Letar efter små glädjeämnen

Tur att trapporna var tomma på Ritorp / Klabbe

Det som hände i torsdags sitter som fastnitat i hjärtat. Jag vill liksom bara att det ska försvinna. Vill inte ha det där. Jag vill hitta tillbaka till den där glädjen med hockeyn igen och i helgen gjorde jag ett tappert försök.

Var nere på Ritorp fredag, lördag och söndag för att försöka glömma bort allt som hänt under derbyt men det spelar ingen roll vart man än vänder sig, alla har samma uppfattning om den polisbrutalitet som utspelade sig på Globen den 26 januari 2011.

Det är svårt att smälta och det kommer att ta lång tid om det överhuvudtaget kommer att gå över. Det som gör hela saken lite värre är att AIK inte gick ut på ett kraftfullt sätt och tog avstånd från ALLT det som polisen faktiskt gjorde mot vanliga supportrar. Det om något är helt otroligt svagt. AIK har inget att skylla på. AIK har fått material via mail med både bilder, filmer från supportrar och där NÅGON BORDE ha uppfattat vidden av det hela och det om något gör väldigt många upprörda.

Det som också gör mig upprörd är att man – även om det är helg – inte inser hur supportrar mår och att man då inte går ut med ett förtydligande till där man verkligen ber om ursäkt för att det första förtydligandet blev lite av en plump i protokollet. Eller är det så att AIK inte fattar vidden av det hela? Gör man inte det, då blir jag fanimig mörkrädd.

Ett stort TACK i alla fall till Anders Gozzi som vågade ta supportrarna i försvar. Det om något är stort och det ligger inte ens på hans bord att göra det, men han valde att göra det och det är stort men för mig räcker det inte utan det är RÄTT personer som ska göra det!

Vi är många som känner precis likadant och här är ytterligare bevis på detta

Nu låter jag AIK-Alliansen sköta allt framöver och det första beslut dom tog var att INTE fortsätta något som helst samarbete med polisen! Jag fattar liksom inte varför polisen gör det här NU, när det har kommunicerats och varit hur bra som helst under en mycket lång tid.

Jag tackar er i styrande ställning hos polisen för att ni hellre för krig med supportrar än att fortsätter en mycket bra dialog och sen skyller på att några trappor i en arena ska vara fria. Vad säger Brandskyddsmyndigheten om att ni stänger av trappor och utgångar? Känns inte som en smart grej om man nu ska verka för bra utrymningsvägar!

Tack återigen för att  ni i polisen,  SAMVERKADE så att allt gick käpprätt åt helvete!

¤¤¤¤¤

Nåväl jag försöker som sagt hitta små glädjeämnen och ett av dessa är i alla fall J20 den här helgen. I fredags vann laget mot Frölunda med 4-1. Fantastisk att se dessa killar som öser på utan att tveka och man ägde matchen totalt. Lite trist att Niklas Lundström inte fick möjligheten att hålla nollan men lite okoncentration så smäller det till.

I lördags slarvade man bort en seger. Linköping tog ledningen men det var ändå AIK som var det bättre laget. Joakim Thelin gör två riktigt snygga mål och AIK har ledningen fram till det är knappa fem minuter kvar. Då börjas det slarvas ordentligt i egen zon. Att lägga ut pucken ur zon och spela enkelt, det var helt bortblåst vilket gör att LHC både kan kvittera och sätta dit pucken som gav LHC vinsten. Riktigt synd för AIK borde haft tre poäng i den matchen.

Idag blev det lite halvstressigt eftersom det var Öppen träning på Hovet och där ett 40-tal personer lyssnade på Roger Melin och fick ställa lite frågor. Det som jag var mest intresserad av var han ansåg om J20-laget och det som är riktigt kul nu är att fler har fått upp ögonen för killarna.

Roger Melin berömde väldigt många i laget och det som kan kännas lite tungt är att många av dom faktiskt är sistaårsjuniorer vilket känns mindre bra faktiskt. Självklart är det bra att dom växer till sig men man vill ju gärna se ett gäng av dessa killar i A-laget och steget mellan J20 och Elitserien är rätt stort. Bara att hoppas att man hittar en ny klubb till dessa killar eller att det blir som några av föräldrarna trodde, att dom utökar antalet överåriga i J20 till fem i stället för som nu, två!

En spelare som förmodligen kommer att få chansen på tisdag är Joakim Thelin. Roger Melin vågar satsa på våra juniorer och man kan då förstå att det är roligt att spela hockey när man vet att möjligheterna finns att ta klivet upp.

Dagens match var verkligen rolig. HV71 stod som motståndare och det är ett riktigt bra lag. Det som var lite extra kul med HV var att Filip Sandberg var med. Ja inte kul att se honom i HV-tröja men att se honom på isen. Han är hur bra som helst och jag hoppas att han börjar längta hem till sin klubb snart igen. Sandberg är född 94 så han har ett antal år kvar men som sagt, han spelar redan i J20 så där borde AIK kunna trycka på lite med tanke på den fina juniorverksamhet vi har idag.

Jag missade tyvärr de första 15 minutrarna men hörde att AIK bosatte sig i HV:s zon och där AIK tog ledningen genom Niklas Lindmark efter 2:38. HV kvitterade och perioden slutade oavgjort. I andra perioden ägde fortfarande AIK mycket av spelet men defensiven var lite rörig igen men tack vare enormt skickliga spelare så tog AIK tag i taktpinnen i alla fall genom Rasmus Palm som från i princip ingen vinkel alls sätta 2-1.

I tredje perioden så kvitterade HV efter dryga fyra minuter men AIK svarade rätt snabbt och Mattias Janmark såg till att AIK tog ledningen igen. Sen kom raset, ja det vi trodde skulle bli ett ras. HV kvitterar för att strax därefter även ta ledningen med 3-4. Men det här laget är det något speciellt med, för skam den som ger sig. Efter ett mönsteranfall så kan Michael Söderberg sätta kvitteringen och avslutningsvis så sätter Joakim Thelin vinstpucken bakom Jonas Gunnarsson när matchuret står på 59:07. HV tar ut målvakten för att försöka kvittera men AIK fredar sig bra och tar tre oerhört viktiga poäng och är i och med denna vinst, serieledare, men med en match mer spelad än vad tvåan (HV) och trean (Rögle) i tabellen.

En sak som jag tänker väldigt ofta på när det gäller juniorhockey är att det skriks så in i h-e från motståndarnas bås när dom gör mål. Jag tror aldrig jag har hört AIK:s spelare hålla på att skrika och gorma som andra lag gör. Visst det slås lite med klubborna i sargen när laget har gjort mål, men detta skrikande, det är för mig bara väldigt ovärdigt.

Tack AIK för att ni visar respekt för motståndarna och att ni visar att man kan vinna matcher utan att låta som ett gäng tjejer i tonåren när ni har gjort mål. Det räcker så bra med att motståndarna gör det.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Foto: Magnus Neck

Det här helt galet. Polisen har bestämt sig för att tömma Globen på betalande supportrar!

 

Edit: Efter att Victor Capell gett mig bra information så har jag ändrat i mitt inlägg. Rätt ska vara rätt och har jag skrivit om fel person så är jag inte sämre än att jag kan ändra mig. Tack Victor för påpekandet. /M

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i AIK, Allmänt, J20, Match och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Letar efter små glädjeämnen

 1. Victor Capel skriver:

  Hej Marie

  Jag tror inte att anledningen stavas Björn Eriksson.

  Det av två anledningar:

  1. Han har inte den makten. Hans uttalande uppfattade jag som mer generellt, att polisen inte ska backa om dom blir attackerade. Det är fullt korrekt ur en polisiär synvinkel och vi kommer aldrig att nå till en situation där polisen INTE svarar på attack. Det är i grunden bra.

  Det ska dock inte ses som ett rättfärdigande för att polisen börjar attackera, vilket är fallet här. Björn borde möjligtvis hållt tyst när han inte visste vad fallet gällde, men han hade inte i sak fel.

  Vidare är har ju inte BE mer med det här att göra än att han tillträdde som ledare för den utredning som regeringen beställt som ska se över lagarna kring idrottsarrangemang efter att Per Unkél, den ursprungliga utredaren, gick bort i höstas. Han har alltså inte suttit på sin post, som inte har med polisen att göra hur som helst, mer än någon månad.

  2. Jag sitter med i den grupp samverkansgrupp på mandat av SFSU, Svenska FotbollssupporterUnionen, som BE och innan dess Per Unkel arbetar med i den här utredningen, vilket betyder att jag pratat en hel del med Björn. Jag tror absolut inte att det här är så han vill ha det, men han fick en fråga om polisen ska besvara våld med våld och sa ”ja”. Skulle frågan ställts: ”Ska polisen provocera fram våldsamheter genom att skita i sitt uppdrag och börja mäta k*k med supportrar?” (vilket beskriver situationen bättre) är jag helt övertygad om att han skulle svara ”Nej, absolut inte”.

  Vem ska man då skylla på? Mitt hetaste tips är Intendent Isabel Thoren som har ansvaret vid de flesta (om inte alla) derbykommenderingar, tillsammans med länspolismästare Götblad. Förmodligen är folk i Rikspolisstyrelsen också insyltade i den förändring i arbetssätt som polisen helt uppenbart har anammat.

  Jag är precis lika pissed som dig, men ska man peka fingar bör man göra det åt rätt håll. Det är inte rättvist mot Björn att hålla honom, som utredare, ansvarig för polisens organisatoriska, moraliska och attitydsmässiga totalhaveri (som f.ö inte bara gäller vid idrottsarrangemang. Polisen som myndighet borde fan upplösas och göras om helt och hållet). Det är inte heller rättvist att dom som faktiskt har ansvar, vilket är cheferna i polismyndigheten, undslipper det för att vi pekar på Björn.

  Ha det bra, tack för en bra blogg annars.

  MVH

  Victor Capel

Kommentarsfältet är stängt.