Hörde jag Viktor Fasth?

AIK:s nya stormålvakt? / Jesper Zerman

Nu borde väl alla experter och de som inte har en susning överhuvudtaget lägga ner sitt tjatande om Viktor Fasth och att det är Fasth som är AIK. AIK är mycket mer än ”bara” en spelare och det har laget bevisat nu.

Att AIK satsar rätt börjar väl bli rätt uppenbart nu. Man förköper sig inte på dyra utlänningar eller tar in kreti och pleti utan man satsar stenhårt på egna produkter plus lite toppning – läs två spelare. Nu har ett gäng egna spelare visat att de håller i Elitserien och trenden håller i sig.

Niklas Lundström fick även stå mot Linköping efter sin succé mot Dif. Det är inget annat än helt galet egentligen att han faktiskt klarar denna press. Det är ju lite skillnad att åka in på ett tomt Globen i en bortamatch mot att kliva in på Hovet i en hemmamatch. Pressen att faktiskt stå där hela tiden och vara mentalt vaken. Lundström har ju inte direkt någonstans att gömma sig – som en utespelare kan göra om det går åt h-ve – han måste ju var med hela tiden och att spela hemma på Hovet – med det tryck som det var på läktarna igår – det måste ha varit jobbigt även om jag tror att det måste kännas så otroligt skönt att få ett kvitto på att allt slit lönar sig.

Niklas Lundström, du har vunnit alla AIK:ares hjärtan.

¤¤¤¤¤

Att Viktor Fasth är AIK borde alla experter vara ense om att det är direkt felaktigt. Detta har vi AIK:are hela tiden vetat om, men nu är det faktiskt bevisat också. Det snackas så jäkla mycket om Fasth hit och Fasth dit, men kan man inte se längre än så, ja då har man fasen problem.

Självklart så känns det som att det ligger väldigt mycket avundsjuka bakom alltihop för vilket lag skulle inte vilja ha en målvakt som Viktor Fasth, men vad många verkar missa är att det faktiskt är ett lag bakom segrar.

Jag undrar bara vilket lag som inte skulle vilja ha en  målvakt som står emot när det blåser kallt och som kan rädda ett lag som inte får ihop det i vissa matcher? Det laget finns inte men är det inte bevisat nog nu att AIK är mer än Viktor Fasth, hur mycket vi än älskar honom, för det gör vi. Tre målvakter och tre vinster i derbyna. Det räcker så!

¤¤¤¤¤

 AIK ÄR BÄST I STAN och det kan INGEN ta ifrån oss. Vi är bättre på alla håll och kanter, för statistiken den ljuger inte.

Robert Rosén leder poängligan med 52 poäng. Bäste Djurgårdare hittar vi på 22 plats med 30 poäng. Robert Rosén leder assistligan32 assist. Bäste Djurgårdare, 22:a med 20 assist. Richard Gynge leder skytteligan med 22 mål, två mål före Robert Rosén och bäste Djurgårdare, ja honom hittar vi på 25:e plats med 11 mål.

Dick Tärnström har gjort 25 poäng och ligger på fjärde plats bland backarna. Kyle Klubertanz är bäste (?!) back i Dif och har skrapat ihop 19 poäng.

Christian Sandberg har vunnit 55.76% av sina tekningar. Bäste Djurgårdare är Ottosson som har lyckats vinna 54.09% av sina.

AIK ligger femma i powerplayligan och Djurgården elva!

AIK ligger tre i boxplayligan och Djurgården tia!

Ja så här kan man hålla på rätt länge och det känns som att vi inte behöver bevisa ett smack egentligen. AIK har gjort näst flest mål i Elitserien så här långt (Brynäs har gjort ett mål mer) och gör man mål så kommer man rätt långt. Det räcker liksom att göra fler mål än vad man släpper in, oavsett vem som står i målet.

Robert Rosén måste bli nominerad till Guldpucken / Jesper Zerman

När blir Robert Rosén nominerad till guldpucken?

Oscar Steen, en av det viktigaste spelarna / Jesper Zerman

Sist men absolut inte minst, OSCAR STEEN! Men fatta vilken spelare det är. Han jobbar alltid i skymundan men är så otroligt viktig för laget. En av mina absoluta favortispelare sedan förra säsongen. En spelare som aldrig får det stora rubrikerna men som ALLTID gör sitt jobb.

Jag minns när Steen var hemma och inväntade det första barnet. Vårt spel bara försvann ut i tomma intet. Ingen som höll i puck, ingen framspelare, ingen defensiv jätte, ja det var mycket som försvann med Steen då och det är vid sådana tillfällen man verkligen förstår hur viktig Oscar Steen är för laget. I skymundan av Robert Rosén och Richard Gynge så ligger Oscar Steen trea i den interna poängligan och förra säsongen VANN Oscar Steen densamma. Hur många noterade det egentligen?

Av många viktiga spelare i laget så är Oscar Steen en av de absolut viktigaste!

Laget AIK! Laget är viktigare än jaget! / Jesper Zerman

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, AIK, Elitserien, J20 och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hörde jag Viktor Fasth?

  1. Eddie skriver:

    Nästan så att janne banan, rosen och ”krita en femma” hade kunnat bli bra hockeyspelare om de lirat i samma lag som Fasth, så bra är Fasth!

  2. Eddie skriver:

    Viktor Fasth satt på läktaren, därför vann vi.
    Alla andra i laget är bara bifigurer, varken Rosén eller Gynge hade varit med i några skytte, assist eller poängligor om vi inte haft Fasth i laget.
    Han är så bra att det räcker med att står med som spelare för laget, han behöver inte ens spela!

Kommentarsfältet är stängt.