En annorlunda match på Globen

Bengaler på match?

Det är rätt otroligt egentligen att AIK kan stoltsera med tre spelare i Tre Kronor med tanke på vår resa. Det är väl en utveckling som ingen trodde var möjligt för en sisådär åtta år sedan.

Igår fick jag och min väninna möjligheten att se dessa spelare live på Globen. I och för sig var det mer som ett stort barnkalas, så den där hockeystämningen som vi är vana med, den uteblev. Visst var det kul att se våra killar göra helt okej ifrån sig, eller helt okej förresten, Viktor Fasth i målet, say no more, men ni förstår säkert vad jag menar.

Vi kom till matchen iklädda vår vackra AIK-tröjor. #13 Monir Kalgoum och #24 Joakim Millqvists bortatröjor dagen till ära, från den tiden vi harvade där nere i de lägre divisionerna. Vi var säkert de populäraste tjejerna i hela området för … guuud vad folk stirrade och det kan ju inte bero på något annat än att vi var otroligt snygga.

Vid entré 6 så står två poliser ”uppställda” och jag lovar, deras blickar hade inget med att göra att dom tyckte vi var snygga utan mer… oh oh, vad ska hända nu då. Väl inne när vi ska visa upp biljetterna så kommer samma poliser rusande i full kareta och vi bara tittade på varanda och sa; -”Jaha, nu ska dom in och förvarna resten av ligan också”

Har nog aldrig hört så många nämna AIK, förutom då när man har varit på bortamatcher eller egen hemmamatch. Varenda kotte pratade AIK med ett litet darr på rösten för jag lovar, det var bönder på Globen, massor av bönder.

Jocke Nordström och Patrik Nemeth var på plats och hade fått i uppgift att vara med på bilder tillsammans med de som ville.. Det var Loriann och jag och ALLA barnen. Kul som fasen hade vi i alla fall när vi fotades tillsammans med Jocke Nordström.

Var faktiskt lite skönt att få prata med Jocke om det kommande derbyt och att vi ber om ursäkt för att det kommer dåligt med folk men förklarade även varför och det verkar som att spelarna har förstått hur jäkla illa vi blev behandlade.

Nåväl, vid matchstart så var det att pallra sig in till sina platser och det var precis som att komma in till ett GIANT BARNKALAS. Herrejesus vad med ungar. Ni ska bara veta hur mycket jag saknade klacken, för den ljudnivå som var på Globen när alla dessa ungar satte igång, den var av höga c-stuket och totalt genomskärande. Inga basröster där inte.

Jag blev faktiskt lite förvånad att inte spelet gick i högre tempo än vad det gjorde. Däremot var det snabba pass och framförallt så var passen stenhårda. Det var nog den stora skillnaden mellan att se på TV och live. Att se Tre Kronor live i en seconhandturnering är väl sådär, men oavsett så var det lite roligt i alla fall, det medger jag.

När vi nu ändå var där, så ville vi självklart kolla att gångarna var rena från folk, vilket det var sisådär med. Det gick en maskot i trapporna mest hela tiden och ni kan ju tänka er vart ungarna befann sig då, exakt, I TRAPPORNA. Förmodligen så är det skillnad på vem som är arrangör och att det helt olika regler vad som gäller säkerhet och brandsäkerhet när det är Svenska Hockeyförbundet som är arrangör, ja den saken blev ju rätt uppenbar. Det sprang ungar i trapporna och det slängdes grejer på läktaren. Men jag är inte förvånad.

Det går faktiskt till och med bra att ha bengaler inne på arenan. Ja just det, det var ju förbundet som arrangerade nu och då är det organiserat.

Även om vi blev lite sugna på att gå ta en öl så insåg vi att läsk passade så mycket bättre. Är man på barnkalas så är man liksom.

Det ska väl sägas att vi klarade oss helskinnade hela matchen utan att bli attackerade av barnfamiljer men vi kunde ha blivit träffade av en ”kanon” som sköt iväg matchtröjor, bara ren tur där. Ska man verkligen behöva ha hjälm på läktaren också, som säkerhet menar jag.

Nä nu längtar jag till matchen i morgon så jag får uppleva ordentligt drag på läktaren med stämmor som är bra mycket lägre än tonen C. Jag längtar efter att få se våra spelare skrinna in på isen och att vi verkligen ger dom en derbystämning. Dom är värda det, även om derbymatchen spelas på torsdag.

¤¤¤¤¤

Jag vill passa på att framför ett stort tack till Fredrik Steen och hans blogg Hockeytankar för biljetter till matchen.

Till sist bjuder jag er på lite bilder på Tobias Viklund, Robert Rosén och Viktor Fasth i Tre Kronortröjor. Stort tack till Magnus Liljegren för bilder och ett tips är att ni kikar in på hans fotosida.

Tobias Viklund

 
 

Robert Rosén

 

Viktor Fasth

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i Tre Kronor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.