Det ryktas, del 1

Silly har börjat med stormsteg. Först ut i detta löjliga snack var Johannes Salmonsson som helt plötsligt inte hade kontrakt fastän det stod att läsa på hemsidan att han hade det.

** 2012-04-10 **

Sillysnacket drar igång på allvar. ”Salle” skulle helt plötsligt inte ha kontrakt även om det stod så på hemsidan. Många frågor kom per automatik om det här och det visade sig faktiskt stämma. Johannes Salmonsson skrev för ett tag sedan på twitter att han inte visste vad som skulle hända framöver, vilket många tyckte var väldigt konstigt med tanke på informationen på hemsidan. Nu stämde allt detta och Salle hade tydligen skrivit på för ett år och valde att gå till LHC när Gozzi inte var intresserad från början. Nu tror inte jag att det var Salle som var den pådrivande i allt detta utan hans agent.

Det är kanske så, att man inte kan hålla på att dra ut på tiden om man nu vill ha kvar spelare i laget. Agenterna arbetar ju för högtryck just nu och är man inte med, ja då tappar man spelare. Rätt enkelt faktiskt.

Det blev även helt klart denna 10 april att Roger Melin är klar för LHC. Något vi redan visste om men som sattes på pränt denna tisdag. Vad som händer med Gunnar Persson är fortfarande okänt och jag skulle mer än gärna se honom kvar i AIK. En riktigt kapabel tränare som dessutom killarna känner.

Sedan tidigare rykten är Anders Hultin klar som assisterande likså Patrik Klüft. Inget som är officiellt bekräftat så de kommer att stå som rykten tills det står på hemsidan. Tyvärr så är AIK fortfarande väldigt dåliga på information på hemsidan och det är nog ingen som förstår varför man håller på informationen så länge som man gör.

Joakim Thelin fick inte kontrakt med A-laget den här säsongen. Det är också helt klart enligt Thelin själv. Trist men sant.

Däremot så kommer David Lillieström Karlsson och Mattias Janmark få fortsatt förtroende (ej bekräftat officiellt). Enligt rykten kommer även backen Filip Windlert att få kontrakt med A-laget.

** 2012-04-11 **

Idag kom även besked från… SportExpressen(?!?) att Alexander Hamberg – tidigare målvakt i AIS och Arlanda – har skrivit på för AIK. Ogillar att tidningarna är först med sådana nyheter. Inget ont om Hamberg, men AIK bör informera först när det gäller värvningar eller vilka som får gå.

Det ryktas även om att backen Eric Norin är på väg tillbaka till AIK. Norin som vi har sett i A-laget tidigare är en spelskicklig back och som har varit en av de bättre i AIS säsongen som var. Vad som händer med Henrik Nilsson är än så länge oklart.

Finns ju en hel del spelare med kontrakt och om nu Gozzi har sagt att vi ska värva 4-5 spelare – enbart – så kan man ju undra vilka de andra är som får gå.

Silly är en tid som är fylld av förhoppning och förtvivlan och den här silly har börjat på sämsta tänkbara sätt med riktigt tunga förluster.

Förlorade:

Tränare
Roger Melin
Gunnar Persson

Spelare
Viktor Fasth
Richard Gynge
Johannes Salmonsson

Rykten ut:

Ahlström bros – Timrå

Rykten in:

Tränare
Anders Hultin
Patrik Klüft
Mats Waltin – Västerås. Ryktet har tagit fart på allvar
Harald Lückner – LHC

Spelare
Broc Little – Västerås
Julius Hudacek – SSK
Filip Windlert – AIK J20

Spelare klara:

Alexander Hamberg – Målvakt från Almtuna
David Lillieström Karlsson – AIK/AIKJ20 (klar enligt källa)
Mattias Janmark – AIKJ20 (klar enligt källa) 

** AIK beklagar **

AIK beklagar att det blivit så enormt fel på hemsidan, som det blev i fallet Johannes Salmonsson och att man ska utreda varför det blivit så galet. Förhoppningen är att det inte ska hända igen.

Det ska helt enkelt inte få hända, så är det bara! Det som läggs upp på hemsidan ska stämma till 100 procent. Det är vår enda seriösa informationskanal och kan vi inte lita på den, vem ska vi då lita på, tidningarna? Tyvärr är detta inte första gången det kommer missvisande information från hemsidan men vi är nog rätt många som hoppas att detta var den absolut sista gången detta hände.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i AIK, Elitserien och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.