Det ryktas, del 2

Ja det är verkligen ryktenas tid just nu. Allt från tränare till spelare och det strids om vem som har rätt. Rykten är ju alltid rykten, men någonstans så finns det rykten som stämmer, frågan är bara vilka.

Har försökt att ha stora öron och det jag har fått höra är att om det går i lås med den nye tränaren så kommer det här bli bra, vi får hoppas på det.

¤¤¤¤¤

Det blev helt klart att Patrik Klüft inte blir assisterande tränare. Det blev också helt klart att Mats ”gårdaren” Waltin INTE kommer att träna AIK. Tacka fasen för det. Hur skulle det ha gått? Tänk bara på den matchen mot HV där vi förlorade med 7-8 om han hade stått i båset. Om man är försiktig så kan man säga, det hade inte gått bra.

Media är experter på att sätta griller i huvudet på folk. Tror snart att dem gått igenom varenda ledig tränare och placerat denne hos oss. Ta till exempel Hallam. Han är inte ens tillfrågad av Gozzi, så det känns som att medierna har för stor inverkan på oss och det roliga är att dem är verkligen är experter på att skumma av forum där allas önskemål samlas i en burk och sen skriver om det som står på forumen.

¤¤¤¤¤

Finns egentligen inte så mycket att skriva om i dessa sillytider för det händer ju ingenting än så länge förutom några trista saker och dessa är fakta och inte silly. McDonell, Pavlikovsky och Daniel Rudslätt kommer inte vara med nästa säsong. När det gäller McDonell så är det urtrist. Klart bäste spelaren i slutspelet men säsongen innefattar ju även 55 omgångar och det gäller väl att visa upp lite även då. Jag gillar McDonell men alla sagor har ett slut och i och med att Broc Little skrev på så har vi ju en utomeurope för mycket och någon måste ju bort då, tyvärr.

Sen fortsätter inte heller Daniel Rudslätt i laget och det om något är illa. En bättre defensiv spelare tror jag att vi har svårt att hitta. Rudan har varit grym den här säsongen även om det inte blev många mål, men det arbete han gjorde tillsammans med Steen var fantastiskt. Från och med nu kommer vi få se Rudslätt i en annan roll och vilken roll det blir är fortfarande ett frågetecken. Det kan bli allt från tränare till marknad. Bra i alla fall att Rudslätt blir kvar i AIK.

¤¤¤¤¤

Det finns förresten två riktiga sillyspår som jag tror på. Det ena är Henrik Karlsson  målvakt som har spelat Calgary den senaste tiden. Eller spelat och spelat, han spelade endast nio matcher förra säsongen med Calgary och fyra med Abbotsford Heat i AHL. Henrik är en riktigt duktig målvakt och tydligen har Gozzi varit ute efter honom tidigare.

Engblom i en fight med Rickard Karlsson / Magnus Neck

Det minnet jag har av Henrik är derbyt mellan AIK och Bajen när det blev full kalabalik i tredje perioden. Henriks bror slogs med Engblom som hade en skadad hand. Jalkerud i Bajen slogs med Andreas Frisk. Efter matchen åker Henrik Karlsson förbi AIK:s bås och provocerar varvid Jonthan Sjölund – numer i Almtuna – skickar på honom en smäll. Bästa minnet från den matchen faktiskt.

Henrik är förutom denna palaver en riktigt bra målvakt och jag skulle inte ha något emot att få in honom i laget.

Ett annat rykte är på tränarfronten. Bert Robertsson!! Det har viskats lite här och där om Robertsson och jag är kluven. En riktig gaphals som ser rätt dryg ut i Skellefteås bås. Vet inget om honom som tränare, så jag kan varken säga bu eller bä när det gäller Robertsson som tränare.

 ¤¤¤¤¤

A-lagstruppen kommer att fyllas på varteftersom det är fakta att spelare är klara. Nu står det fortfarande på hemsidan att Johannes Salmonsson kommer att spela i AIK kommande säsong, men honom tar jag bort från ”min” trupp eftersom det är helt klart att han spelar i LHC kommande säsong.

¤¤¤¤¤

Försäsongsmatcherna är redan klara och nu verkar det som att det är många som tänker haka på till Gotland. AIK gör som tidigare och åker till Slite på Gotland och spelar sin absolut första match på ön. Förra säsongen var vi fem personer som åkte över, men nu så har det skapats ett evenemang på Facebook och redan idag är det 35 personer som skrivit upp sig på detta event –  AIK Hockey goes Slite – så har du inget bättre för dig den 27, 28 och 29 juli så är det bara att haka på.

 ¤¤¤¤¤

Här är några datum att sätta på pränt i era kalendrar när det gäller försäsongsmatcher.

28/7 – Slite, Gotland match mot Visby/Roma
12/8 – Modo (oklart än vart matchen spelas)
18/8 – Leksand, Norrtälje, Contigahallen
23/8 – Skellefteå (Troligen Hovet)
25/8 – SavalatYulaev, Hovet

AIK, Skellefteå och Savalat ska spela en miniturnering men det är inte 100 klart än med Savalat men en handskakning är gjord så vi får hoppas att det går i lås.

¤¤¤¤¤

Fick en påminnelse via twitter som är nog så viktig. Det startades en rejäl twitterkampanj häromdagen om att Roger Rönnberg SKA till AIK. Det blev ett antal tweets till med en hashtag #RönnbergtillAIK. Rönnberg var då i S:t Petersburg och han tackade alla som skrivit till honom och han skrev något med att han tackade alla AIK-fans för denna kampanj. ÄR det någon tränare som vi hoppas på så är det just, Roger Rönnberg.

Tack till @bloodofdavid för påminnelsen!!

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Det ryktas, del 2

 1. Tiger skriver:

  …så tror att han med rätt backning kan göra ngt bra med vårt kära AIK 🙂

 2. Tiger skriver:

  Jag känner Bert personligen (träffar honom då och då men umgås inte direkt med honom) och kan säga att han INTE är dryg utan snarare tvärtom.
  Han var den enda av de ”coola killarna” som spelade i ssk på 90-talet som kunde komma fram och hälsa på alla vänner och bekanta trots att hans ”balla polare” kanske tyckte att personerna -i deras ögon i alla fall- var s.k. ”töntar”…
  Bert är genuin och har alltid varit jordnära även under tiden han spelade i NHL och AHL vilket inte kan sägas om hans kompisar som trodde de var häftiga men som inte kom utanför Elitserien över huvud taget…

 3. djungelmatte skriver:

  Vet ej så mycker om henke i mål men stefan persson kan sin sak.Kolla bara på kända AIK målvakter som stått hos oss.Miika kiprosoff,tim thomas,jonas gustavsson,gustav wesslau,Hoppas vicktor fasth forts så visst kan henke karlström och nicklas lundström bli skit bra ihop.Väntar spänt på vem gozzi vill ska bli vår nya huvudtränare i AIK hockey.

Kommentarsfältet är stängt.