Perra tar över AIK

Anders Gozzi aka musslan / Jesper Zerman

Gozzi har gjort sitt val. Det blir Perra Johnsson som tar över efter Roger Melin. Ett oerhört oväntat val för de flesta, men optimist som jag är, så tror jag att det här kommer att bli ruggigt bra med tanke på Perras erfarenhet och rutin.

Inte den lättaste saken i världen att ta över efter Roger Melin, men Perra har varit med förr och har en hel del på sin meritlista. Tror att de flesta kommer att reagera och minnas Perra som tränaren som fick sparken från Timrå förra säsongen och det är inte så konstigt egentligen. Jag vet i alla fall vad han har gjort tidigare och det kan inte ha varit lätt att arbeta med Timrå.

Tagit SM-Guld med FBK och blivit utnämnd till årets coach. Tränat Skellefteå med rätt bra resultat. Tillbaka till FBK och sen Timrå. Det är ingen större hoppjerka denne Perra.

¤¤¤¤¤

Assisterande blir Mats Lindgren. En kille som har all världens rutin. Spelat i NHL o flertalet säsonger men som fick en skada som gjorde att han fick lägga av. Blev sen assisterande tränare i Skellefteå och var med och tog upp dem i Elitserien.

 

 JVM-silver 1993, Årets elitserierookie 1994, 387 NHL-matcher (1996-2003), OS med Tre Kronor 1998 samt att han var med och tränade Skellefteå i Elitserien tillsammans med Perra Johnsson.

Det betyder att dessa två herrar har tränat tillsammans tidigare vilket är ett stort plus. De känner varandra och har gjort ett bra jobb tidigare så att det inte skulle bli så nu, ja det finns det i princip inget som talar emot den saken.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.