Sluta svamla nu Agdur!

Christian Agdur , hur ska du ha det?

Börjar bli väldigt trött på allt svammel om derbyt nu från polishåll. Håll er till sanningen i stället för att ändra era ”anledningar” till varför ni är där och stå för det ni har gjort.

Nu går polischefen Christian Agdur ut med att dom har tröttnat på allt våld, knark och fylla som är på matcherna och därför har toleransnivån sjunkit hos polisen. Jag undrar då lite stillsamt även om det kokar i mig; -Har dom verkligen varit på några matcher den senaste tiden?

Det verkar faktiskt inte så. Efter derbyt den 22 december 2010 så har det inte varit tillstymmelse till bråk och framför allt inte på läktarplats. Efter detta derby så var ALLA överens om att det skulle vara fester i och med derbymatcherna och svaret kom med, roliga matcher, bra tryck på läktarna och inget bråk.

Efter det som hände den 26 januari så har Christian Agdur med en åsnas envishet gått ut med att trapporna måste vara tomma och att det handlade om brandsäkerheten och det var därför dom gick in på läktaren. Han har inte berättat varför polisen gick till våldsam attack mot publiken ute i entréhallen men antagligen måste det ha haft att göra med att publiken faktiskt skulle in på läktaren, något annat kan inte jag komma på. Vi pratar nu alltså om helt vanlig publik som vill in och se matchen.

Folk som blir förnedrade och blir inlåsta i en pub med ett enda alternativ; -”Går du ut härifrån så är det hemgång”. Folk som inte kan gå in på en toalett utan att ha en polis vid sidan om sig och som kräver kissprov. Detta plus alla batongslag som utdelades mot vanligt folk för att man helt enkelt hade betalt dyra pengar för att gå och se sitt favoritlag mot den störste antagonisten som finns, eller ska man skriva, fanns!

Om inte media uppfattar Agdurs svängande med anledningarna nu, så kommer dom aldrig att göra det. Jag är så oerhört trött på att höra denna man vrida på hans sanningar om och om igen och att han aldrig blir ifrågasatt.

Jag vill veta varför Christian Agdur först går ut med att brandsäkerheten var prio ett, sen går han ut med att det är för mycket våld (även om det inte har varit bråk sedan 2010) och varför det helt plötsligt handlar om knark och fylla? Jag får inte ihop hans resonemang.

Skulle polisen göra samma hårdföra polisinsats nere på Stureplan en lördagskväll så ska ni se att deras statistik som dom har fått till på derbymatcherna när det gäller knark kommer se ut som en droppe i havet. Fabricerade siffror är kanske bra för polisen, men trovärdigheten för deras arbete är precis noll.

Det är helt okej med poliser på plats – och som verkligen är där för rätt sak – men som Billger skriver i sin krönika Ett ödesderby för tre parter – idag i SvD, någon måtta får det faktiskt vara. Vill aldrig mer se hormonstinna polismän gå till attack mot allt och alla och så länge det finns bevis för detta och Agdur sitter med skygglappar på så kommer trovärdigheten och min respekt för polisen vara lika med – ingenting.

Jag klarar helt enkelt inte av människor som ljuger och dessutom sitter i en sådan position som en polischef gör. Att ljuga för medborgarna om vad som verkligen hänt och på detta sätt försöka skapa en massiv opionion mot vanlig publik är en skam för rättsväsendet i Sverige.

Nu går till och med polisen ut att väldigt många poliser enkomt ska vara på derbyt för att twittra! Ja ni läser rätt. Poliser ska alltså vara på derbyt och twittra. Det är vad vi skattebetalare får för våra skattepengar, men jag lovar, det kommer att bli twittrande från två håll.

Är så trött på deras lögner nu och någonstans måste detta få ett stopp.

¤¤¤¤¤

Det är vår klubb och vårt ansvar att hjälpa klubben när det stormar, till och med när vi inte är på plats. Nu ser vi till att hjälpa AIK ekonomiskt och skänker 20 kronor till vår älskade klubb för varje mål som görs mot lillebror. Har du inte råd med 20 kronor per mål uppskattar AIK även en mindre summa.

Sätt gärna in pengar på BG 479 68 19 och märk ”Derby”.

¤¤¤¤¤

Jag vågar knappt skriva om matchen för den är så viktig för båda lagen men som Roger Melin sa igår till Hockeykanalen, ”kanske har vi en liten fördel med tanke på att vi inte brukar ha mycket publik”. Låter kanske inte direkt kul med lite publik, men jag tror att det ligger något i det.

Vi spelar inte under någon direkt press men det gör dif. Dom har precis all press på sig och skulle det bli förlust för dom ikväll, ja då är det antagligen rejäl panik.

Får AIK ihop defensiven som vi vet att dom kan spela ja, då vinner vi. Spelar dom som mot HV, ja då kan det blir riktigt tufft, men jag avslutar med kloka ord från vår lagkapten:

”Jag tar hellre stryk med 3-2 i inbördes möten mot dif än att vara efter dom i tabellen”

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i AIK, Derby, Elitserien och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sluta svamla nu Agdur!

 1. Micke C, Partille skriver:

  Det blev lite fel vid sändningen.

 2. Mi' skriver:

  Förbannat bra skrivet, följer så gott det går (både dig och självklart AIK) från ett kallt göteborg.

 3. Drogfripolis! skriver:

  Om klubbarna är tvungna till att betala för polisövervakningen på idrottsarrangemangen, skall de också kunna ställa vissa krav på polisen, krav som skall ingå i den redan så dyra fakturan!
  Polis som som står inne på arenan måste ha lämnat sitt vapen på polisstationen.
  Det är en fara för allmänheten med en kraftigt överbeväpnad polis, påtänd på anabola och effedrin. (Det tom. stinker effedrin om dem)
  Går det ej att ordna med en vapenfri polis, så krävs det obligatoriska urinprover på den väpnade styrka som skall ingå i alla idrottsarrangemang, anordnade av stockholmslagen!
  Risken finns att det är fler poliser än huliganer som åker fast för narkotikabrott, om nu urinproven tas på rätt personer!

  En vapenfritt idrottsarrangemang TACK

 4. Ping: Anonym

Kommentarsfältet är stängt.