Hur var det nu igen?

Fredrik Hynning på den tiden det begavs sig senast / AIK Ishockey

Hynning kommer hem igen och i och med detta så blev det liv i luckan, milt uttryckt.

Vet inte hur många som skrivit; -”In Gozzi we trust”. Vad hände med denna fras i och med Hynningvärvningen? Helt plötsligt så är AIK ett kvalserielag och Gozzi helt enkelt ute på fel väg, igen.

Förra säsongen så värvade Gozzi, Tobias Viklund och Robert Rosén. Tongångarna blev då; -Jamen va f-n, en back som har sämst +/- i hela elitserien. Viklund var knappt värt ett vitten för det stora pessimisterna och samma sak med Robert Rosén. Han hade ju minimalt med speltid i Modo så det var väl ingenting att räkna med, ja så lät det då.

Vad bevisade dessa värvningar? Jo att ett miljöombyte kan göra underverk och jag har samma känsla för Fredrik Hynning. Han har haft otur med skador etc men det vet vi att våra spelare har klarat sig ifrån i och med den nya fysträningen. Dick Tärnström gick förra säsongen halvskadad mest hela tiden men den här säsongen, i princip skadefri.

Kanske vore en bra idé att vänta med att såga värvningar eller spelare tills dem åtminstone har spelat en match.

Anders Gozzi har visat förr att han är en jäkel på att sätta ihop ett lag så jag tror på honom nu också. Om man ska spekulera lite så tror i alla fall jag att DK och Janmark kommer att bli  utfyllnadsspelare tills att de har vuxit klart i rollen och att de sen kommer att jobba sig in i laget. Man går helt enkelt inte bara in och, tar en plats hur enkelt som helst, vilket i slutändan innebär att vi nog kan invänta en forward till, minst.

Nu vill jag även se en back kontrakteras. Niclas Andersén har varit ett hett namn tidigare och jag skulle absolut inte tacka nej till den backen. Filip Windlert är väl också ett påtänkt namn, men det är samma där som med Janmark och DK, tror inte att han ”bara” tar en plats. Helst vill jag se två stora backar, som helst ska vara riktigt bra defensivt. Vi har offensiva backar och behöver några stadiga bitar på backsidan.

AIK säsongen 2003/2004 / AIK Ishockey

Bakre raden från vänster: André Mattsson, Fredrik Ericson, Johan Forsander, Mattias Pålsson, Viktor Wallin, Andreas Jungbeck, Patric Blomdahl & Tobias Tschöp.

 3:e raden:
Tomas Winje, Alexander Simensen, Patrik Wallenberg, Roger Andersson, Mattias Beck, Jonas Liwing & Fredrik Olsson.

 2:a raden: Joakim Persson, Ola Möllerstedt, Roger Rosén, Andreas Frisk, Fredrik Hynning, Dmitry Naumov, Roger Jönsson & Ola Nilsson.

 Främre raden:
Peter Gerhardsson, Jan-Åke Tiensuu, Anders Gozzi, David Engblom, Stefan Mellerborg, Jim Brithén & David Printz.

Fyra spelare från denna säsong  – 2003/2004 – kommer alltså att spela tillsammans igen. Det om något känns riktigt bra. Ingen av dessa kommer göra de andra besvikna och återföreningen kommer att bli klockren.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i AIK, Allmänt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hur var det nu igen?

  1. Ping: Silly Season – Yet another comeback… « AIK är hockey, hockey är AIK !!!

  2. NHL-resor skriver:

    Hej!

    Är du intresserad av ett länkbyte? Hör gärna av dig i så fall.

    Mvh Thomas

Kommentarsfältet är stängt.