Jaha, då blev det Sollefteå AIK!

Det ska kännas att möta AIK / Jesper Zerman

Vill ni ha rolig läsning eller gå i taket, ja det är strunt samma egentligen när man läser kommenterarna i Robert Pettersons blogg på sajten Hockeysverige. Helt seriöst, vad har vissa i skallen egentligen?

När man drar in ordet mamma i detta namntjafs och skriver att: -”Din mamma heter inte mamma för det heter min mamma.” Hur låter det egentligen??”, ja då förstår ni nivån!

När hette någons mamma, mamma?

Det som tydligen väldigt många Skellefteåsupportrar skriver, är just detta om att vi i AIK skäms över att heta Solna och att dem förstår inte detta riktigt. Eeeh, jag vänder på frågan!

Varför skäms ni så förbannat i SKELLEFTEÅ över att heta Skellefteå AIK?

Det är exakt vad ni heter, så varför är ni inte stolta över er ort, stad eller vad ni nu kallar Skellefteå för i ”folkmun”? Varför inte stoltsera mer ert ortnamn i stället för att lägga till ett stadsnamn i AIK:s namn? Det finns ju en anledning till varför vi heter ALLMÄNNA IDROTTSKLUBBEN, A.I.K = förkortat, ifall inte vissa förstår det.

Det finns några, kanske hundra eller kanske tusentals som tycker det är skitkul och jävligt coolt att lägga till Solna i AIK:s namn. Det bästa av allt är att dem gör det utan att tänka längre än vad deras näsor är långa. Dessa individer stryker alltså hellre sitt egna namn för att försöka förlöjliga ett annat?! Går det ihop?

Det är egentligen tragiskt. Skellefteå HC, Skellefteå AIK /”Skellefteå Stingheads” har lånat allt från klubbmärke, färger och ramsor av AIK och sen skäms man över sitt egna namn? Ja jisses säger jag bara.

Avtalet som Skellefteå AIK och AIK gemensamt skrivit under bryter Skellefteå helt och hållet och är det något som är direkt fel, så är det att bryta avtal. Att supportrar käftar med varandra, det köper jag, men inte en förening, det är inte okej. Att AIK blir kallade för Gnaget officiellt av deras speaker eller att de på sin hemsida skriver Solna AIK, det är så otroligt korkat att man börja undra vilka som styr den där klubben egentligen.

Men vi säger så här då. Från och med idag kallar jag er för Sollefteå AIK. Fast så kan man väl inte göra, bara byta namn sådär… JO tydligen så kan man det!

¤¤¤¤¤

Sen ber vår lagledare Laffa Samryd om ursäkt till Sametinget för att han kallade Skellefteå för Lappskallar – nu blir väl jag stämd också – men jag tror att de flesta fattar att inte Laffa menade något illa mot Samerna i allmänhet utan det är så otroligt tröttsamt att Skellefteå inte fattar vad dom håller på med. Testa och skrik tattare till folk så får ni se vad som händer. Det är kränkande om något, men inte fasen har vi sprungit till tidningarna och hotat med stämningar till höger och vänster, även om vi kanske borde göra det.

-1891-

Sen snälla AIK Hockey, lägg ner detta med att använda 1921! Om ni inte förstår varför så borde detta med namnbråket vara rätt uppenbart om VARFÖR vi inte ska använda oss utav det. AIK grundades 1891, PUNKT!

Peter Mellqvist stod och höll ett tal om vår klubb. Ett bra tal om den äldsta klubben etc etc och sen gör ni vaddå?! Har man så svårt att inse att AIK är en klubb även om vi har flera olika sektioner?

Det går kanonbra att skriva AIK Hockey enbart så att det inte blir något tjafs mellan sektionerna. Eftersom AIK Merchandise är den officiella souvenirbutiken så borde hockeyn tillhöra den också, men tydligen så gick inte det, men även om det inte gick, så håll er till 1891 oavsett!

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i AIK, Allmänt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Jaha, då blev det Sollefteå AIK!

 1. Britten Asplund skriver:

  Tycker att vilket namn ett hockeylag har spelar ju inte så stor roll. Vare sig det är Aik eller Skellefteå Aik. Tycker också att vi alla borde sluta med denna strid om namnet och ägna oss åt hockeyn som det gäller. Bra lag bägge två tycker jag. Ska tillägga att jag är Skelleftebo och jag är less fighten om namnet. Väl mött på måndag och jag önskar bägge lagen lycka till och hoppas att det blir en bra match 🙂

  • Black Indeed skriver:

   Stor skillnad på klubbar och namn. AIK skrivs alltid med stora bokstäver dessutom 🙂 Vi heter bara AIK vilket är en viss skillnad mot er.Det kallas för tradition vilket AIK har. Så för oss är det viktigt. Det är ju tyvärr ni som inte kan lära er att skilja på saker o ting o så länge ni inte gör det, så lär bråket fortsätta, tyvärr.

 2. Robin skriver:

  Skellefteå – jämna skiten med marken så man slipper höra talas om denna vidriga cancerfläck.

 3. Ping: Anonym

Kommentarsfältet är stängt.