Ett stort jävla tack för att NI förstörde…..

Festen uteblev / Jesper Zerman

NI är i det här fallet POLISEN! NI förstörde vår fest. NI förstörde något som hade kunnat bli en otrolig derbyfest, men i stället valde ni att spänna bågen och visa vilka som har makten. TACK SÅ JÄKLA MYCKET FÖR ABSOLUT INGENTING!

Till mitt stora förtret läser jag på twitter den ena journalisten efter den andra gå ut med att det är VÅRT fel. Det är fansens fel att det blev som det blev. Detta är inget annat än kvalificerat SKITSNACK! Ni – förutom vissa undantag – har inte en aning om vad som hände utan ni tror blint på det som poliserna säger eller den fabricerande sanningen som dom använder sig utav.

¤¤¤¤¤

För att ta det från början, så var allt hur lugnt som helst. Massvis med folk vallfärdade till Globen för att uppleva dessa 2,5 timmarna av skräck och ångest som jag skrev om tidigare. Allt började hur lugnt som helst och folk strömmade till. Själv gick jag in och tog min plats i klacken när jag efter en stund ser hur oroligt det blir på difs läktare och där polisen fullkomligt bara trycker ner supportrarna neråt mot nedre delen av läktaren. När fansen till slut känner sig manade så trycker dom – av rätt naturliga skäl – tillbaka polisen och vad händer? Jo då knuffar polisen helt sonika ner folk på läktaren, som ramlar över stolar och förmodligen slår sig rätt duktigt, till absolut ingen nytta alls.

I samma stund behöver jag uppsöka damernas vilket i sin tur kommer att följas av ett maktmissbruk utan dess like. Har varit med om rätt mycket och en av det värsta upplevelserna jag har haft var min resa till Göreborg i somras, men det här tar tamigtusan priset.

När jag kommer ut från läktaren så är det massvis med poliser och OBS, OBSERVERA nu helt vanliga supportrar. Helt plötsligt får polisen för sig att dom ska spärra en ingång till läktaren. Allt har varit hur lugnt som helst och helt plötsligt så får man bara för sig att: -HÄR ÄR DET STOPP! Det är ju som att bjuda små barn på godis.

Jag försöker prata med en kvinnlig polis där jag frågar vad det är som händer. Hon förklarar för mig att det gäller vår säkerhet och att det är stökigt på läktaren! Detta är ren och skär lögn. Det är hur lugnt som helst på läktaren men däremot så blir det av naturliga skäl jäkligt irriterat utanför läktaren när folk inte ens kommer in på densamma.

Jag försöker förklara för henne att det enda ni gör just nu är att skapa problem. Ingen är här för att bråka men ni provocerar fram bråk med ert beteende. När folk till slut ruttnar fullständigt på polisens beteende så trycker man på för att komma in på läktaren varvid denna poliskvinna drar sin teleskopbatong. Vad hon inte kollar för ett ögonblick är vart hon har folket runt omkring sig. Jag kan säga att jag var en hårsmån att få ett ben avslaget av denna batong. Jag har världens tur och batongen tar på min sko i stället. När jag frågar andra polismän efter hennes tjänstenummer så vägrar dom att uppge detta vilket i sin tur är tjänstefel.

Vad händer, jo ett jäkla bråk och tjafs uppstår som ALDRIG hade behövt att hända. Polisen ville markera och dom gjorde det mot helt vanliga supportrar och det beteendet som polisen hade ikväll är helt förkastligt.

Att en person som Niklas Wikegård sitter och fördömer oss supportrar är helt uppåt väggarna galet. Att Chris Härenstam – som jag faktiskt gillar – också är helt felunderättad gör mig oerhört ledsen medan Marie Hallman och Tomas Ros har fattat hela situationen korrekt. Hallman såg vad som hände – till viss del i alla fall – och förstår inte heller polisens agerande. En annan journalist – Malin Wahlberg på Sportbladet – skriver att supportrar slogs med polisen på läktaren? Det säger även en kommentator på Canal+. Vilken läktare och vilka supportrar slogs med varandra?  Det vore någongång på tiden om ni bad oss vanliga supportar om ursäkt för det var vi som blev drabbade och INGEN jag menar verkligen INGEN kan skylla på FB eller andra killar den här gången. Försöka duger, men den här gången ska INGEN skylla ifrån sig på några som inget gjort. Det om något är bara rena och skära undanflykter.

En sak till Niklas Wikegård. Innan du så snabbt fördömer saker och ting så vore det rätt bra om du tänkte lite först innan käften glappade. Ibland går det lite för fort för dig att försöka skaffa dig pluspoäng hos folk och ibland är du så helt fel ute att du tappar respekt hos ”vanliga” supportrar med dina uttalanden. Tänk först, prata sen, eller försök att leva efter ordspråket: ”Säg inte högt vad du tänker utan tänk på vad du säger”.

¤¤¤¤¤

Det har varit fem derbyn som har varit befriande från bråk och allt har varit den där festen media pratar om. NU förstörde polisen den genom att innan derbyt göra klart att: -”Vi ska in på läktaren för att fansen ska veta att vi finns där och bli bekväma med detta”!! Jävla idioti. Vi vill inte ha är där! Det är VÅR LÄKTARE och ni har INGET, absolut INGET där att göra, FATTA DET!

Det är VÅR läktare / Jesper Zerman

AIK betalar en sjuhelsikes massa pengar för att NI – poliser – ska vara på plats. Sköt då ert jobb men tala inte om för oss att det är ni som bestämmer. Hade ni gjort som ni gjort tidigare, hållt er i skymundan, ingripit när det varit befogat, så okej, men det ni gjorde ikväll är enbart MAKTMISSBRUK.

Nu stängde NI in folk på en pub vilket gjorde att betalande supportrar missade nästan en hel period. Helt vanliga supportrar. Ni spräckte skallen på en av mina väninnors granne som är en av de snällaste som finns. Jag hoppas ni är jäklkigt nöjda över ert beteende. VI ÄR DET INTE!

¤¤¤¤¤

Jag har tidigare alltid haft någon slags respekt för polisen, men efter ikväll är den respekten totalt tillintetgjord. Ni raserade ALLT.  När jag i periodpausen pratar med en ordningsvakt så känner jag hur ett par ögon borrar sig in i mig varvid jag frågar poliskvinnan som står och tokstirrar på mig vad som är fel. Hon svarar mig: ”-Du verkar lite upprörd så jag undrade bara”. Förklarade för henne att jag var upprörd över deras beteende varvid hon försökte jämföra deras insats under kvällen med att jag skulle anmäla någon för stöld och att jag då behövde henne!!! -”Men hallå, hur kan du ens jämföra dessa grejer, vi är på en hockeymatch och dessutom så betalar AIK för att ni ska vara här” svarade jag och för den delen, vart är du när jag behöver dig?

Hon frågade mig självklart om jag verkligen ville se klart matchen och jag svarade henne väldigt sanningsenligt att det fasen kvittade en kväll som denna och att jag lika gärna kan se matchen hemma, på grund av henne och resten av polismakten. Hon sa inget mer och jag klev ner läktaren igen.

Vad som även ska nämnas var att båda klackarna lämnade läktaren som en protest mot polisen. Ingen ville ha dom på läktaren och dom behövdes inte ens där. När dom till slut fattade galoppen så byttes polisen ut mot ordningsvakter.

VEM är det som bestämmer detta att polisen ska in på läktarna? VEM?! Den personen kan inte ha alla hästar hemma, den saken är ju rätt säker. fick höra att det var någon Länspolismästare långtbortfrånstan som ville visa musklerna. Det är aldrig bråk eller tjafs och att skylla på att det går sönder en stol eller liknande är ju bara så otroligt korkat att man blir mörkrädd. ”Man säger att det handlar om brandskydd etc. Ja inte fasen blir det bättre för att kravallutrustad polis ställer sig i vägen ifall det börjar brinna.

¤¤¤¤¤

I stället för att fabricera sanningen så borde polisen gå ut med en dementi om vad som hänt och framförallt, tala om vems felet var! Polisen förstörde en derbyfest och det var VI i AIK som fick betala för deras maktmissbruk.

Tack Salle för två poäng / Jesper Zerman

Tack Salle för de två målen du gav oss ikväll! Nu har spärren släppt och det är bara att köra vidare. Tack AIK för två poäng som borde varit tre, men en sådan här kväll så kvittar det helt plötsligt för polisen gör allt för att ta bort allt hockeyintresse man har.

Lite plåster på såren med två poäng / Jesper Zerman

Annonser

Om Black Indeed

Hockey är min passion. Personliga tankar om hockey i största allmänhet även om AIK alltid är #1.
Det här inlägget postades i A-laget, Derby, Elitserien och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

69 kommentarer till Ett stort jävla tack för att NI förstörde…..

 1. André Nilsson skriver:

  Just sådana här händelser skrämmer skiten ur mig då det känns som hela samhället går mer och mer åt ett fasciststyre för varje år som går. Kanske är lite paranoid men att en polismakt ska få total ansvarsbefrielse låter inte riktigt som ett samhälle jag vill leva i. Nu är det kanske inte så att de används mot politisk opposition men skulle jag vara Reinfeldt skulle jag sätta detta högst på min agenda innan det blir kidnappat och blir en politisk fråga.

  Till Lisa eller vad du nu kallade dig; visst det kanske begicks någon aggressiv handling gentemot polisen men jag såg ingen varken under tiden jag såg matchen eller i någon av de inspelningar man sett i efterhand. Däremot såg man flertalet fall då polisen oprovocerat attackerade civilbefolkningen (använder just detta ord då jag ser ingen skillnad på om det sker i Tripoli, Damascus eller Stockholm, civilbefolkning är detsamma oavsett var du är). Även detta Lisa, att polisen är där och gör samhället en tjänst? Ja det skulle dom göra om de skulle gjort vad de var inhyrda att göra dvs. stävja den aggressiva kulturen på läktarna och hindra förekomsten av våld men det var ju snarare så att de skapade denna stämning själva då inga av idioterna(supporter-grupper =huliganerna) gjorde detta. Det kanske betyder att de gjorde något bra eller så var dom bara så illa att dom inte bråkade med varandra utan försökte bara ta sig därifrån vid liv.

  Vill avsluta med att jag hoppas två saker. Först att nästa derby borde supportrarna verkligen visa att polisen inte ska komma in som en tredje och dominant våldspart. Ex. kör på delade läktare, AIK och DIF stå tillsammans ett derby så kan ni hata varandra nästa gång istället. För det andra hoppas jag mer än något just nu att detta är sista gången man får se något som detta i vårt land, känns nästan lite Ådalen över det hela, annars känns det nästan som ens samhällsplikt att hänga på trångsynta människorna som ”Mackan” representerar.

  Peace!

 2. LK skriver:

  Blev länkad hit efter ha kikat en film på youtube (http://www.youtube.com/watch?v=SVkGJe9E8MA).

  En bra skriven artikel måste jag säga. Och efter ha kikat på youtubeklippet så kanske jag har fått fel inställning om detta ämne. Men rätta mig gärna här ifall jag har fel, det var väl ett bråk mellan två Stockholmsklubbar förra vinter-halvåret som startade hela denna debatt och pratande om hockeyvåldet? En match där det utbröt rent rallarslagsmål på läktarplats mellan två supportergrupper. Jag ser mig själv som att ha en ganska bra och human inställning till våld. Våld löser aldrig några problem. Jag är inte alls uppväxt med denna läktarkultur och tycker det är rent ut sagt töntigt när människor som bara är ute efter att bråka. Gäller INTE bara på idrottsmatcher utan även ute i det verkliga livet.

  Jag tycker också att debatten blir oerhört vinklande, från båda läger. Man måste nånstans sätta sig ner och prata om vad som ska göras, och hur. Vilka åtgärder. Människor som jobbar som Polis är inga övermänniskor och i första hand ska agera som statens långa arm. Att sedan vissa människor som är Poliser utnyttjar sin position och använder det i ett typ av maktmissbruk är väldigt tragiskt och det drabbar hela det svenska samhället. En Polis är som jag sa ingen övermänniska, och dom ska precis vi, alltid värna om deras egen säkerhet. Deras egen säkerhet går alltid först. Ingen tar en kniv i magen, ett slag i ansiktet eller dylikt för sitt jobb.

  Det är som jag försöker framhäva här grovt olyckligt att det blir såhär, men jag kan förstå båda lägren också. Polisen är i detta fall tror jag oerhört less på att folk ska gå på olika matcher för att bråka. Det kostar staten och samhället oerhört mycket pengar och resurser att användas till att förhöja säkerheten på olika idrottsmatcher, för att vissa tycker det är fruktansvärt roligt och adrenalinpumpande att slåss för sitt lag på olika matcher. Det förstör för så oerhört många att matcher avbryts, lagen tvingas betala poliskostnader m.m. för att vissa tycker det är kul att slåss? Jag tror ingen här inne hade velat gå på en match eller dylikt där två supporterklubbar slåss med varandra och bara få veva på varandra tills ingen av dom orkar längre.

  Varför ska barnfamiljer, pensionärer m.m. som lägger ut stora summor pengar på årskort, sittplatser för att heja fram sina lag behöva betala för detta i form utav avbrutna matcher, matcher inför tomma läktare för att några tycker det är roligt att bråka? Nu när jag kollat på youtubeklipp m.m. måste jag säga att Polisen i många fall gör tvivelaktiga ageranden mot supportrar. Man antar folk för att vara bråkstakar, missbrukare m.m. Polisen ska arbeta polisiärt, förutsättningslöst och utan fördomar.

  Jag vill som sagt inte säga att någon har rätt eller fel, jag kan inte säga vad som är rätt eller fel, detta är mina åsikter till detta ämne. Tycker det är fantastiskt att det är två Stockholmslag med fina supporterklubbar som sjunger och hejar fram sina lag på matcher m.m.

  Hälsningar från en Björklövensupporter. P.S. Vill ni sett ett riktigt hockeyderby så ska ni komma och kika på Sveriges hetaste Hockeyderby i form utav Björklöven – Skelefteå AIK. Synd bara att Löven spelar i Division 1….. Tackochhej

  • Micke C skriver:

   Tyvärr så blev det stökigt för lite drygt ett år sedan precis som du säger, det gjordes då ännu större ansträngningar i säkerhetsarbetet efter det och därefter har det varit ett antal derbyn som har varit stora fester, inga problem alls på de matcherna. Nu bytte polisen taktik, plötsligt så ska gångarna vara fria från publik (under insläpp) om de så ska ta trapporna med våld (vilket de gjorde i djurgårdsklacken). När polisen fått avreagera sig och gått ut löste det sig snabbt med publikvärdarna. Poliserna verkar numera vara där för sin egen skull och för att dryga ut kassan då de tar ordentligt betalt för insatsen som de själva bestämmer storleken på (är stöket som polisen skapade ett sätt att motivera stora insatser???). Visst behövs det några poliser, men med en positiv attityd behövs det inte många, nånstans har polisen glömt bort vad hjälpsamhet och service är.

 3. bonzazz skriver:

  Fan. Håller med dig till punkt och pricka. Hoppas på att vi, Djurgårdare och AIKare kan ställa oss emot den så kallade ”ordningsmakten” gemensamt. Det skulle ge allra störst inverkan på media och övriga folket runt om. Det som gör mig så jäkla förbannad är att media kastar ut sig sin avsky över oss vanliga supportrar utan någon som helst inblick. Så jäkla bra skrivet. Dela med dig av det här och visa vad som håller på att hända i hockeysverige! //Djurgårdare

 4. Fredrik skriver:

  Bra skrivet!
  Jag var inte på denna matchen, då jag inte ens bor i Sverige, men tar åt mig lika mycket för det, som en svensk medborgare.

  Jag blir dock förbannad på många av de meddelanden som skrivits i denna bloggen.
  Det är helt underbart med Internet, då vi kan nå fram till folket med information som med stor möjlighet annars skulle ha tystats ned.
  Trots detta så ser jag många arga supportrar som skriver saker som att ”vi ska ta hämd på er poliser!” och dyl.
  Är inte detta att arbeta bakåt? Bör vi inte istället ge dessa poliser en anledning att inte behöva – som de så snällt tycker att de är, behövda – vara på dessa event?
  Anledningen till att poliser ”behöver” vara på dessa event är att det tidigare hänt.. tråkiga.. saker bland supportrar. Detta är ABSOLUT ingen ursäkt för deras betéende i detta fall. Tvärt om, det är en SKAM för polisen att detta har hänt. Detta trots att det finns jättemånga jättebra poliser.

  Tråkig händelse!
  Arbeta FÖR att detta inte ska hända igen och inte emot det, då det bara skulle ställa till mera problem, samt att de som arbetar emot det dras ner till samma nivå som dessa maktmissbrukande poliser.

 5. Draken skriver:

  Tycker det inte är det minsta konstigt. Samma sak som om jag skulle vara nazist och sedan beklaga mig om jag åkt på stryk av Vänster-anhängare. Då skulle väl dialogen låta: ”Jag fattar inte varför jag vart nedslagen, Jag som är så snäll och aldrig har gjort ett enda fel i hela mitt liv, Jag är ju bara nazist och det kan dom ju inte slå mig för, Buhuhuhuu”

  • David skriver:

   För att fortsätta på ditt barnsliga argument om nazister och vänstern. Enligt lag så får du inte slå ner någon an någon anledning, inte ens om personen i fråga är nazist eftersom i Sverige så har alla rätt till sin egna politiska ställning utan att behöva riskera att åka på stryk

 6. de skriver:

  Vad hände i Göteborg i somras?

 7. Ping: Gemensam bojkott i säsongens sista derby? - Full fart framåt

 8. tekning skriver:

  Men börja grina…visst, övertramp osv men det hade inte hänt om ”fans” hade skött sig från början. Och nej, jag menar inte denna kväll.

  • Black Indeed skriver:

   Den här kvällen har inget att göra med om fans har skött sig tidigare eller inte, vilket tydligen inte vissa förstår. Det handlar om att Globen har sagt att trapporna ska vara fria, punkt! Det har inte varit några som helst bråk på väldigt länge så du tekning, kom in i matchen och börja stå upp för dina medmänniskor som blev drabbade.

   • tekning skriver:

    Jag står alltid upp för mina medmänniskor. OM trapporna, enligt direktiv, ska vara tomma. Då är det väl bara se till att de är det. Om så inte sker så är det inte konstigt om vakter, värdar och polisen går in o hjälper till med det.
    Och skippa ”snacket” om att läktarna till hör OSS. Äger ni arenan? Var står det att det är en rättighet att ”äga” läktaren. Jag har inga som helst problem med att det står vakter eller liknande på läktaren. Precis som i samhället i övrigt så ser jag hellre att polisen är där jämt (kvartespolis) ist för när det har hänt något.
    Om denna kväll inte handlar om fans skött sig tidigare eller inte, vad handlar det då om? Båda våra lags fans har tidigare utmärkts sig för en massa icke sportrelaterade incidenter och då är det inte konstigt att såna här saker händer. Skulle du kunna behålla lugnet när du har 100-tals ”fans” runt dig som skriker, gör obscena gester, hotar till höger o vänster? Det är nog ingen större spelbart odds på att de till slut ruttnar ur o gör som de gjorde här och gjort vid tidigare tillfällen.

    Bunt ihop o slå ihjäl, o det gäller för samtliga som inte kan sköta sig.

    Givetvis är det beklagligt att oskyldiga drabbas men i stridens hetta slår jag hellre än o bli slagen. Det samma gäller nog överlag för dessa också.

   • Black Indeed skriver:

    Läsförståelsen måste det vara fel på i alla fall. Man kan inte låta trappor vara tomma innan folket har kommmit in på läktaren! Tycker du ska lägga ner att kommentera när du är helt ute i det blå och flaxar just nu!

 9. Ping: En kväll där våldet segrade… « AIK är hockey, hockey är AIK !!!

 10. Blårand skriver:

  Jag kan inte annat än att hålla med dig. Polisen har absolut ingenting alls att göra på läktarna.

  Forza DIF

 11. AIK_kung1891 skriver:

  Media, allmänheten & ”de goda” inom polismyndigheten borde förstå att ibland är inte saker som de ser ut att vara, det finns kaxiga poliser som gärna trycker ner människor, speciellt människor som ser ut att VARA!

 12. Richard skriver:

  ok

 13. KalleKula skriver:

  När AIK kom tillbaka till elitserien så var det första jag tänkte: ”Nej, inte igen. Kommer ihåg matcherna innan de åkte ur, med AIK:are som stod och ”Heilade” hela matcherna. AIK:arna som skrämde barnfamiljer.
  Konstigt, jag har aldrig sett sådana ”supportrar” runt något annat lag. Polisen gör i huvudsak bra insatser, även om det i vissa fall (detta?) självklart kan ske mindre bra saker.

  • Trött skriver:

   Då har du uppenbarigen inte varit på många matcher med andra lag heller. Ett tips googla på läktarbråk och ta AIK, djurgården, hammarby, linköping, malmö, helsingborg, göteborg, karlstad, bofors, örebro m.m. Listan kan göras lång. Människor som du är så inskränkta och har minnen som guldfiskar. Men AIK kommer man alltid ihåg. Fundera på varför det är så, när du sitter och googlar. Kanske du ska ta tag i dina egna problem med AIK som klubb istället för att skylla hela världens olyckor på oss. När du googlat klart kan du få komma tillbaks med en ursäkt eftersom du då ser att alla lag har rötägg inom supporterleden.

 14. freddie skriver:

  AIK och Djurgårds klackarna har skapat denna situation själva. rensa upp i era egna led! Dags ni hänger ut era egna som beter sig somsvin i hela landet.. Jag gilla alla bra AIK och Djugårds supportrar.. men tyvärr det är så att dom som förstörs skyddas av era egna.. Rensa upp på eran egen gård så vinner ni respekt!! Lagen är värda en bra fin och vänlig klack!

  Freddie

  • Black Indeed skriver:

   Du vet inte vad som hände, det är helt uppenbart. Det handlar om att rensa i trappor!

  • Trött skriver:

   Till viss del har du rätt men skulle kanske inte uttrycka dig så hårt om du visste vad dessa klubbr lägger ner för att försöka få bukt med problemet. Det är dessutom inte bara AIK och djurgården som har dessa problem. Det skrivs bara väldigt mycket mer när något händer. Googla på läktarproblem och andra lag så får du se att antalet tillfällen inte är så jättemycket fler. Skillnaden är hur många spaltmeter det skrivs om varje händelse. I Västerås höll de nästan på att elda upp en läktare, kan tycka att det är ett större problem än några smällare. Den brinnande läktaren fick en notis. Smällarna skrevs det om i en vecka. Det hände nästan samtidigt. Försöker inte föringa våra problem utan bara sätta dem i ett perspektiv.

   Nu till derbyt. Även om en del av dessa killar tidigare betett sig för djävligt så innebär inte det att de nu ska pryglas av polisen. De hade inte gjort något vid detta tillfälle. Visa en bild där en supporter måttar ett slag mot en polis. Jag har inte lyckats hitta något ännu. Däremot kan du gå in på youtube och se många filmer på poliser som slår supportrar utan anledning. Dessutom var det inte bara dessa ”problemsupportrar” som hamnade under batongslagen. Klackläktarna i i både AIK och djurdården innehåller männsikor från kanske 9-70 år. Det var föräldrar som blev slagna, gamla männsikor knuffades. Polisen hade ingen koll på vilka som kom ivägen. Dessutom säger sig polisen vara där för vår säkerhet. Majoriteten av de jag pratade med, jag står i klacken men på sidan med några andra med lite mer mogen ålder, var mer oroliga för polisen än vad de var för läktarproblem.

 15. JML skriver:

  Men kom igen, väx upp.. det är uppenbart att det är några jävla huliganer som förstör för alla, klart som fan att oskyldiga hamnar mitt i smeten, klart som fan att polisen som får stryk slår tillbaka, klart som fan att någon som inte flyttar på sig får stryk. En normal person som inte vill bråka gör sitt bästa för att gå undan. (i en del fall går inte detta, tråkigt!) Du påstår säkert att killarna runt om polisen med luvor och halsdukar för ansiktet är vanliga supportrar!?

  Bra skrivet Lisa. Och jag vet vad jag talar om eftersom jag nästan alltid är på hovet vid match och inte bara vid derbyn!
  Kärlek till AIK.

  • Trött skriver:

   Var fick en enda polis stryk under senaste derbyt? Sluta snacka så mycket skit. Jag är på Hovet också nästan varje match och jag var på derbyt. Är inte en av dessa killar som maskerar sig. Du säger att det är klart som fan att oskyldiga råkar illa ut och att om man inte flyttar sig så får man skylla sig själv. Var du där? Många av de som fick stryk hade ingen möjlighet att flytta på sig antingen pga väggar i vägen eller nästa led av poliser. Jag brukar normalt ha förståelse för poliserna och ogillar det som våra ”problemsupportrar” utför mot min klubb. Men vid det här tillfället var det inte dessa som var orsaken. Det var den myndighet som är betald och utbildad att skydda oss och stå för vår säkerhet. På derbyt var det tvärtom de som stod för våldet och otryggheten.

   Dessutom tycker jag man ska ha högre krav på en utbildad myndighet än man ska ha på andra ”vanliga” människor. Således ska polisen i första hand se till att inte oskyldiga drabbas. Men du tycker kanske det är okej att polisen spränger hela banken om rånarna tagit gisslan? Angående barnfamiljen i gisslan som skulle ta ut pengar till sin semester så är det ju tråkigt men sånt som händer, eller vadå? Och bara för att kanske 20 av de som var på den ansatta läktarsektionen tidigare bråkat vid någon eller några matcher så förtjänar de stryk nu? Trots att de inte gjort något nu? Dessutom med ytterligare 50 personer som hade oturen att stå nära eller komma in på Globen vid fel tillfälle. Är det din bild av ett rättssamhälle? Flytta till Syrien eller Nordkorea så trivs du nog bättre.

 16. 1849691 skriver:

  Det är rätt intressant att polisens taktik ändrats sedan klubbarna nu får stå för notan. Känns som de provocerar fram ett ”behov” av dem på matcherna. Derbymatcher ses som en väg att dryga ut kassan på för polisen.

  Vad som borde vara ännu mer intressant är hur två supporteravdelningar, som normalt avskyr varandra som pesten, gör gemensam sak. Bara där borde man börja inse att något faktiskt är galet snett.

  • Black Indeed skriver:

   Ja och inser man inte det utan lever i en drömvärld så har man stora problem. Narkotiaspan på en hockeymatch? Skylla på än den ena än den andra klacken beroende på vilken sida som frågade vad som händer? Polisen gjorde ett grovt övertramp!

 17. Johan skriver:

  Lisa och Mr. G? Finns ni i verkligheten?

 18. Johan skriver:

  Såg faktiskt matchen på TV igår då jag var på jobbresa. Det kokade i mig då jag såg polisen PÅ NYTT, IGEN, förstöra den s k ”festen” (som alla politiskt inkorrekta, som heller aldrig varit i närheten av en hockeymatch väljer att alltid kalla det när man kan kasta skulden på supportrar). Jag ÄR AIK men satt och skrek och berömde de Djurgårdssupportrar som stod upp mot dessa vidriga provokationer som eskalerar för varje derby nu. Nu är det viktigt att vi börjar säga ifrån. DE beter sig som avskum och AIK får betala notan för polisinsatserna??? är detta rimligt??? Är detta Sverige?

 19. jfredrik@live.se skriver:

  Lisa. Det har vart lugnt på varenda derby sedan 22/12 2010. Det är farligare i centrala sthlm varje dag en vad det är under ett derby. Om du tycker att varje derby är ett helvete så måste ditt liv i övrigt vara så jävla perfekt förutom när du går på matcher, vilken perfekt människa du måste vara. Aldrig har det vart så stökigt eller så mkt personskador som nu när snuten gjorde det ”rätta”.
  Och om du nu går på matcher som du nu påstår, så borde du veta att det är omöjligt att komma in på nån annan entre en sin egen som du fått på biljetten, för att dom kollar sånt stenhårt. Och inte en enda av Djurgårdarna som försökte få bort polisen var maskerade, det var folk med sässongskort, som inte gör nått under nån annan match. Men polisen som slog oss för att det är deras ”rättighet” vill inte enns ge oss sina nummer, och kan inte bli straffade för sina brott. Folk får inte gå på toa eller komma in på läktaren, och om man försöker så blir man körd till ösmo där man blir fast för att man inte har cash. När klackarna ska lämna arenan så tvingar polisen oss tillbaka in på arenan. Förstå att allt som polisen gjorde igår va fel. Om aik och dif låterbli varandra för att samarbeta mot snuten så måste det ju betyda att dom gått över gränsen. Vi betalar för våran tryghet, men blir misshandlade och behandlade som skit för det.

 20. Adam-dif skriver:

  Jag som har foljt DIF i nastan tre ar ne vaje match! blir nastan forstord nar Gozzi gar ut och forsvarar aiks fans, men IDF hockey gor ingenting! Pinsamt! Sjukt bra skrivet, hoppas vi kan fa ett slut pa polisens maktmissbruk

 21. Alex skriver:

  Lisa du kan ju inte må bra alls? Tydligen va du inte på samma match som igår. Du kanske va på bandy på zinkensdamm? Puck och en organge boll är 2 olika saker. Men kanske du va där ändå. Den dagen du eller nån av dina kära får ett batongslag så kommer du också gnälla och klaga över polisen hur dom beter sig. Det är inte skönt direkt tro mig. Tills dess tycker jag att du inte ska klaga utan lyssna mer på det han har skrivit som är grymt bra. Sen vadå det händer aldrig på hovet? Minns du rögle matchen eller såg du den på Tv? Jag va där med min minsta syster precis bakom rögles avbytarbänk. Allt jag gjorde va att ta henne 10 rader uppåt så va det ingen fara för henne. Nu gjorde polisen fel, även om dom inte vill erkänna det.

 22. Mrs G skriver:

  jag tycker att det är på tiden att polisen tar i med hårdhandskarna när det gäller sk hockey och fotbollssupportrar.
  Oftast är de här bråkstakarna inte det minsta idrottsintresserade utan bara ute efter att bråka och ställa till för alla andra.
  Ligister, huliganer, kalla det vad man vill.

  Mrs G

  • Trött skriver:

   Du är så uppenbart inte hockeysupporter eller fotbollssupporter. Åtminstone inte till något stort lag. Du är en av två saker. Antingen är du en sådan som läser tidningar (och bara tidningarna) men aldrig går på matcherna. Kommer bara ihåg det som är negativt mest sannolikt för att det bara är då du slår upp sportsidorna. Eller så är du ett troll.

 23. FTP 4 EVER skriver:

  Tung e du broder!!

  FTP FTP FTP!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111

 24. AIK1891 skriver:

  Gå och lägg dig lisa, jag stod längst fram och det var polisen som provocerade fram det som hände, ingen hade gjort någonting olagligt när dom helt plötsligt slänger ut två av min polare som hade kommit in på läktaren innan dom slutade släppa in folk. Poliserna började slå dom två med batong och det blir ett jävla liv och folk trycker framåt för att hjälpa dom bort från slagen. Då börjar poliserna vifta mot ALLT som rör sig, killen bredvid mig fick 5-6 slag med batong mot huvudet och jag fick ett i ryggen. Uttala dig inte om saker som hänt om du inte har någon koll!

 25. gustaf skriver:

  Riktigt, riktigt bra skrivet!
  /Djurgårdare

 26. Oskar skriver:

  Svar till Lisa : Ursäkta orden men vilket jävla knarkluder är du och vilken värld lever du i? Ta bort dig själv, eller skaffa ett par ordentliga glasögon så du ser något.

 27. Kalle skriver:

  Har ett par gånger varit med om att polisens agerande varit irrationellt och felaktigt (å det grövsta) vid sportevent, och där media med sedvanliga suckar och sorg över diverse sporters död har gett supportrarna hela skulden. Att den del av vårt samhälle vars huvudsakliga funktion är att granska makthavarna (vare sig det är beslutsfattare eller ordningsmakt) helt fallerar när det kommer till en av våra största folkrörelser är inte bara beklagligt – det hotar faktiskt demokratin i grunden.
  Viktigt att man säger ifrån!
  Forza Bajen!

 28. Lisa skriver:

  Jag förstår att du tycker jag låter som en polis…det gör antagligen alla som inte håller med dig i den här frågan. Men så är det inte, jag är bara jäkligt glad att de finns där de behövs.
  Jag fattar inte hur du kan säga att det inte blev bråk på AIK läktaren? Jag stod precis så jag såg alltihop. Om du stod nedanför så kanske du missade idioterna som bråkade och det kan jag säga dig att de var inga ”vanliga fans”. Jag går ofta på hovet och där ser man aldrig de här bråkstakarna, märkligt om de vore riktiga supporters som du och jag?
  Nej de här personerna är bara på plats för att bråka och skulle klacken gå samman och protestera mot dem istället för mot polisen så skulle det bli mycket lugnare när det är derby.

  • ....... skriver:

   gå och göm dig under en sten

  • Rasmus skriver:

   asså shit va bråk det va när snuten marcherade in och började slåss!! https://twitter.com/#!/jojjesplejs/status/162586465207988226/photo/1
   men sen kanske du åxo tycker att dethär inte är polisvåld?

   gå och göm dig bakom den stenen du glömdes under och snälla kom aldrig tillbaka!

  • Mrs G skriver:

   Bra skrivet Lisa!

   Mrs G

   • Alex skriver:

    Mrs G Du måste ju också va helt slut i huvet om du påstår att det hon skriver är bra!? Visst till en del kan jag hålla med om som du skrev i ett annat inlägg att det är dags att visa att fotbollsvåld inte hör hemma på läktaren. Folk kommer dit för att se fotbollen och betalar stor summa för årskort eller familjekort. Men nu vare ju polisen som gjorde fel på detta derby, inte supportrana i detta fall Djurgården. Hur kan ni båda 2 få till att det är supportranas fel att polisen fortsätter mata slag på en kille som ligger ner och tar sig för huvet som i filmen? Eller han som bara står där när en polis nitar han i nacken / huvet och han vänder sig om och skriker mot polisen? hade det vart läktarbråk hade dom nog börjat innan polisen kom in och visa sig som karl Alfred. Tror inte du heller har fått en batong av misstag för du sitter väl långt på andra sidan elr framför Tv;n och gnäller: ”Jaha nu börjar bråken igen.” Det är ju för fan djurgårdsupportrar som komenterar här också som tycker det är bra skrivet i de han skriver. Sen att media inte kan tala om sanningen är en annan sak. Dom är fega jävlar precis som polisen. Skulle någon mota slag mot någon av dina nära och kära så skulle du också gnälla över polisvåld, vilja ha
    deras nr. Vem kommer klaga sen då hos polisen? Jo du? Vem får papper hem om att utredningen är nerlagd? Jo du. Lägg ner…..

  • Black Indeed skriver:

   Lisa, du har din åsikt och jag har min. Du ser bara det du vill se och jag är inte för att folk bråkar på läktaren MEN, du måste se VARFÖR det blev bråk och det fanns absolut ingen anledning för polisen att ens vara på läktaren. AIK lägger ut massvis med pengar för säkerheten och det har fungerat kanon under flertalet derbyn NÄR polisen har hållit sig borta. NU, ja nu ville man visa sig på styva linan och vad fick det för konsekvenser. Börja och skilj på saker och ting och se saker för vad det är. Polisen har inget på våra läktare att göra utan det kan våra OV eller publikvärdar sköta hur bra som helst. Vill polisen bättra på sin statistik vad gäller narkotika så rekommenderar jag dom att dra till Stureplan, på vår läktare har dom inte ett smack att göra oavsett om någon bråkar eller inte.

  • Black Indeed skriver:

   Lisa. Du tycker alltså detta är okej???

  • Carlsson skriver:

   Märklig repons på ett mycket välgrundat inlägg. Problemet handlar om just detta, dvs är du inte insatt supporter så väljer man oftast att bara klanka ner på hela gruppen. I klartext tolkar jag din respons som att poliser och polisledning är 100% felfria? Satt själv (tillsammans med djurgårdare) och såg matchen på tv, ingen av oss förstod anledningen till polisens agerande på difläktaren. Vi tyckte alla att det såg ut som dom tryckte ner alla supportrar utan orsak. Varför var dom inne på läktaren över huvud taget? Verkade på tv lugnt från bägge supportergrupperna med vetskapen hur det kan se ut när polisen bör ingripa. Den känslan borde man rimligtvis kunna kräva av polisen också, eller har jag fel?

  • Trött skriver:

   Om du stod så att du såg allt så fattar jag inte att du skriver som du skriver. Några på läktare försökte med att få undan poliserna genom att gå upp mot dem och trycka dem framför sig. Inte med slag och inte med sparkar och inte med knuffar. Ganska lika det som hände på djurgårdssidan fast ännu mindre stökigt. Många supportrar försökte diskutera med poliserna i trappan. Det var inget bråk på läktaren innan poliserna kom. Efter att de kom fick ingen gå upp eller ner. Hur ska man ta sig till sina platser om man inte får använda trapporna. Logiskt? Endast om man vill provocera.
   Dessutom var inte det värsta bråket på läktaren på AIK:s sida. Det var utanför.
   Hoppas att, om det händer en gång till, du är en av de oskyldiga de bryter armen på med ett batongslag. Bara för att de trodde att du en elaking eller bara är i vägen för dem. Som den stackars pappan som var där med sin dotter som inte han uppfatta vad det var som hände förrän han fick vända om med dotter och ta sig till sjukhus.

 29. Andreas skriver:

  Jag håller på Luleå men jag måste ändå säga att det där var nog säsongens bästa inlägg! Helt rätt, stå upp mot polisen och deras maktmissbruk!

 30. Jan Olsson skriver:

  Håller med, polisen ska inte vara på arenor, om folk vill leva rövare och slåss ska de självklart få göra det. oavsett om de stör matchen och skrämmer barn. vad har barn ens där att göra? detta är ett gladiatorspel där vi som betalar polisens löner ska få avreagare oss på vanligt folk och skrika könsord åt s´pelare och ordningsmakten.

 31. joakim skriver:

  Låter som maktmissbruket i Malmö när polisen visade sin totala inkompetens i derbyt mellan MFF och HIF. Oskyldiga supportrar tom. en ensam liten grabb sattes på bussar och kördes ut på landet och slängdes av!!

 32. sthlmbycina skriver:

  Jag måste säga att även som djurgårdare är din text så läsvärd.
  blir att dela detta!

 33. Lisa skriver:

  Jag tycker att du som skrivit verkar helt dum i huvudet!
  Du skriver ju att du inte ens var inne på läktaren när det första bråket i AIK klacken utbröt så du har ju ingen aning om vad du pratar om. Sen stängde polisen en, OBSERVERA EN! ingång. Det finns två till så du kunde ju ha använt någon av dem istället för att hålla på tjafsa med polisen om vad det är som händer. Vad tror du det är som händer om de spärrar en ingång??
  Små maskerade skitungar förstörde den här festen och inte polisen. Den som tror något annat är hur korkad som helst. Om det inte blev bråk så skulle polisen överhuvudtaget inte finnas på plats! Eller??!
  De är där för din och min trygghets skull. De ska ha stort tack istället för skäll och de som känner sig provocerade…ja jag vet inte ens vad jag ska säga…stackars er. Skaffa större ballar, väx upp, gå i terapi! Gör vad ni vill men för guds skull SLUTA GÅ PÅ HOCKEY!

  • Black Indeed skriver:

   Undrar vem som är korkad! Det var INGET bråk på läktaren och det bråk och stök som var, var på difläktaren. Jag skulle inte in på läktaren jag skulle ut därifrån och hamnade mitt i en smet med poliser som gick till attack mot helt vanliga supportrar, vad är det du inte förstår. Det har inte varit ett enda bråk på våra matcher under lång tid tack vare ett enormt säkerhetsarbete, så är det någon som ska se till att vakna så är det du Lisa. Du är mer än välkommen att gå på hockey med mig i fortsättningen.

   • Black Indeed skriver:

    Alltså inget bråk på AIK-läktaren, ska det stå. Och det var inte dif som bråkade utan det var polisen som trängde ner folket på läktaren.

  • Black Indeed skriver:

   Du låter faktiskt som en polis när jag tänker efter!

  • Mackan skriver:

   Lisa sluta knarka! Du om någon ska fan inte gå på Hockey efter dit uttalande. Den dan du blir ner slagen utan anledning så kommer inte jag hjälpa dig i alla fall! Om du är snut, så ett tips, JOBBA inte på Hovet någon mer gång, förr eller senare kommer vi ge tillbaka och det kommer göra ont ! Tårgas och batonger är på väg från Tyskland 😉 Snuten ska få smaka på deras egna medicin! ”Welcome to hell”

   • emma skriver:

    det är just precis sånt snack som gör allmänheten förbannad. med eller utan smilegubbar. Varför tror ni polisen var med i huvudtaget? kan ju inte bero på att det var just den matchen….

  • Sibbe skriver:

   Får känslan av att det e du som e kärringsnuten som diskuteras i Loggen… Bra försök snuppan, men vi genomskådade dig. Hahaha

 34. Timo skriver:

  Hej där,
  jävligt bra skrivet – och det speglar precis den upplevelse av det hela som jag hade, där jag satt på långsidan och glodde.

 35. Gnagarlunga skriver:

  Suveränt skrivet ! Fyrkantiga poliser som ”bara lyder order” är livsfarliga.

 36. Gustav skriver:

  Bra text hoppas att folk öppnar ögonen och organiserar sig mot det som inte inte heter firmavåldet utan polisvåldet. Skyller inte på FB för det som hände igår men att dagen innan ett derby skriva Om polisen och/eller ordningsvakter kliver in på AIK:s klacksektion så kommer detta att betraktas som en ren krigshandling mot AIK:s supportrar och hanteras därefter kan dock skicka fel signaler. Återigen bra text och hoppas på åtgärder mot polisvåldet innan vi får se ett allvarligt fall av missshandel eller till och med dödsfall i samband med en sådan här händelse.

 37. Daniel skriver:

  Jag som Djurgårdare hyser absolut noll sympati med Aik i vanliga fall, I VANLIGA FALL.
  Det som hände igår och till viss del även derbyt innan är en skam och jag tackar dig för detta välskrivna inlägg.

  • Black Indeed skriver:

   Jag hoppas, oavsett sympatier att vi gemensamt gör något åt detta. Det här gick på tok åt fel håll och jag är fortfarande oerhört besviken på polisens agerande.

 38. Ping: Polisen trampar på oss supportrar – ostraffat « onlyhereforthechelsea

 39. thomas skriver:

  Jag är DIF men tack för en bra jävla text!

 40. Lasse skriver:

  Hoppas din fina krönika kan hjälpa till förändring, för så här kan vi ju inte ha det.

 41. Ping: Anonym

Kommentarsfältet är stängt.