Lite bättre förutsättningar

Gozzi vet vad som gäller / Jesper Zerman

Öppen träning på Hovet och lite surr och information med och av Gozzi är en rätt okej början på en lördag.

Vet inte riktigt hur många som var på plats men helt okej med tanke på den tidiga timmen en lördag. Gozzi berättade om läget i truppen och det kan bara konstateras att de flesta spelarna är på väg tillbaka.

Josh MacNevin är tillbaka / Jesper Zerman

I morgon mot Timrå så är #44 MacNevin, #18 McDonell och #14 tillbaka. MacNevin är helt frisk och kry medan Rudslätt faktiskt fortfarande äter penecillin för streptokocker = halfluss men han kör.

Både Salle och Sandberg körde idag på is men höll mest på för sig själva med lite teknikövningar och Salle körde race mot klockan som Persson höll i sin hand. Kan säga att det går ruggigt snabbt när Salle kör. Vi diskuterade detta lite och Salle har ju sagt att Bång är snabbare och vi kan hålla med till viss del men det är en liten skillnad. Bång är ursnabb från stillastående till att få upp maxfart medan Sallen är grymt snabb över hela isen.

Kul i alla fall att se deras övningar och jag tror inte att det dröjer länge innan någon av dessa är tillbaka. Fredrik Carlsson har man ingen direkt tidsprognos på och med tanke på att det är AC-leden så måste den helst läka till 100 procent enligt Gozzi för det går inte att köra halvskadad med en sådan skada.

Fredrik Svensson, ja han tränar inte ens med laget så man kan ju fråga sig när han kommer tillbaka. Inget nämnt i alla fall.

Daniel Bång är sjuk och snart åter igen.

AIK kommer i morgon att ta upp Janmark igen. Idag körde Nordström, DK och Janmark tillsammans i en kedja och det såg helt okej ut.

Filip Windlert är också med och nu hoppas jag att han får riktigt bra med speltid med tanke på hur han spelade i derbyt tidigare. Dessutom så är Windlert en helt okej straffläggare, bara så ni vet.

Gäller att träna defensiv / Jesper Zerman

Vi frågade om det kunde finnas någon som helst underskattning från laget mot Timrå och om dom hade pratat om det inom laget, men något sådant har dom inte ens pratat om. Alla vet att Timrå har allt och ingenting att spela för, så dom lär köra på och det vet spelarna. Det gäller att fortsätta spela som laget har gjort den senaste tiden och att bli lite tuffare framför mål. Timrås defensiv är kanske inte den bästa och det ska utnyttjas till fullo.

Känns i alla fall rätt bra att förutsättningarna är lite bättre än vad dom var senast mot FBK. Av åtta spelare borta då, så är det ju bara fem nu!

¤¤¤¤¤

Jag kunde inte låta bli att fråga om AIK tänker anmäla Christian Berglund för tacklingen på Fredrik Carlsson. Svaret kom att dom hade diskuterat detta, men att FBK möter våra antagonister om slutspelsplatsen och då kan Berglund behövas. Jag tycker det är bedrövligt illa men dom kanske har rätt, vad vet jag. Hade det varit någon stake i dessa domare så hade dom anmält i efterhand efterson Berglunds tackling är identiskt med den som Abbott delade ut mot Lundh i HV. Abbott fick fem matchers avstängning varvid två blev böter. Börjar undra om det faktiskt inte är så att vissa lag klarar sig bättre undan än andra.

¤¤¤¤¤

Gozzi berättade också att Växjö är ett lag som är ute på marknaden och höjer lönerna rätt duktigt i Eliterien och att det blir lite svårare med spelare, men som han även sa; -”Det finns spelare som inte väljer den vägen ändå, utan som har andra värderingar, vilket vi ska vara glada för”.

Det verkade som att det kommer bytas ut ca fyra spelare eller nåt. Rätt osäkert eftersom Gozzi är tyst som en mussla när det gäller värvningar vilket är helt rätt. Man får gå på sin egen känsla bara. Det viktiga med värningar skulle i alla fall vara, att om det kommer in spelare, så ska dom vara bättre än dom som lämnar, men framför allt, dom ska vara utvecklingsbara, vilket Gozzi tryckte lite extra på.

¤¤¤¤¤

Sen kan man ju hoppas – eller rättare sagt – jag kräver att det ska vara hur mycket folk som helst på Hovet i morgon. Gick det bra att strunta i derbyt, så ska alla som slöt upp till denna ”bojkott” och som lovade dyrt och heligt att dom skulle gå på resterande matcher verkligen masar sig till Hovet nu också. En av det viktigaste matcherna för säsongen spelas nämligen där klockan 16.00!

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, Elitserien, J20 och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.