska kriser under 1990- och 2000-talet inte behöver hutlösa hjälpransoner från vare sig Stockholm eller Solna Kommun för att överleva. Gör oss en tjänst och sluta förpesta denna blogg med din närvaro i fortsättningen tack. Nolla!

 5. Observer skriver:

  Lakers sökte ett extralån hos kommunen på 5 mille. De sa att det behövdes pengar till arenan, men kanske det var en halvsanning…?

 6. sune skriver:

  256 miljoner är fortfarande ett lån som kommunen ställt sig som borgenär åt Lakers för byggandet av arenan. Lånet är inte av kommunen men naturligtvis blir det kommunen som får betala om Lakers skulle kursa. Men med lite tanke bakom vad man skriver så förstår man att detta är dessutom två skilda konton. En betalningsplan för sitt lån och ett för att leva. Precis som om du köper en villa, inte betalar du hela lönen till banken för att betala av huslånet? Kan inte i min vildaste fantasi tro att du själv tror på att 256 miljoner lånas in för att köpa spelare.. Som sagt, Lakers är inte en ekonomiskt misshandlad klubb som ex. Frölunda som lånade in 20 mille i vintras (lite dåligt insatt i Frölunda men jag vill minnas att jag läste nåt om det).

Kommentarsfältet är stängt.