AIK gör det inte…

Schack Matt / Lotta Lindholm

AIK är som första lag klart för semifinal. Återigen slår man ut serievinnarna. Den här gången blev det fem matcher mot förra säsongens fyra. Är så sjukt stolt över detta lag och vad de åstadkommer och då börjar strulet, tyvärr.

Först och främst ett stort GRATTIS till våra spelare som verkligen visar vad hjärta och lagmoral är. Alla spelare spelar för varandra och de lyfter varandra på ett sätt som är helt otroligt. Tänker på bröderna Ahlström och Christopher Aspeqvist som visar upp något helt otroligt  – behåll killarna – och ja alla i laget har lyft sig något grönjäkligt. Firma Sandberg, Bång och Blomdahl är en fröjd för ögat. Backarna har spelat helt otrolig och längst bak, Viktor Fasth. Vi har ett lag som kan göra det som vi alla hoppats på så länge men som vi trott skulle vara omöjligt. Det här laget kan ta oss hela vägen!

Det är som ljuv musik när laget äntrar isen. Laget vill vinna och dem vill verkligen det här. Jag kan inte annat än att älska detta lag och när jag tänker tillbaka på vilken resa några av dessa spelare har gjort, då blir jag tårögd.

GRATTIS DICK TÄRNSTRÖM OCH DIN 600:E MATCH I AIK-TRÖJAN!

Tyvärr så uppstod det i dagens glädje smolk i bägaren, igen. Ledningen för AIK har flyttat våra kommande matcher till Globen och jag kan förstå till viss del, men om spelarna vill spela på Hovet så bör man lyssna på dem inte bara köra över laget.

Spelarna vill spela på Hovet.  De flesta supportrarna vill att laget ska spela på Hovet. AIK vill tjäna pengar och flyttar matcherna till Globen!

Självfallet vill man ha in fler så att man kan tjäna pengar, men om man räknar krasst så är det inte så mycket pengar det handlar om egentligen. Efter uträkning gjord på AIK-forum så är skillnaden mellan att spela på Globen och Hovet, 87kr per åskådare extra om matcherna spelas på Hovet.

Så här ser det ut:

”Globen rymmer 13,850 personer vid en hockeymatch (derbyna undantagna)
Hovet 8,094.

 13 850 – 8,094 = 5 756 fler åskådare på Globen
500,000kr (vinst som AIK uppger att man tjänar) / 5 756 = 86,86/per person

Vi snackar om en skillnad på 87 spänn om matchen skulle liras på Hovet!
Höj biljetterna rakt av med en hundring om vi slipper Globen, folk som inte får biljetter får skylla sig själva för att de inte var där under grundserien.”

Helt rätt, lägg på lite pengar på biljettpriset och lyssna på spelarna. Man pratar om att vi måste få in pengarna för att det har varit dåligt med folk under serielunken, men om vi inte gått till slutspel då, vad hade hänt då?

Laget har gjort en stor bedrift igen och vad gör man då?

Självfallet kan vi få bra stämning på Globen, men jag undrar bara varför alla dessa marginalare som aldrig dyker upp under serielunken nu ska få fri passage till matcherna? De vet ju att dem inte behöver lägga ut pengar i serielunken till AIK utan AIK öppnar alla dörrar och bara låter dem komma in utan att förta sig det minsta.

Marginalarna har inte köpt säsongskort så att AIK:s ekonomi förbättrades.  Marginalarna kom aldrig under serielunken och förbättrade AIK:s ekonomi, utan nu, ja då passar det. Eller handlar det om marginalarna eller är det en VIP-fråga?

Då gäller ju samma sak där. Passade det inte att komma under serielunken, varför sola sig i glansen nu! Ni kan väl fortsätta att sitta i era TV-soffor eller kolla Text-Tv precis som ni gjort under hela säsongen.

Man tog ett beslut förra säsongen att lägga semifinal två i Globen. Ett bra beslut för att så många som möjligt skulle få känna på hur stämningen är. Big fail. Trycket uteblev. Vi sålde inte fler biljetter till matcherna den är säsongen utan det kostade nog bara när allt kommer kring. Man sålde inte mer säsongskort ändå.

AIK, snälla tänk om. Lägg gärna på lite extra på biljetterna och satsa på det sportsliga. Jag vet att det är många med mig, som känner att Hovet är vår borg och där kan vi vara oslagbara. Tänk inte kortsiktigt och framför allt, tänk på det sportsliga.

TÄNK OM AIK!

Den ende Luleåspelare som jag tänker ge positivt omdöme om är  Niclas Wallin. Så jäkla stort att i direktsändning direkt efter matchen stå och berömma AIK på de sätt som han gör. AIK var män, det var inte vi.

Till resten av Luleåiterna säger jag bara – och kanske främst till Bulan:

SCHACK MATT!

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, Slutspel och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till AIK gör det inte…

 1. sversu skriver:

  Ordförande Peter Mellqvist har meddelat att semifinalsmatcherna kommer att spelas på Hovet … 🙂

 2. sversu skriver:

  Jag antar att det inte är gratis att nyttja respektive anläggning (vill inte använda ordet ”arena”, då det representerar blodvite och avrättningar …) och får anta att det inte heller är lika stora prislappar … Vid samma publikmängd, så lär inte alternativet med Globen komma i närheten av 500kkr i vinst. Blir det någon vinst alls?

 3. Grattis till semifinalplatsen, den visade ni onekligen att ni förtjänade.

  AIK ser tunga och svårspelade ut. Ett kompakt lagbygge helt enkelt.

 4. Cartman skriver:

  Glöm inte nämna VIklund. Han har varit magnifik under slutspelet. Gozzi gör det igen.

  Sen är ju beräkningen fel eftersom man inte tagit hänsyn till de som har slutspelskort. Jag vet inte hur många de är, men åtminstone räcker det inte med 83kr/pers för lösbiljetter.

  Jag som tagit ett sabbatsår från hockeyn p.g.a. arbetsskäl känner mig lite förnärmad när jag blir hånad i din blogg. Allt är inte svart och vitt.

 5. Ping: Anonym

Kommentarsfältet är stängt.