Vi är bättre än förra …

Tobias Viklund gjorde en kanonmatch / Jesper Zerman

Förra säsongen gick AIK till semifinal och torskade i fyra raka. Den här säsongen har vi faktiskt vunnit en av semifinalmatcherna så även om det blev en jädrans svidande förlust igår så är den här säsongen i alla fall bättre än den förra.

** Ett jäkla drama **

Vilket drama det var igår. Jag var helt slut liksom de flesta andra som stannade kvar hela matchen. Det fanns ju folk som lämnade Hovet när det drog ut på tiden och det var inte barnfamiljerna utan … tamtaadaaaa,  VIP-folket?!

Det märktes rätt väl vart VIP:arna satt. Har aldrig varit med om en lugnare långsida någonsin. Halva A24 satt ner i princip hela matchen. Som tur är så sitter det en hel del veteraner på den sektionen så hjälpen fanns ju där i alla fall när det gällde sången.

Är vissa så jäkla fina att man inte ens kan applådera åt spelarna på isen? Slipsnissar är helt enkelt inte roliga.

En annan sak jag upptäckte igår var att personer som inte ens satt sin fot på Hovet under säsongen har en attityd som inte passar sig. Tro inte att ni äger Hovet bara för att ni kommer till slutspelet.

** Bitter förlust **

Såhär i efterhand så känns det lite som att slarvet i andra perioden med bytena blev det helt avgörande i matchen. AIK kunde ha stängt igen redan där, men i stället blev det Skellefteå som drog nytta av AIK:s slarv. Det sägs – i media – att Skellefteå var värda segern. Jag känner att vi bjöd dem på den, just för dessa mindre bra byten.

En sak som var väldigt tydligt igår var deras spelvändningar. Nästan alltid kom de i mitten eller på högerflanken. 4-4 målet var just en spelvändning men där måste centern plocka sin spelare. Det håller inte att putta lite på spelaren utan skicka in en tackling i sidan så att han inte bara kan gå rakt igenom med fart.

Man kan ju i alla fall inte klaga på dramatiken som blev. 110 minuter är ju helt galet. Alla var så trötta att man knappt visste ut eller in men det var några av spelarna som verkade ha hur mycket ork som helst. Tobias Viklund var fantastisk igår. Jonas Liwing hur bra som helst. Salle, Blomdahl, Sandberg och kedjan med tvillingarna och Rudslätt. Helt enormt att se. Det bästa med den här matchen är nog att laget nu vet vad man kan och inte kan göra mot ett lag som Byske! Man lär sig av misstagen och i morgon lär även Nemeth vara tillbaka och det behöver vi.

Det håller nämligen inte med tre backpar i sådana här täta matcher. Vill även att fler spelare ska få chansen. Det behövs att flera kommer in i spelet. Vi har DK och Aspeqvist som utfyllnad och visserligen fick Aspeqvist spela lite grann men han borde ha kommit in tidigare.

 **Jag vill se Fredrik Svensson ombytt **

Även om det var en jäkligt tung förlust så vet vi i alla fall att laget klarar av Skellefteå men det gäller att sätta hårt mot hårt. Ta inte skit av deras spelare och speciellt inte från Goren. Goren gnäller idag på Fasth och jag gnäller på Goren. När han gav sig på MacNevin till exempel så ska domarna sätta gränsen, men icke. Det gick bra att ligga och mata smällar utan att det hände något. Ja just det, det är ju slutspel och då blir det ändrade regler.

In med Fredrik Svensson. Han kan sitta på bänken ombytt och är det så att någon i Byske fjantar sig, så skicka in Svensson så han får köra lite Thaiboxning.

** Några funderingar **

* Robert Rosén måste få tillbaka sitt självförtroende

* Det kommer inte att hålla med tre backpar en hel match

* Vi måste spela ännu mer fysiskt i offensiv zon

* Skicka spelare åt h-e som är inne och stör Fasth

* Spela enkelt, inga idiotpass mitt i banan

** Bellemere borde få spöstraff **

Bellemere borde få spöstraff efter hans agerande igår. Man gör inte som han och Alm gjorde. Alm ska inte komma undan heller för den delen. Så otroligt dåligt uppförande. Inte undra på att det regnade in läsk och gud vet allt efter slutsignalen. Man åker inte fram till en hemmaklack och gör obscena gester och hånflinar mot klacken. Hade detta hänt på en fotbollsmatch oavsett lag så hade det blivit avstängning, men dessa spelare lär ju klara sig.

Bellemere borde bli anmäld till Disciplinnämnden för sitt uppförande igår / Jepser Zerman

Det är så otroligt lågt att göra sådana saker och jag tror inte att någon kommer att ta upp detta, men Bellemere lär bli varse när han är tillbaka på söndag. Har inte Forsberg bättre pli på sina spelare så hoppas jag att de går käpprätt åt h-e för dem oavsett i det här slutspelet.

¤¤¤¤¤

Sen undrar jag varför AIK envisas med att försöka överrösta klacken med en massa reklamfilmer. När klacken var som mest högljudda, ja då höjde man ljudet på jumbotronen, inte kul.

Det är heller inte kul att det står en massa publikvärdar i trapporna så att man knappast kommer ner till sina platser. Nu satt det även folk i trapporna och då kanske det inte är så smart att ställa sig på samma trappsteg om man nu är publikvärd.

Det som ändå var lite positivt var att man faktiskt ordnade så att många rökare kom ut och fick röka när det drog ut på tiden, men det hade nog varit bra om det hade gått att få lite mat i sig.

¤¤¤¤¤

Är du inte medlem i Den Svarta Massan men har tänkt att gå med i föreningen, kolla gärna in länken. Den Svarta Massan har idag 756 medlemmar och gör verkligen skillnad för olika sektioner inom AIK.

Ikväll var vi på det första årsmötet för DSM och det blev en visning på nya fotbollsarenan. Ja jag har lite svårt att skriva namnet även om det är för en bra sak. I alla fall så kändes arenan bra mycket tätare än vad man trodde från början. Visst kommer det blir konstigt att lämna Råsunda men med tanke på den standard som kommer att finnas på den nya arenan så tror jag att vi kommer bo in oss rätt snabbt ändå faktiskt, även om det är med blandade känslor.

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, Slutspel och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.