Vårt underbara lag

Vårt underbara lag

”Du stolta, svarta, gula, underbara lag, Du e mitt AIK, kung av kämpatag. Då e de lätt att man blir lite sentimental, När man tänker på vad du gett, sen 1891”. En text som talar om exakt vad jag känner.

Det är verkligen tungt just nu. När vi åkte upp till Skellefteå så kände vi alla att vi åkte upp för en god sak och vi visste hur det skulle kunna gå, men förlusten tog riktigt hårt på oss alla. Vi visste att det var 50/50 att vinna eller förlora men vi ville så gärna hylla laget oavsett. Nu blev det ändå så, att när slutsignalen gick då blev det bara tomt, så enormt tomt och ledsamt. Säsongen 2011/2012 är över.

** Pyroteknik på läktaren **

Det hände lite märkliga saker på hemmaläktaren som jag faktiskt inte läst en rad om (till skillnad om det skulle ha hänt på Hovet). Pyroteknik vid flertal tillfällen från deras hemmaklack. Jag önskade att jag hade fått läsa; – ”Här dör hockeyn”, men icke då.

** Vi försökte men det räckte inte **

Vi gjorde så gott vi kunde röstmässigt och jag tror att det nådde fram till spelarna men det räckte tyvärr inte hela vägen. Vi är i alla fall otroligt stolta att vi drog ihop en buss på i princip 12 timmar och som fylldes till sista man/kvinna av tokiga hockeygnagare. Moja som drog ihop denna buss ska ha den största elogen som finns och nu har vi dessutom hittat ett fantastiskt bussbolag – Lidingöbuss. Rekommenderar detta bolag starkt om ni vill ut och resa i Sverige eller förresten, vart ni vill. Så enormt trevlig personal som verkligen gjorde vår resa kryddad med en massa tokigheter också, men dessa får ni ta del av personligen framöver.

** Hur jobbigt som helst **

Matchen bestod till största del av djup ångest. Dels för att vi inte hade en susning om hur vi skulle hantera en eventuell vinst och dels hur det skulle kännas vid en förlust. Det var hur jobbigt som helst. Till råga på att få höra att, AIK tar emot Gnaget. Eller höra långsidorna enbart sitta och klappa händerna. Rösterna hade dem antagligen tappat för jag hörde inte ett pip från deras långsidor till skillnad från våra matcher på Hovet.

Matchen kändes lite klen från våra spelare och ska sanningen fram så hade i alla fall jag hoppats på att någon av våra spelare skulle sätta hårt mot hårt, men icke då. I stället blev vi riktigt förbannade när domaren släpper spearingen på Bång och crosscheckingen på Steen. Det var ju inte direkt åt det hållet det skulle gå. Det var ju deras spelare som skulle få betala tillbaka för gammal ost, men inte då. Tomas Andersson och Sören Persson hade siktet inställt på, lite för mycket vidvinkel tror jag, för så fort det hände något nära dessa herrar så såg dom inte ett smack däremot så missade fyra domare en spearing och en crosschecking på våra spelare.

** Läser domare tidningen innan match? **

Undrar om Tomas ”Kuben” Andersson läste Sportbladet samma dag som han skulle döma den sista semifinalmatchen. Där han kunde han nämligen läsa att han var Skellefteås ”skräckdomare” och där de flesta resultaten hade gått emot Skellefteå när han dömde. För det gjorde domsluten verkligen inte – gick emot Skellefteå – i den här matchen. Kanske var det ”Kubens” sätt att bevisa att så inte var fallet.

** Många tårar föll **

Alla vet ju hur det slutade och vi var nog många som inte var beredda på hur våra reaktioner skulle bli. Kan säga att det blev många tårar direkt efter matchen. Vi stod kvar och sjöng för vårt underbara lag så att dem kom ut på isen igen efter matchen. När dem kom ut så såg man att det var väldigt tagna spelare. Jag kan garantera att det inte enbart var vi på läktaren som grät utan flera av spelare visade öppet hur de kände och de hade nog samma känsla – sista matchen med gänget. Ett starkt gäng där många har blivit enormt goda vänner. Att splittra detta lag med en sådan sammanhållning, är nog rätt svårt. Kanske flera av er läsare tycker att; -Va fan dom ska vara professionella och sånt där trams håller man inte på med, men det är nog just det som har fått det här laget att gå så långt som de faktiskt har gjort, deras fantastiska sammanhållning 

Flera av killarna har spelat ihop väldigt länge och egentligen har det inte spelat någon roll vem som kommit in i laget, alla har dragit åt samma håll och på så sätt skapat ett lag. Ett lag där spelarna har spelat för varandra tillsammans med Roger Melin och Gunnar Persson.

** Tack Roger och Gunnar **

När spelarna lämnat isen så stod vi kvar på läktaren för vi ville så gärna tacka Roger och Gunnar för deras säsonger med oss och laget. Det kändes som att Melin tyckte att detta var oerhört jobbigt känslomässigt och han hade därmed väldigt svårt att komma nära oss. Däremot så kom Gunnar Persson, Stefan Persson (målvaktstränare), Janne ”Laffa” (lagledare) och Anders Gozzi ut på isen. Gunnar Persson var väldigt tagen och började hålla ett tal till oss. Han sa; -”Fan vad ni gör oss stolta att åka hit, det är så otroligt stort” och sen brast rösten. Sen sjöng vi Å vi e AIK tillsammans.

** Hemfärd **

Till slut var det dags att bege sig från arenan för att sätta sig och åka hem de 80 milen. När vi sitter på bussen så får vi reda på att det ska bli en bussmottagning hemma vid Hovet när spelarna kommer hem. Fantastiskt roligt för spelarna men tänk om AIK hade lugnat sig lite och vi hade haft möjlighet att tacka av laget allihop som velat, vid en öppen träning eller vad som helst. Tror att många blev lite ledsna när vi ändå hade åkt upp – 160 mil -enkomt för laget och sen missa detta.

Förhoppningen är nog att AIK gör något för oss säsongare framöver i alla fall så att vi har en möjlighet att verkligen tacka av detta underbara lag, som snart kommer att splittras.

** TACK **

 
Viktor Fasth – Vår hjälte kommer att lämna för NHL och Anaheim Ducks enligt tidningarna. Vet inte hur man ska tacka Viktor för dessa två säsonger som han har spelat med oss men en sak vet jag och det är att Viktor, du kommer alltid att ha en stor plats i våra hjärtan och vi alla önskar dig LYCKA TILL!

Tack Viktor för allt! / Jesper Zerman

Richard Gynge – Målkungen i Elitserien den här säsongen. Hur ska vi någonsin kunna glömma dina fantastiska målgester. Den glädje vi fick se från dig när du gjorde mål, ja den kan inte beskrivas. Tack för dessa säsonger Gynge, du kommer alltid att ha en plats i våra hjärtan

Tack Gynge för dessa säsonger i AIK / Jesper Zerman

Roger Melin – Du fantastiska person som fått laget att bli ett lag och som har lyckats med något som sällan skådats tidigare. Roger, du har på fyra säsonger fått vårt AIK att gå från att vara ett Allsvenskt lag till ett Elitserielag som har spelat två semifinaler på två säsonger. Det är helt makalöst.

Tack Roger för dessa säsonger i AIK / Jesper Zerman

Gunnar Persson – Som vi kommer att minnas som den ledare som alltid hade lätt till skratt och som även fick våra backar att lyfta sig enormt. Du Gunnar, kommer också alltid att finnas i våra hjärtan som den person som myntade ”Byske” om Skellefteå.

Tack Gunnar! Byske kommer att leva vidare / Jesper Zerman

Eftersom det mesta är spekulationer och vem som ska lämna så skriver jag bara om de som jag med 100 procents säkerhet vet ska lämna även om jag självfallet vill ha Gunnar kvar. Tror att han skulle klara av att vara vår headcoach.

** Ett stort tack till hela laget för en fantastik säsong, igen! **

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, Slutspel och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vårt underbara lag

  1. Ping: GAME OVER – Insert coin to continue… « AIK är hockey, hockey är AIK !!!

Kommentarsfältet är stängt.