Hur slutar det?

Viktor Fasth / Jesper Zerman

Sista matchen i grundserien ikväll. Blir det ett välfyllt Hovet eller ska folk vänta till slutspelet igen? Med tanke på den kampanj AIK har haft så borde det vara välfyllt.

Vore rejält skönt om laget taggar till ordentligt ikväll. Skellefteå vill ha andraplatsen och AIK kan ta hand om sjätteplatsen om Frölunda gör sitt och AIK vinner. Frölunda möter FBK och har alltså möjligheten att ta hand om andraplatsen på bättre målskillnad. AIK kan gå om FBK vid vinst, även det på bättre målskillnad och det är väl inget man tackar nej till.

Skulle det bli en sjätteplats så har ingen av Expressens sk experter rätt. Just nu – hör och häpna – så har Lasse Anrell och Lars Gunnar Jansson rätt. Att LG har det är en sak, men Anrell? Bara för att det är just Anrell så hoppas jag på en sjätteplats.

De roligaste matcherna att följa ikväll torde vara HV – dif och Modo -LHC ! Fatta vilken panik. Växjö är ju också inblandat och dom möter Luleå som absolut inte har ett smack att spela för. Vinst för Växjö och Modo måste vinna. LHC måste vinna eller ta minst två poäng för att klara sig borta från kvalserien och dif, ja det vet alla. Det räcker i och för sig för dif att ta två poäng men nu har man tydligen inte fansen med sig heller. Bussarna är inställda till just denna match och det blir ….. två minibussar?!?! Förmodar att det är för mycket ångest att åka, men dom borde vara på plats om man stöttar sitt lag i med- och motgång.

Har en känsla av att Dif klarar detta ändå och det beror inte på att dom vinner utan att LHC inte klarar Modo borta. Svider lite faktiskt för är det några som borde åka på en rejäl smäll så är det dif. Av någon underlig anledning så brukar dom alltid komma förbi det där målsnöret och klara sig undan. Vi får svaret ikväll och det är inte annat än att man verkligen ser fram emot avslutningen.

¤¤¤¤¤

Funderar lite på varför inte AIK har släppt slutspelsbiljetterna. Nu dyker det upp folk – eller vad man nu ska kalla dom för – som säljer sina säsongskort som innehåller slutspelet till överpris. Känns förjäkligt att vissa ska tjäna pengar på andra Gnagare.

Skulle varit kanon om AIK släppt ett kort eller liknande direkt när vi var klara för slutspelet, då slipper man sådant här, för jag kan garantera att det är rejäla överpriser som är ute och florerar.

¤¤¤¤¤

De flesta har redan skrivit om det så jag nöjer mig med att skriva: Lycka till Viktor Fasth om du får chansen borta i NHL. Du är värd allt!

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, Elitserien och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.