Världens bästa har konkurrens

Världens bäste / Jesper Zerman

Världens bästa målvakt har fått konkurrens i Elitserien. Viktor Fasth blev förra året utnämnd till världens bästa målvakt och kommer så att vara tills nästa VM går av stapeln. Vad som händer efter VM, det vet ingen, men än så länge är han det och nu har Fasth fått oväntad konkurrens i Elitserien.

Att som AIK:are kunna stoltsera med Världens BÄSTA målvakt är inte fy skam. Vi brukar alltid ha bra målvaklter, men dock. Att då dessutom – som världens bästa målvakt – få konkurrens i Elitserien känns kanske lite märkligt och att få det av ytterligare en AIK:are, det måste vara något utöver det vanliga.

Nu undrar säkert många om jag drömmer eller hittar på men si, det gör jag inte. Bara att kolla statistiken för målvakterna i Elitserien den här säsongen.

Frederik Andersen borde ju vara den bästa och det kanske stämmer på sitt sätt med tanke på att han har en räddningsprocent på 94.21 men det räcker inte i det här fallet. Det finns en målvakt som är bättre.

Elitseriens bästa / Jesper Zerman

NIKLAS LUNDSTRÖM är för närvarande BÄSTE målvakt i Elitserien. Jo så är det. Bara att läsa statistiken och statistiken ljuger aldrig, det vet ni väl. Niklas Lundström har en räddningsprocent på 95.77. Sug på den ni!

¤¤¤¤¤

Sen kan jag informera att våra juniorer, ja för all del all vår ungdomsishockey och damlaget, inte spelar på Ritorp längre. Den nya arenan – kalla det vad ni vill – är Ulriksdals IP och AIK kommer att husera i hall 1. Ett litet tips så där i all välmening så att ni inte hamnar fel när ni ska följa juniorernas frammarsch mot SM-Guldet.

¤¤¤¤¤

Markus ”Mackan” Svensson gjorde förresten igår en ypperlig match emot Luleå. Att ha tre riktigt bra målvakter i laget kommer att vara otroligt viktigt framöver i slutspelet och det känns rätt bra att slippa höra; -”Jamen hade ni inte haft……..”

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, Elitserien och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Världens bästa har konkurrens

 1. Cartman skriver:

  Varför flera namn på samma hall?!?

  • Webmaster skriver:

   Ericson Globe arena ? Nytt namn där med !! Måhända ulriksdals konståkningsklubb pumpat in stålar för att få namnet på anläggningen … Eller inte !

 2. Jacob skriver:

  Inte för att vara dryg här, men du inser att Ritorp ÄR Ulriksdal? Man har dock byggt ut och har nu två innerinkar – och om jag fattat rätt ska även uterinken byggas in.

Kommentarsfältet är stängt.